Ισλανδία: Συναρπαστική πτήση πάνω από ενεργό ηφαίστειο [Βίντεο]

Advertisement

Τέσσερις τολμηροί Ισλανδοί, δύο πιλότοι, ένας φωτογράφος και μια ρεπόρτερ, αποφάσισαν να φωτογραφίσουν από αέρος τις λαμπερές εκρήξεις του ενεργού ηφαιστείου Μπαρνταρμπούνγκα της Ισλανδίας, καθώς ξερνούσε καυτή λάβα, καπνούς και στάχτη.

Η ομάδα πέταξε από το Ρέικιαβικ στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 με 4θέσιο Jodel D-140, προσγειώθηκε σε κοντινή απόσταση από το ηφαίστειο και διανυκτέρευσε στην ύπαιθρο. Η αποστολή προγραμματίστηκε να αναχωρήσει λίγο πριν το χάραμα της επόμενης ημέρας, προκειμένου να προλάβει το λυκόφως, την καλύτερη ώρα για φωτογράφιση ενεργών ηφαιστείων.

Τη νύχτα είχε πέσει υγρασία, σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία που ήταν 0°C, δημιουργήθηκε παγετός στα φτερά του αεροσκάφους, ο οποίος χρειάστηκε να καθαριστεί προκειμένου αυτό να πετάξει με ασφάλεια.

Η αποστολή ξεκίνησε, η πρωινή ομίχλη σε συνδυασμό με το πρώτο φως της ημέρας δίνουν μια εντυπωσιακή άποψη του ηφαιστείου. Η καυτή λάβα που ξεπηδά από τις σχισμές του εδάφους συνθέτει ένα απόκοσμο σκηνικό. Η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία!

Προσδεθείτε και απολαύστε την πτήση μαζί μας!

Πηγή: inflight.gr

Advertisement