Γιατί το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ αποθηκεύει σπέρμα ζώων στο Κολοράντο; (Τουλάχιστον 700.000 φιάλες)

Advertisement

Στο νησί Svalbard στην Νορβηγία βρίσκεται η μεγαλύτερη και ασφαλέστερη τράπεζα σπόρων του πλανήτη. Την έχουν κατασκευάσει με σκοπό την διάσωση των σπόρων ύστερα από μια πιθανή κρίση. Δεν είναι όμως η μοναδική τράπεζα που έχει κατασκευαστεί για αυτόν τον σκοπό

Στο Fort Collins, του Κολοράντο (Colorado), υπάρχουν σήμερα περίπου 700.000 «φιάλες» σπέρματος από 18 διαφορετικά είδη ζώων, που επιπλέουν σε υγρό άζωτο σε περίπτωση ενός δυνητικά καταστροφικού συμβάντος.

Και για καταστροφικό γεγονός μιλάμε για έναν αστεροειδή ή μία τρομερή μάστιγα μίας ασθένειας.

Η εγκατάσταση αποτελεί μέρος του Εθνικού Προγράμματος γενετικού υλικού των ζώων (NAGP) και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών φυλών, αναφέρει το περιοδικό Modern Farmer. Ίσως είναι η μεγαλύτερη τράπεζα σπέρματος ζώων στον κόσμο, εκτός από την Κίνα, των οποίων η δική τους συλλογή είναι ακόμα ένα μυστήριο για μας.

Σπέρμα που χρησιμοποιείται στη χαρτογράφηση των βοοειδών για την αλληλουχία DNA.

    • Η συλλογή αλλάζει και ανανεώνεται συνεχώς, μας λέει ένας σύγχρονος αγρότης:
    • Ο χώρος αποθήκευσης αποθηκεύει δείγματα από πρόβατα, γαλοπούλες, αίγες, βουβάλια, άλκες, χοίρους, κοτόπουλα, ψάρια και βοοειδή.
    • Κάθε μπουκάλι έχει μια ιστορία. Υπάρχουν 30.000 δείγματα σπέρματος σολομού που λαμβάνονται από την φυλή Nez Perce στο Idaho.
    • Υπάρχει σπάνιο σπέρμα από πρόβατα του Καζακστάν, κοντά στο κέντρο της εξημέρωσης των προβάτων.
    • Υπάρχει ακόμη και ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας 20.000 αγελάδων που εκτρέφεται αποκλειστικά στο Jersey, και έχουν γονείς βοοειδή σε όλο τον κόσμο.

Έβρυα χοίρου σε κρυοσυντήρηση

“Πείτε ότι ένας αφθώδης πυρετός, σκοτώνει τις αγελάδες μας,” λέει ο Δρ Harvey Μπλάκμπερν, συντονιστής του αποθετηρίου. «Θα έχουμε τη δυνατότητα να τις αναπληρώσουμε εκ νέου χωρίς να πάνε οι αγώνες μας χαμένοι».

Τα 700.000 δείγματα σπέρματος στο Εθνικό Πρόγραμμα γενετικού υλικού των Ζώων στο (NAGP) μπορεί να είναι η μεγαλύτερη αποθήκη σπέρματος στον κόσμο.

Η ασφάλεια της είναι μεγάλη, και έχουν γίνει εικονικά σχέδια έκτακτης ανάγκης για κάθε ανεμοστρόβιλο, σεισμό, και σχεδόν κάθε είδους καταστροφή που διαταράσσει τη Γη.

Αλλά ποια είναι αυτά τα σχέδια;

Δεν θέλω να μιλήσω γι ‘αυτό“, δήλωσε ο Blackburn μετά από μια παύση.

Advertisement