Γιγάντιο ανθρώπινο πρόσωπο εμφανίζεται στους αμμόλοφους της ερήμου στη Ναμίμπια

Advertisement

Γιγάντιο ανθρώπινο πρόσωπο εμφανίζεται στους αμμόλοφους της έρημου στη Ναμίμπια

Ένα προφίλ προσώπου εμφανίζεται ξαφνικά σε ένα γιγαντιαίο αμμόλοφο σε μία από τις παλαιότερες ερήμους του πλανήτη. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια καταπληκτική οπτική ψευδαίσθηση, που όταν φωτογραφήθηκε από μια διαφορετική οπτική γωνία το πρόσωπο εξαφανίζεται εντελώς.

Ο Valerio Leone τράβηξε αυτές τις αξιόλογες φωτογραφίες από ένα ελικόπτερο, ενώ βρίσκονταν σε διακοπές με την οικογένειά του στη Ναμίμπια.

Ο κ Λεόνε είπε:
«Αυτή είναι ίσως η παλαιότερη έρημος στη Γη, οι ειδικοί λένε ότι χρονολογείται 80 εκατομμυρίων ετών. Ένιωσα σαν να ήμουν σε ένα διαφορετικό κόσμο. Η κόρη μου παρατήρησε το πρόσωπο πρώτη – και για να είμαι ειλικρινής το είδαμε μόνο όταν κοιτάζαμε τις φωτογραφίες στο λάπτοπ μου.

Η Σκίαση στην άμμο δημιούργησε αυτό το περίεργο πρόσωπο που όπως φαίνονταν, διακρίνετε ένα μάτι, το περίγραμμα μιας μεγάλης μύτης, και ένα ελαφρώς ανοιχτό το στόμα – σαν το κεφάλι ενός άνδρα που προβάλλεται από το πλάι.

«Έμεινα έκπληκτος για το πώς ο άνεμος δημιούργησε μια εικόνα σαν αυτή, που θυμίζει ένα πρόσωπο στους αμμόλοφους της ερήμου. Ήταν ένα ευχάριστο συναίσθημα να τραβήξουμε αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες, ενώ απολαμβάναμε το τοπίο»

Η Ναμίμπια ήταν γνωστή ως Νότια Δυτική Αφρική μέχρι την ανεξαρτησία της από τη Νότια Αφρική το 1990.

1

2

3

4

© Αποκάλυψη

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement