Οι γενναίοι της Ιάβας που ζουν στη σκιά του ηφαιστείου

Advertisement

Επί δεκαετίες οι γενναίοι κάτοικοι της Ιάβας της Ινδονησίας, που ζουν κάτω από τη σκιά- και τις διαθέσεις- του ηφαιστείου Bromo, ενός από τα πιο δραστήρια στον κόσμο, ζουν και κινούνται γύρω από το ηφαίστειο και χρησιμοποιούν τα άλογά τους για να μεταφέρουν τουρίστες και τις αποσκευές τους στα απόκρημνα βουνά γύρω από αυτό.

Ο Ινδονήσιος επαγγελματίας φωτογράφος Rarindra Prakarsa πέρασε δέκα ημέρες μαζί τους και φωτογράφισε την επίπονη καθημερινότητά τους στο διάστημα που το ηφαίστειο είχε «ξυπνήσει» και θύμιζε την πανίσχυρη παρουσία του.

«Εκατοντάδες ντόπιοι δουλευτούν με τα άλογά τους, μεταφέροντας τους τουρίστες στο βουνό και τους κρατήρες, οι περισσότεροι είναι εσωτερικοί τουρίστες που είτε είναι πολύ αδύναμοι για να ανέβουν είτε βαριούνται και κάποιοι το βλέπουν ως ευκαιρία να ιππεύσουν για πρώτη φορά», εξήγησε στη Daily Mail.

Παρά τους προφανείς κινδύνους, οι ντόπιοι- μέλη εθνικής μειονότητας- συνεχίζουν να ρισκάρουν τις ζωές τους καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους προέρχεται από τον τουρισμό.

Η αφοσίωσή τους στη δουλειά της ήταν κι αυτό που ενέπνευσε τον Rarindra να τους επισκεφθεί και να περιγράψει στον υπόλοιπο κόσμο την απίθανη ιστορία τους.

Παρότι το Bromo αποτελεί μεγάλη τουριστική ατραξιόν οι αρχές έχουν τα τελευταία χρόνια περιορίσει την πρόσβαση των τουριστών σε αυτό καθώς η δραστηριοποίησή του είναι ολοένα και περισσότερο ασταθής.

Αυτό είχε βέβαια δραματικές συνέπειες για την τοπική οικονομία καθώς ο τουρισμός βρίσκεται σε πτώση.

gennei-tis-iavas1

gennei-tis-iavas2

gennei-tis-iavas3

gennei-tis-iavas4

gennei-tis-iavas5

gennei-tis-iavas6

gennei-tis-iavas7

gennei-tis-iavas8

gennei-tis-iavas9

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement