Υψηλής ευκρίνειας εικόνες της Nasa αποκαλύπτουν την καταστροφή του Antares

Advertisement

Το να παρακολουθήσεις μια εκτόξευση πυραύλου φαντάζει συναρπαστική εμπειρία, αλλά η NASA αποφάσισε να αποκαλύψει μέσα από συγκλονιστικές φωτογραφίες, γιατί κάτι τέτοιο γίνεται πάντα από χιλιόμετρα μακρυά και τι ακριβώς συμβαίνει όταν κάτι δεν πάει καλά.

Στις 28 Οκτωβρίου του 2014, μια τεράστια έκρηξη συγκλόνισε το Wallops Island στη Βιρτζίνια όπου υπάρχουν οι εγκαταστάσεις της NASA.

O πύραυλος 40 μέτρων εξερράγη 6 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του από τις εγκαταστάσεις, δημιουργώντας ένα σκηνικό που θύμιζε ολοκαύτωμα και προκαλούσε δέος.

Αμέσως τυλίχτηκε στις φλόγες και στη συνέχεια έπεσε κατακόρυφα στην εξέδρα εκτόξευσης, προκαλώντας μια ακόμα καταστροφική έκρηξη. Από το ατύχημα δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, παρά μόνο ζημιές εκατομμυρίων και πλήγμα στο γόητρο της NASA.

Ο μη επανδρωμένος πύραυλος Antares κατασκευασμένος από την Orbital Sciences Corp είχε προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και μετέφερε πάνω από δύο τόνους προμηθειών για τους αστροναύτες που βρίσκονται εκεί.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως υπήρξε κάποια βλάβη στο σύστημα και αυτή προκάλεσε την έκρηξη. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, η NASA δίνει στη δημοσιότητα τις υψηλής ευκρίνειας εικόνες από το ατύχημα και την έκρηξη όπως τις κατέγραψαν τα συστήματά της.

nasa_1

nasa_2

nasa_3

nasa_4

nasa_5

nasa_6Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement