Η Ιερά Εξέταση της google

Advertisement

Εχω σοβαρό πρόβλημα στο να βρω λέξεις να ρίξω μπινελίκια !!!!

Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Η ανθρώπινη ΓΝΩΣΗ, η ΝΟΗΣΗ και η αξιολόγηση της θα περνάει μέσα από αλγόριθμους !!! μιας αμερικάνικης κερδοσκοπικής εταιρίας !

Είναι μια κίνηση καθαρά ναζιστικής-σταλινικής λογοκρισίας που πρέπει να χτυπήσει συναγερμό στους λάτρεις των εναλλακτικών ιστοσελίδων κάθε είδους, στις οποίες συχνά επιτίθενται οι επαγγελματικές ιστοσελίδες δηλ. τα εντεταλμένα παραμάγαζα απομυθοποιήσεως των ΜΜΕ.

Ας σκεφτεί κάποιος πόσο απέχει αυτή η πρακτική της google από την Ιερά Εξέταση των χριστιανών του μεσαίωνα. Τι αντιμετώπιση θα επεφύλασσαν σε έναν σύγχρονο Γαλιλαίο, Κοπέρνικο, Μπρούνο, Ηράκλειτο, Πυθαγόρη, Υπατία … μα το ξέρουμε ήδη. Το βιώσαμε στο πρόσωπο του Dr Wilhelm Reich του Lakowsky του Rife του Tesla του Ryke Hamer και όλων των αληθινά μεγάλων ανθρώπων.

Προφανώς, οι «μετρητές ειλικρίνειας» και αξιοπιστίας μιας ιστοσελίδας, που τελικά αρχίζουν να εφαρμόζονται από την Google θα προέρχονται από κρατικούς λογαριασμούς και θα είναι τα φερέφωνα αντιπροπαγάνδας των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Κάτι που συμβαίνει ήδη και σήμερα, πιο περιορισμένα. Την αύξηση των εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης, την έχουν συσχετίσει άμεσα -κατόπιν έντονης κι επίμονης αντιπροπαγάνδας- με παραπληροφόρηση κι εξόφθαλμα ψέματα που αντιπροπαγανδίζουν με trolling και προέρχονται από τα εν λόγω συστημικά ιδρύματα ΜΜΕ.

Στο βιβλίο του «Η φούσκα του φιλτραρίσματος», ο Έλι Παρίζερ αναρωτιέται σε ποιο βαθμό ο αλγόριθμος της Google έχει χρησιμοποιήσει τα προσωπικά μας δεδομένα προκειμένου να διαμορφώσει αυτό που βλέπουμε στο Διαδίκτυο σύμφωνα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Εν τω μεταξύ, μία πρόσφατη έρευνα ψυχολόγων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια υποδεικνύει ότι σταδιακά αλλάζει ο τρόπος που σκέφτονται οι άνθρωποι καθώς αυξάνεται η εξάρτησή του από τις μηχανές αναζήτησης για να βρούμε μία απάντηση.

«Από τη δημιουργία των μηχανών αναζήτησης, έχουμε αναδιοργανώσει τον τρόπο με τον οποίο θυμόμαστε. Οι εγκέφαλοί μας βασίζονται στο Διαδίκτυο τη μνήμη τους με τον ίδιο τρόπο που βασίζονται στη μνήμη ενός φίλους, ενός συγγενή ή ενός συνεργάτη» αναφέρει η συγγραφέας της έκθεσης, Μπέτσι Σπάροου και υπογραμμίζει: «Όσο περνάει ο καιρός, γνωρίζουμε που μπορούμε να βρούμε πληροφορίες απ’ ότι να τις διατηρούμε εμείς οι ίδιοι». Αλλά και στις χρηματιστηριακές αγορές, ο κώδικας κυριαρχεί καθώς προσπαθούμε να ελέγξουμε τους αλγόριθμους που υπολογίζουν και αποφασίζουν τι να αγοράσουμε και τι όχι.

Σχεδόν το 90% των συναλλαγών στη Wall Street πραγματοποιούνται μέσω του «μαύρου κουτιού» ή αλλιώς των αλγοριθμικών συναλλαγών. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με τους χρηματιστές και τους τραπεζίτες εργάζονται πλέον χιλιάδες μαθηματικοί και φυσικοί.

Αλλά ακόμη και μία πρόβλεψη από έναν αλγόριθμο, που υποστηρίζεται σε κώδικες που δημιουργούν οι άνθρωποι, δεν εξασφαλίζουν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Αυτό συνέβη στις 6 Μαΐου 2010 όταν στις 14:45 προκλήθηκε ένα ψηφιακό κραχ, που οδήγησε τις αγορές σε ελεύθερη πτώση για πέντε λεπτά και δημιουργώντας ένα προσωρινό χάος. Υπαίτιος ήταν ο αλγόριθμος που χρησιμοποιούσε ένας χρηματιστής. Ο αλγόριθμος πούλησε 75.000 μετοχές αξίας 2,6 δισεκ. Λιρών σε μόλις 20 λεπτά, προκαλώντας τους υπόλοιπους αλγόριθμους να ακολουθήσουν.

Οι αλγόριθμοι είναι σαν τους χρηματιστές στη Wall Street τη δεκαετία του 1980 χωρίς όμως να έχουν απαιτήσεις σε μισθούς, ακριβά δώρα και σαμπάνιες. Στις ΗΠΑ η εταιρεία Spread Networks τοποθετεί ένα καλώδιο οπτικών ινών, που θα συνδέει το Σικάγο με τη Νέα Υόρκη (1327 χλμ.) και θα ελαττώσει το χρόνο των συναλλαγών κατά 3 δέκατα του δευτερολέπτου.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζεται και η σύνδεση οπτικών ινών μεταξύ της Νέας Σκωτίας στον Καναδά και του Σόμερσετ στη Βρετανία, που θα εξυπηρετεί τους αλγοριθμικούς χρηματιστές, οι οποίοι θα στέλνουν μετοχές από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη και πάλι πίσω σε μόλις 60 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Καθώς οι αλγόριθμοι εξαπλώνουν την επιρροή τους πέρα από τις μηχανές και διαμορφώνουν το περιβάλλον γύρω τους, έχει έρθει ο καιρός να μάθουμε πόσα ακριβώς γνωρίζουν και εάν έχουμε ακόμη τον χρόνο να τους τιθασεύουμε.

Είναι πέρα από οφθαλμοφανές ότι δεν έχουμε αυτόν τον χρόνο, ούτε τις γνώσεις ούτε καν την διάθεση.

Οι αλγόριθμοι είναι οι αγορές που αποφασίζουν αν και πως θα ζήσεις, τι θα μάθεις και που θα το βρεις όπως και πότε και πως θα πεθάνεις.

Η μυθική «ελεύθερη βούληση» σου είναι μόνον ένα σύντομο ανέκδοτο.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Advertisement