Iράκ: Γενετικές ανωμαλίες σε νεογέννητα από τα ΝΑΤΟϊκά όπλα!

Advertisement

Τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ και οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στον πόλεμο στο Ιράκ συνδέονται με καρδιακά προβλήματα, δυσλειτουργίες του εγκεφάλου και γενετικές ανωμαλίες, σύμφωνα με μια
πρόσφατη έρευνα ομάδας επιστημόνων του τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Νοσοκομείου της Βασόρα και της Ιατρικής Σχολής της Βασόρα που δημοσιεύτηκε στο Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology.

Η έρευνα με τίτλο «Metal Contamination and the Epidemic of Congenital Birth Defects in Iraqi Cities» αποκαλύπτει τη σχέση των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν κατά την εισβολή στο Ιράκ με γενετικές ανωμαλίες και αποβολές. Η έρευνα, όπως αναφέρει το RT, εξέτασε στοιχεία από τη Φαλούτζα, η οποία κατελήφθη από στρατεύματα των ΗΠΑ το 2004, αλλά και από τη Βασόρα στο νότιο Ιράκ, που δέχτηκε επίθεση από τις βρετανικές δυνάμεις το 2003.

Σύμφωνα με τη μελέτη τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία ευθύνονται για τα υψηλά ποσοστά αποβολών και τα υψηλά τοξικά επίπεδα μολύβδου και υδραργύρου στον ανθρώπινο οργανισμό που προκαλούν γενετικές ανωμαλίες, οι οποίες είναι από συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς, δυσλειτουργίες του εγκεφάλου, αλλά και παραμορφώσεις.

Στη Φαλούτζα, περίπου 40χλμ δυτικά της Βαγδάτης, καταγράφονται υψηλά ποσοστά τέτοιων περιστατικών. Όπως σημειώνεται από το RT στη πόλη χρησιμοποιήθηκαν όπλα από το πιο βαρύ οπλοστάσιο των ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα βόμβες φωσφόρου.

Μεταξύ του 2007 και του 2010 στη Φαλούτζα πάνω από τα μισά μωρά που εξετάστηκαν γεννήθηκαν με γενετικές ανωμαλίες. Πριν από την εισβολή των ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν περίπου 10%. Επίσης πάνω από το 45% των εγκύων γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα τελικά απέβαλαν, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 10% που ήταν πριν από τις επιθέσεις.

Στο Μαιευτήριο της Βασόρα το 2003 περισσότερα από 20 ανά 1.000 μωρά παρουσίασαν γενετικές ανωμαλίες, αριθμός 17 φορές υψηλότερος του αντίστοιχου την προηγούμενη δεκαετία. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, ο αριθμός των μωρών που παρουσιάζουν γενετικές ανωμαλίες αυξήθηκε κατά 60% (37 ανά 1000) τα τελευταία επτά χρόνια. Η αύξηση αυτή συνδέεται από την επιστημονική ομάδα με την αυξημένη έκθεση σε μέταλλα που απελευθερώνονται από τις βόμβες που χρησιμοποιούνται την τελευταία δεκαετία.

Δείγματα από τρίχες του πληθυσμού της Φαλούτζα αποκαλύπτουν πως τα επίπεδα μολύβδου στα παιδιά με γενετικές ανωμαλίες είναι πέντε φορές υψηλότερες σε σχέση με άλλα παιδιά, ενώ το επίπεδο του υδράργυρου είναι έξι φορές υψηλότερο. Τα παιδιά στη Βασόρα με γενετικές ανωμαλίες εμφανίζουν τρεις φορές υψηλότερα επίπεδα μολύβδου στα δόντια τους σε σχέση με παιδιά που ζουν σε άλλες περιοχές, που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί αντίστοιχα όπλα.

Σύμφωνα με το RT, Ανάλογη έρευνα έχει πραγματοποιήσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Τα πρώτα συμπεράσματα της μελέτης του ΠΟΥ δημοσιοποιήθηκαν το 2010, ωστόσο ολόκληρη η έρευνα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τον επόμενο μήνα. Από τα στοιχεία της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προκύπτει αύξηση των συγγενών ανωμαλιών μετά την εισβολή στο Ιράκ. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ μια έγκυος γυναίκα μπορεί να εκτεθεί σε μόλυβδο ή υδράργυρο μέσω του αέρα, του νερού ή του εδάφους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται και το νεογέννητο.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αμφισβήτησε τα στοιχεία και σχολίασε πως δεν υπάρχει επίσημη έκθεση που να δείχνει τη σχέση της στρατιωτικής δράσης με τις γενετικές ανωμαλίες στο Ιράκ.

«Δεν έχουμε ενημερωθεί για κάποια επίσημη έκθεση που να δείχνει αύξηση των συγγενών ανωμαλιών σε Βασόρα και Φαλούτζα», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στην Independent.

Εκπρόσωπος της Βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν «αξιόπιστα επιστημονικά ή ιατρικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τη σχέση συμβατικών πυρομαχικών και γενετικών ανωμαλιών στη Βασόρα. Όλα τα όπλα που χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας εμπίπτουν στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και στη Συμφωνία της Γενεύης».ΠΗΓΗ

Iσχυρή κόντρα ωκεανολόγων-αμερικανικού ΠΝ για… τους ήχους του βυθού

Advertisement

Image
Ένα καλώδιο που βρίσκεται σε βάθος 2,5 χλμ. από την επιφάνεια του ωκεανού, στο Βανκούβερ  του Καναδά, επιτρέπει στους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βικτώρια να εξετάζουν τους ήχους από το βυθό της θάλασσας. Το πρότζεκτ ονομάζεται “Ποσειδώνας” και έχει ξεσηκώσει συζήτηση που φτάνει μέχρι τα υψηλά κλιμάκια των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ!
 

Μέσω του συγκεκριμένου συστήματος, όπως αναφέρει σχετικά το 24h.gr, οι επιστήμονες αντλούν πολλές πληροφορίες, σχετικά με την πίεση του νερού, που τους κάνει να μπορούν να αντιληφθούν καλύτερα την κίνηση πιθανών τσουνάμι στον ωκεανό, και να πετύχουν καλύτερα συστήματα προειδοποίησης. Επίσης όμως, έχουν την δυνατότητα να “ακούν” οτιδήποτε…

Μικρόφωνα ευαίσθητα στην πίεση συλλαμβάνουν ήχους από οτιδήποτε, από φάλαινες έως σεισμική δραστηριότητα των τεκτονικών πλακών, ή μετακινήσεις κάθε είδους σκάφους. Και μάλιστα τώρα οι ήχοι αυτοί είναι διαθέσιμοι μέσω σύνδεσης ίντερνετ, μέσω της ιστοσελίδας listentothedeep.com

“Είναι σαν μεγάλα αυτιά που βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας”, αναφέρει ο Μισέλ Αντρέμ, ειδικός από το Πολυτεχνείο της Καταλονίας, στη Βαρκελώνη, που συμμετέχει στο πρόγραμμα του Βανκούβερ.

Εδώ και δεκαετίας, οι ήχοι της θάλασσας θεωρούνταν απόρρητη στρατιωτική πληροφορία.
Τώρα, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανησυχεί μήπως η εύκολη πρόσβαση στους ήχους αυτούς είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των επιχειρήσεών τους. Κάποιος, λένε, μπορεί να εντοπίσει με αυτόν τον τρόπο την θέση πολεμικών πλοίων.

Παρόλα αυτά, αρκετοί επιστήμονες σημειώνουν ότι το Ναυτικό δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του “ιδιοκτήτη” του ακουστικού περιβάλλοντος των ωκεανών και ότι αυτό που κάποτε αποτελούσε στρατιωτική τεχνολογία, βρίσκεται τώρα στα χέρια των πολιτών. 

ΠΗΓΗ

ΧΡΟΝΟΤΑΞIΔΙΩΤΕΣ!!;!! Η ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΕΣ ΧΡΟΝΙΡ!!;!!

Advertisement

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΕΣ ΧΡΟΝΙΡ!!;!!.

ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ!!;!! Η ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΕΣ ΧΡΟΝΙΡ!!;!!

Το συγκεκριμένο άρθρο είναι ένα άρθρο το οποίο για να το προσεγγίσει κάποιος θέλει λεπτό χειρισμό και κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις. Πολλά έχουν ειπωθεί για τους χρονοταξιδιώτες αλλά και πολύ λίγα έως καθόλου για τα λεγόμενα Χρονίρ!! Ας τα πιάσουμε ένα ένα με την σειρά γιατί όπως είπα είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα το οποίο θέλει ιδιαίτερο χειρισμό για το τι θα γράψει ο κάθε ερευνητής!!
Από την αρχαία ιστορία υπάρχουν αναφορές για κάποιους ανθρώπους που εμφανιζόντουσαν στα καλά καθούμενα σε κάποια σημεία επάνω στην γη. Η γλωσσά τους οι τρόποι τους το κούρεμα τους τα ρούχα τους ήταν πολύ μοντέρνα για την κάθε τότε εποχή!! Έτσι στην αρχαιότητα αλλά και στον μεσαίωνα γινόντουσαν αμέσως αντιληπτοί, τις πιο πολλές φορές τους νόμιζαν για θεούς ή ακόμα για κάποια αλλά όντα. Τα ταξίδια στο χρόνο ενδιέφεραν πολύ τον άνθρωπο εδικά από την δεκαετία του 1930 και μετά, από αυτήν την δεκαετία και μετά έχουν γίνει πολλές επαναστατικές αλλά και πρωτότυπες τεχνολογίες!! Υπάρχουν ορισμένοι ερευνητές που λένε σήμερα με σιγουριά ότι οι Αμερικανοί αλλά και οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια χρονομηχανή που θα τους ταξιδεύει στο χρόνο!! Υπάρχουν βεβαία και κάποιοι άλλοι που λένε ότι στα επόμενα 10 με 15 χρόνια θα την έχουν φτιάξει!! Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι τίποτα από τα δυο δεν ισχύει ούτε θα γίνει τόσο σύντομα, θα με ρωτήσετε γιατί; Τα ιδία έλεγαν και για τον αποικισμό στον πλανήτη Άρη πριν μια εικοσαετία, ότι μέχρι το 2010 θα είχε αποικιστεί έστω από επιστήμονες που θα προετοίμαζαν το έδαφος για την ανθρωπότητα, το ίδιο έλεγαν και άλλους πλανήτες!! Μα και το ίδιο έλεγαν για πιο εξελιγμένα διαστημόπλοια και όχι μόνο!! Τίποτα από αυτά δεν έγιναν, το 2010 ο διευθυντής της NASA έδωσε μια ανακοίνωση που έλεγε τα εξής:
<< Δυστυχώς λόγων δυσκολιών πέσαμε έξω σε αυτά που είχαμε προαναγγείλλει, η αποίκιση του πλανήτη Άρη θα γίνει τουλάχιστον μετά από 100-120 χρόνια, όσο για την τεχνολογία των συγχρόνων διαστημοπλοίων η NASA έθεσε την ερεύνα σε ιδιώτες με μεγάλες εταιρίες να μας παρουσιάσουν κάποια δείγματα!! Μην φανταστείτε κάτι σαν το ΕΝΤΕΡΠΡΑΙΖ, αλλά κάτι λίγο πιο μοντέρνο από τα διαστημικά λεωφορεία που διαθέτουμε σήμερα!! >>>
Αν σε αυτό τον τομέα έχουν προβλήματα φανταστείτε τι προβλήματα έχουν να αντιμετωπίσουν με την χρονομηχανή που τόσο προσπαθούν να φτιάξουν; Τα ταξίδια στο χρόνο είναι αδύνατα σήμερα με την τεχνολογία που διαθέτουμε ποιος ξέρει στο μέλλον, στο μακρύ μέλλον ίσως  καταφέρουμε κάτι.
Στο μουσείο V.M.C. ( Virtual Museum of Canada ) υπάρχει μια πολύ παράξενη φωτογραφία στον τομέα με το φωτογραφικό υλικό. Είναι μια φωτογραφία που απεικονίζει μια εκδήλωση ανθρώπων, ανάμεσα τους υπάρχει ένας νεαρός άνδρας που το παρουσιαστικό του δεν ταιριάζει με τους υπολοίπους.

Δηλαδή, το χτένισμα του, τα γυαλιά ηλίου που φοράει, η μπλούζα που φοράει εκείνη την εποχή δεν υπήρχε είναι πολύ μεταγενέστερη ( το σχέδιο της μπλούζας ), και στα χέρια του φαίνεται να κρατάει κάτι σαν φωτογραφική μηχανή!!

Αυτή η είναι μια αναμνηστική φωτογραφία από την επαναλειτουργία της γέφυρας South Fork το 1940 στο Canada. Παρά πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι πρόκειται για μια καλοστημένη απάτη, είναι όμως έτσι; Πολλοί είναι οι ερευνητές αλλά και διάσημοι φωτογράφοι που πίστευαν ότι επρόκειτο για ένα καλό φωτομοντάζ, δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ή δεν ήθελαν να πιστέψουν με τίποτα ότι πρόκειται για ένα αληθινό χρονοταξιδιώτη!!

Έλεγαν ότι όλη η φωτογραφία είναι φτιαχτεί και ότι μάζεψαν άτομα και τα έντυσαν με ρούχα εκείνης της εποχής και έτσι τραβήχτηκε. Κατηγορούσαν το μουσείο ότι την έφτιαξε επίτηδες ώστε να τραβήξει πολύ κόσμο για να την δει. Άδικα προσπαθούσε το μουσείο να υπερασπίσει την θέση του γιατί κάποιους από τους ερευνητές που είχαν θέση την άποψη τους για την φωτογραφία ήταν πολύ γνωστοί στο ευρύ κοινό!! Έτσι το μουσείο με την άρνηση των ανθρώπων να την βλέπουν την έβαλαν ξανά σε ένα άλμπουμ και την έβαλαν στα αρχεία τους. Με αυτό που έκαναν οι υπεύθυνοι του μουσείου πυροδότησαν άθελα τους πιο πολύ τα σχόλια τα αρνητικά για την συγκεκριμένη φωτογραφία!!

Μέχρι την στιγμή που βρέθηκε μια άλλη φωτογραφία από άλλη γωνία τραβηγμένη οπού δείχνει πάλι τον ίδιο νεαρό χρονοταξιδιώτη!!! Αν και μου ήταν πολύ δύσκολο να την βρω την παραθέτω εδώ στην ιστοσελίδα μας για να αποδείξουμε και εμείς με την σειρά μας ότι δεν πρόκειται για απάτη όπως πολύ πίστευαν αλλά για ωμή πραγματικότητα που έκανε πολλούς να καταπιούν τα λογία τους!!!

Η φωτογραφία αυτή που επιδεικνύει ατράνταχτα ότι δεν πρόκειται για απάτη ανήκει στην συλλογή του John Wihksne όχι μόνο αυτό υπάρχουν και φωτογραφίες από κάποια άτομα που είναι στην επίμαχη φωτογραφία από άλλες εκδηλώσεις με διαφορετικές χρονολογίες νεότερες αλλά και παλιότερες!!!

Έτσι καταρρίπτεται ο όρος ότι πρόκειται για φωτογραφία που υπέστη φωτομοντάζ ή ειδική επεξεργασία…….. ( σημείωση: Αν και είμαι πολύ περίεργος να ακούσω όλους αυτούς τους ερευνητές ή φωτογράφους να εξηγούν πως μια φωτογραφία του 1040-1941 μπορεί να τις κάνουν φωτομοντάζ, από την στιγμή που οι ειδικοί των χαρτιών φωτογραφίας έχουν δηλώσει επίσημα ότι πρόκειται για χαρτί που χρησιμοποιούσαν οι φωτογράφοι από το 1939 έως και το 1951, θα ήθελα πράγματι να ακούσω πως μπορεί κάποιος στο συγκεκριμένο φωτογραφικό χαρτί να παρέμβει και να κάνει κάποιο είδος φωτομοντάζ!!

Εδώ γεννιούνται κάποια ερωτηματικά μια και η φωτογραφία πλέων είναι αληθινή:
Α) Ποιος ο λόγος που ο χρονοταξιδιώτης αυτός βρέθηκε σε αυτήν την εκδήλωση;
Β) Τι έψαχνε; Η ποιον και γιατί;
Γ) Ήταν κάποια δοκιμή από το μέλλον;
Δ) Αυτό που κράτα στα χέρια του είναι μια σύγχρονη φωτογραφική μηχανή ή κάποιο εργαλείο που βάζει σε διαδικασία τα χρονοταξίδια; ( χρονομηχανή).

ΠΗΓΗ

Παγκόσμiα κοινωνική μαγγανία

Advertisement

Η «ομογενοποίηση » του κόσμου μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής και οι προβλεπόμενες συνέπειες για την υγεία μας.

Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από εκφυλιστικές παθήσεις, λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης σημαντικών διατροφικών στοιχείων, εάν επιτραπεί στους ισχυρούς παγκόσμιους οργανισμούς να «ομογενοποιήσουν » τον κόσμο μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής…

Πολύ λίγοι είναι προς το παρόν εκείνοι που έχουν ακούσει για την ύπαρξη του Διατροφικού Κώδικα (Codex Alimentarius), ενώ και οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν την εφιαλτική πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την πανίσχυρη αυτή εμπορική επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Κώδικα (βλέπε εδώ), αποστολή του είναι να «προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών και να διασφαλίσει την τήρηση των κανονισμών του διεθνούς εμπορίου, προωθώντας παράλληλα τον συντονισμό όλων των κανονισμών που αφορούν στην παραγωγή τροφής και λαμβάνονται από διεθνείς κυβερνητι­κούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς».

Η λειτουργία του Διατροφικού Κώδικα στηρίζεται σε μία σύμπραξη ανάμεσα στον Οργανισμό Τροφίμων και……. Γεωργίας (Food and Agriculture Organization – FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization WHO).

Η ιστορία του Κώδικα αρχίζει το 1893, όταν οι επικεφαλής της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας αποφάσισαν ότι ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύνολο συγκεκριμένων οδηγιών, βάσει των οποίων τα δικαστήρια θα έκριναν τις υποθέσεις που σχετίζονταν με ζητήματα διατροφής και τροφίμων. Το όνομα που δόθηκε στις οδηγίες αυτές ήταν «Codex Alimentarius» και εφαρμόστηκε με επιτυχία έως την πτώση της αυτοκρατορίας το 1918.

Ωστόσο, εμπνευστής του διατροφικού κώδικα σιη σύγχρονη -οργουελική- εκδοχή τιου (σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Natural Solutions Foundation, Sp. Rima E. Laibow M.D., από ομιλία της στον αμερικανικό Εθνικό Οργανισμό Διατροφής – Codex and Nutricide, 2005*) είναι, ο καταδικασμένος από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης πρόεδρος της κολοσσιαίας Γερμανικής εταιρίας I.G. Farben, Fritz der Meer (νάτοι πάλι οι Γερμανοί!). Ήταν ο άνθρωπος που, μεταξύ άλλων, «εμπνεύστηκε» και το περίφημο λογότυπο «Arbeit Macht Frei» («Η εργασία απελευθερώνει»), το οποίο «κοσμούσε» την είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Αουσβιτς.

Η εταιρία του derMeer παρασκεύαζε, από το θανατηφόρο μείγμα αερίων που χρησιμοποιούνταν στους περίφημους θαλάμους αερίων (Cyclone B), μέχρι τον χάλυβα και τα πυρομαχικά των Ναζί (μετά τη λήξη του Πολέμου και την καταδίκη 24 ατόμων από τα μέλη της -από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης- η εταιρία «διασπάστηκε» σε τρεις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, τις γνωστές BASF, Hoechst και Bayer). Η ιδέα που εισηγήθηκε ο derMeer μετά την αποφυλάκιση του αφορούσε στον έλεγχο του πληθυσμού μέσα από την τροφή η οποία έμελλε να υλοποιηθεί αρκετά χρόνια αργότερα.

Η επανεισαγωγή του Κώδικα Διατροφής αποφασίστηκε το 1962 σε μία συνεδρίαση του ΟΗΕ. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεύθυνη για τον Κώδικα Διατροφής επιτροπή είναι επιτροπή εμπορίου χωρίς υγειονομική αρμοδιότητα, παρόλο που χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Από το 2002, οπότε και οι μεγάλες βιομηχανίες επέλεξαν να στηρίξουν τον Κώδικα (παρά τις εισηγήσεις για αναίρεση του από μισθωμένο εξωτερικό σύμβουλο αξιολόγησης), αυτός χρησιμοποιείται με την κάλυψη πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς τόσο των φαρμάκων, όσο και των αγροτικών και χημικών προϊόντων, προωθώντας την αύξηση των κερδών τους και την υλοποίηση της ατζέντας τους για έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού. Στην τελευταία συνεδρίαση για την προώθηση του Διατροφικού Κώδικα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2008, αποφασίστηκε να τεθούν οι ΗΠΑ επικεφαλής χώρα της επιτροπής, με τη σταθερή υποστήριξη των συμμάχων τους (Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Σιγκαπούρη και *Ε.Ε*.).

