Είκοσι απαγορευμένες φωτογραφίες – Η Βόρεια Κορέα που ο Κιμ δεν θέλει να δεις!

Advertisement

Η Βόρεια Κορέα που ο Κιμ δεν θέλει να δεις: Σάρωμα ακαθαρσιών υπό το βλέμμα στρατιωτών, φοβισμένες σερβιτόρες, σβηστά φώτα στους δρόμους κι άλλες συναρπαστικές «παράνομες» εικόνες από το κακοποιό κράτος του σαδιστή μονάρχη της ασιατικής χώρας.

Αυτές είναι οι φωτογραφίες που η Βόρεια Κορέα δεν θέλει να δουν όσοι τουρίστες επιθυμούν να επισκεφτούν την χώρα. Όσοι το πράξουν βέβαια, έχουν αυστηρό πρόγραμμα ξενάγησης και τους επιτρέπεται να δουν όσα ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να δείξει. Το ίδιο ίσχυε και για τον φωτογράφο που «φιλοξενούμε», ο οποίος «έδρασε κάτω από τη μύτη του δικού του ξεναγού» όπως τόνισε ο ίδιος.

Ο φωτογράφος Michal Huniewicz κινδύνευσε να τεθεί υπό κράτηση, όμως κατάφερε να βγάλει αυτές τις φωτογραφίες από την καθημερινότητα των κατοίκων στη Βόρεια Κορέα.

Κατάφερε να συλλάβει την ήσυχη πλευρά της αγροτικής Βόρειας Κορέας, καθώς και την πιο οργανωμένες εκδηλώσεις, όπως την Ημέρα Νίκης Χορού στην περίφημη πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ.

Κάθε φωτογραφία παρέχει μια μοναδική γεύση από τον περίεργο κόσμο της Βόρειας Κορέας, από την παράξενα φτωχή ύπαιθρο στους πολυσύχναστους σταθμούς των τρένων και τους άδειους δρόμους της πρωτεύουσας.

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement