Το HAARP θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό για μία ημέρα

Advertisement

Είναι αυτή η στιγμή που οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το HAARP μπορεί να σταματήσουν; Η εγκατάσταση θα ανοίξει τις πόρτες της για το κοινό για μία ημέρα.

Για δεκαετίες, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι υπάρχει μια μυστική εγκατάσταση στην Αλάσκα που ελέγχει το κλίμα, δημιουργώντας καταιγίδες, πλημμύρες, τυφώνες, σεισμούς και άλλες καταστροφές. Όλα αυτά γίνονται με ένα όπλο μαζικής καταστροφής που ονομάζεται HAARP.

Αυτό, ωστόσο, θεωρείται από πολλούς ως μια θεωρία συνωμοσίας, ενώ πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι τέτοιες εγκαταστάσεις υπάρχουν για τον έλεγχο του καιρού. Όποιος θέλει να ρίξει μια ματιά στο HAARP μπορεί να το δει χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Το HAARP έχει αποτελέσει πηγή για πολλές θεωρίες συνωμοσίας, και αυτό γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς κάτι που δεν το καταλαβαίνει απόλυτα. Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να δουν την πραγματική επιστήμη», δήλωσε η Sue Mitchell, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Γεωφυσικής UAF, η οποία λειτουργεί τη μονάδα. «Ελπίζουμε να δείξουμε στους ανθρώπους ότι δεν είμαστε σε θέση να τον έλεγχο του νου, τον έλεγχο του καιρού και όλα τα άλλα πράγματα που μας κατηγορούν»

HAARP

Υπάρχουν μόνο τρεις εγκαταστάσεις που είναι παρόμοιες με το HAARP σε όλο τον κόσμο.

HAARP (High-Frequency Active Auroral Research Program) είναι ένα Ερευνητικό Πρόγραμμα που λειτουργεί σήμερα και ανήκει στο Πανεπιστήμιο Fairbanks της Αλάσκα. Ο στόχος του να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό είναι να αποδείξει ότι η εγκατάσταση δεν είναι σε θέση για τον έλεγχο του κλίματος και δεν χρησιμοποιείται για πόλεμο, όπως πολλοί πιστεύουν.

Η εγκατάσταση έχει ανοίξει από το 1990 και είναι ένα από τα λίγα κέντρα υψηλής ισχύος για την μελέτη υψηλής συχνότητας της ιονόσφαιρας στον πλανήτη.

Για να επιτύχει το στόχο του και να μελετήσει την ιονόσφαιρα το HAARP χρησιμοποιεί 180 κεραίες υψηλής συχνότητας οι οποίες κατανέμονται σε 33 στρέμματα Γης.

Κατά τη διάρκεια του Open House, ένας από τους επιστήμονες της εγκατάστασης θα είναι στη διάθεση του κοινού και θα απαντήσει σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις.

Σύμφωνα με την Sue Mitchell, «Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ζωολογικό κήπο, και διάφορες διαδραστικές οθόνες για τον διαστημικό καιρό και διάφορα άλλα θέματα, όπως δήλωσε η Mitchell. Θα υπάρξει επίσης μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να περιηγηθούν σε ένα μόνιμο στρώμα πάγου και σεισμικών σταθμών που δεν αποτελούν μέρος του HAARP, αλλά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Μερικά χρόνια πριν, οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με το Πεντάγωνο ολοκλήρωσαν την τελευταία έρευνα στο HAARP και ήταν έτοιμοι να κλείσουν το κέντρο.

Ωστόσο, τα μέλη του κρατικού πανεπιστημίου προσφέρονται να το κρατήσουν ενεργό και να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.

Για την Αποκάλυψη, Αναστάσιος Ντίνος

Advertisement