Συντονισμένη απειλή για την παγκόσμια υγεία:

Ο Κώδικας δρα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, έχοντας τη λογική των ναπολεόντιων νόμων – αντί δηλαδή για τη συνήθη πρακτική, κατά την οποία αναγράφονται τα διατροφικά στοιχεία και οι ουσίες που απαγορεύονται, ο Κώδικας αναγράφει μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιουδήποτε διατροφικού είδους και στοιχείου δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν.

Όπως εξηγεί η δρ. Ριμα Λέυμποου, από την 1η Ιανουαρίου 2010, οπότε η εφαρμογή του Κώδικα θα γίνει υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αν ένα κράτος-μέλος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του από άλλο κράτος μέλος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή.

Πολλοί κρατικοί οργανισμοί και υπηρεσίες, όπως η Διεύθυνση Θεραπευτικών Αγαθών της Αυστραλίας, επιχειρούν να κατευνάσουν τις ανησυχίες του κοινού, καταφεύγοντας σε διαβεβαιώσεις ότι οι οδηγίες του Κώδικα για την κατάργηση των βιταμινών και των μετάλλων δεν θα εφαρμοστούν στη χώρα τους. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι άλλοι συνοδευτικοί νόμοι θα θεσπιστούν εν όψει της εναρμόνισης των κρατών-μελών του Οργανισμού με τις οδηγίες του Κώδικα.

Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον Διατροφικό Κώδικα, οι οποίες προτείνεται να τεθούν σε ισχύ στο προσεχές μέλλον και, θα είναι αμετάκλητες, περιλαμβάνουν τα εξής:

Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση Θρεπτικών Ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων για την “ασθένεια”, χαρακτηρίζοντάς τις “τοξίνες” ή “δηλητήρια”. Κάθε είδος τροφής (ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα) θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα δήθεν θρεπτικά στοιχεία (εκτός και αν οι καταναλωτές μπορούν να παράγουν και να καταναλώνουν την τροφή τους σε τοπικό επίπεδο).

Μία πρόγευση της εν λόγω οδηγίας είχαν οι καταναλωτές των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2008, με την υποχρεωτική υποβολή των μαρουλιών και του σπανακιού της χώρας σε μαζική επεξεργασία με ακτίνες, στο όνομα της «δημόσιας ασφάλειας».

Αν ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έπραξε με γνώμονα την προστασία του κοινού, τότε γιατί δεν ενημερώθηκε η αμερικανική Κοινή Γνώμη;

Τα επιτρεπόμενα θρεπτικά στοιχεία θα είναι περιορισμένα σε αυτά που αναγράφονται στη λίστα του Κώδικα, η οποία θα περιλαμβάνει ουσίες, όπως το Φθόριο (3,8 mg ημερησίως), το οποίο θα συλλέγεται από βιομηχανικά απόβλητα.

Όλα τα θρεπτικά στοιχεία (π.χ. δι βιταμίνες Α, Β, C, D, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο) ανακηρύσσονται παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες και θα μειωθούν σε ποσότητες αμελητέες, με μέγιστο όριο το 15% της σημερινής συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Ακόμα και με συνταγή γιατρού θα είναι αδύνατο για κάποιον να βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία σε μεγαλύτερες θεραπευτικές δόσεις, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται.

Είναι πιθανό να ανακηρυχθούν παράνομες οι συμβουλές που δίνονται για τη διατροφή και αφορούν σε βιταμίνες και μέταλλα (συμπεριλαμβανομένων των άρθρων που θα δημοσιεύονται σε περιοδικά ή στο Διαδίκτυο, καθώς και προφορικών συμβουλών σε οποιονδήποτε.)

Σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσει κανείς την βιντεοσκοπημένη ομιλία αναφορικά με τον Κώδικα Διατροφής ή Codex Alimentarius :

Advertisement