Η ιστορία διάσωσης του μικρού Hope, από την ασιτία και τον θάνατο εξαιτίας μιας δεισιδαιμονίας. Ποια είναι τα παιδιά της Αφρικής που τα θεωρούν «μαγεμένα» και τα αφήνουν να πεθάνουν

Advertisement

Το αγόρι της φωτογραφίας είναι ο Hope, που θα πει ελπίδα. Είναι η προσωποποίηση της ελπίδας και της τύχης αφού είναι από τα παιδιά που σώθηκαν από την πείνα, τις αρρώστιες αλλά και την άσχημη μοίρα των λεγόμενων «μαγεμένων παιδιών» της Αφρικής.

Ο μικρός υπέφερε από ασιτία, δεν μπορούσε σχεδόν να περπατήσει. Τον εντόπισε τυχαία σε μια αποστολή η Anja Ringgren Loven. Ήξερε όμως ότι το να τον προσεγγίσει ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Έτσι παριστάνοντας την τουρίστρια κατόρθωσε να πείσει τους χωρικούς να την αφήσουν να του δώσει λίγα μπισκότα και νερό. Τους παρακάλεσε να τον πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι δεν το επέτρεψαν. Με την παρέμβαση ενός Νιγηριανού που μετέπειτα έγινε σύζυγός της τα κατάφερε.

Τελικά η υγεία του σταθεροποιήθηκε. Από την περιπέτεια όμως αυτή έμεινε μια χαρακτηριστική εικόνα. Είναι η στιγμή που ο Hope πίνει νερό. Η Anja ίδρυσε μια ΜΚΟ για την προστασία των «Μαγεμένων παιδιών». Στην περιοχή γύρω από το Δέλτα του Νίγηρα οι άνθρωποι θεωρούν ότι κάποια παιδιά γεννιούνται με δυνάμεις τις οποίες φοβούνται πολύ. Έτσι προσπαθούν να τα εξοντώσουν από βρέφη.

Η ιστορία διάσωσης του μικρού Hope, από την ασιτία και τον θάνατο εξαιτίας μιας δεισιδαιμονίας. Ποια είναι τα παιδιά της Αφρικής που τα θεωρούν «μαγεμένα» και τα αφήνουν να πεθάνουν - Εικόνα 1O Hope τρία χρόνια πριν

Υπάρχουν οικογένειες που σκοτώνουν τα παιδιά τους για το λόγο αυτό. Μέχρι σήμερα τα κρούσματα είναι ακόμα πολλά και ανησυχητικά. Ένας πατέρας πρόσφατα πείστηκε από την σύζυγό του ότι τα τρία παιδιά τους ήταν μαγεμένα, τα παρέσυρε στο δάσος, τα ξεγύμνωσε και τα ανάγκασε να πιουν δηλητήριο. Το ίδιο συμβαίνει και με εκείνα που γεννιούνται με αναπηρίες.

Η ιστορία διάσωσης του μικρού Hope, από την ασιτία και τον θάνατο εξαιτίας μιας δεισιδαιμονίας. Ποια είναι τα παιδιά της Αφρικής που τα θεωρούν «μαγεμένα» και τα αφήνουν να πεθάνουν - Εικόνα 2Δεξιά: Ο Hope πλέον μεγαλώνει υγιής

Πολλές πεντηκοστιανές εκκλησίες κερδίζουν χρήματα από αυτή την ιστορία. Στους δρόμους υπάρχουν μεγάλες αφίσες που γράφουν «ελάτε για να διώξουμε τους δαίμονες» ή «φοβάστε τους δαίμονες; μπορούμε να σας βοηθήσουμε» με το ανάλογο κόστος.

Ο Hope σώθηκε. Το μοναδικό πρόβλημα που έχει σήμερα είναι αυτό της ακοής. Δεν ακούσει σχεδόν καθόλου αν δεν φοράει το ακουστικό του. Κατά τα άλλα ειναι πια ένα υγιέστατο αγόρι που μπορεί να ελπίζει σε μια καλύτερη ζωή.

Πηγή αρχική φωτογραφίας: Daily Mail – Mε πληροφορίες από Daily Mail και CBS News

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement