Ινδονησία: Η μοναδική στιγμή της έκρηξης ενός ηφαιστείου [Εικόνες]

Advertisement

Ο φωτογράφος Martin Rietze αποθανατίζει την στιγμή που ηφαίστειο στην Ινδονησία εκρήγνυται και οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

Το ηφαίστειο που βρίσκεται στην Σουμάτρα, νησί της Ινδονησίας ανήκει στις Νήσους Σούνδες. Ο παράτλμος φωτογράφος κατάφερε να αποθανατίσει τις συγκλονιστικές εικόνες τις έκρηξης, αλλά και το χωριό κοντά στο ηφαίστειο μετά την έκρηξη, που ήταν καλυμμένο με στάχτες.

Το συγκεκριμένο ηφαίστειο, που λέγεται Sinabung, είναι ενεργό, αποτελεί την υψηλότερη κορυφή του νησιού και η περιοχή γύρω του είναι ιδιαίτερα γόνιμη, λόγω της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Μέχρι το 2010 το ηφαίστειο πίστευαν ότι είναι ανενεργό, ώσπου τον Αύγουστο του συγκεκριμένου έτους, ξεκίνησε να σημειώνει έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα με εκρήξεις, που φωτογράφισε και ο Γερμανός καλλιτέχνης.

Πολλά από τα γύρω χωριά, κάηκαν ολοσχερώς από την λάβα και μεγάλες εκτάσεις συγκομιδών καταστράφηκαν, σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό του Martin Rietze.

Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας της λάβας, δημιουργήθηκαν και μικρής δυναμικής τυφώνες, χωρίς όμως η περιοχή να θρηνήσει κάποιο θύμα.

village1

village2

village3

village4

volcano1Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement