Οι καλύτερες φωτογραφίες της άγριας ζωής

Advertisement

Καθώς το καλοκαίρι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, οι μεγαλύτεροι διαγωνισμοί φωτογραφίας του κόσμου ανακοινώνουν τους νικητές τους.

Οι διαγωνισμοί National Geographic Traveler και Astronomy Photographer of the Year (Royal Observatory) ανακοίνωσαν ήδη τα βραβευμένα «κλικ» τους και σειρά έχει τώρα ο εξίσου σπουδαίος Wildlife Photographer Of The Year, ο οποίος έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα τους φιναλίστ για τη χρονιά 2015.

Οι καλύτερες φωτογραφίες της άγριας ζωής διαγωνίζονται κάθε χρόνο εδώ και 52 συναπτά έτη για ένα βραβείο, και είτε είσαι γέρος είτε νέος, είτε επαγγελματίας είτε ερασιτέχνης, το μόνο που σου ζητούν είναι ένα: να συλλάβεις την ομορφιά και το φευγαλέο μεγαλείο της Φύσης επιδεικνύοντας ταυτοχρόνως τα υψηλότερα ηθικά πρότυπα στη φωτογραφία άγριας ζωής.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου εκθέτει παραδοσιακά τα έργα των νικητών, όπου και έχουν την ευκαιρία να τα απολαύσουν οι φιλότεχνοι…

wldliifesphorttpgy1
Ο «Χιονισμένος λαγός» της Rosamund Macfarlane συλλαμβάνει μια στιγμή από τη ζωή του λαγού στις παγωμένες εκτάσεις της Σκοτίας.
wldliifesphorttpgy2
Στη «Μεγάλη Αφύπνιση του Ερωδιού», ο Zsolt Kudich καταγράφει ένα σμήνος ερωδιών που συγκεντρώθηκαν για να δειπνήσουν στην Ουγγαρία…
wldliifesphorttpgy3
Δύο δράκοι του Κόμοντο αναμετρούνται σε μια εικόνα που μοιάζει να έχει τραβηχτεί στα προϊστορικά χρόνια. Η δουλειά ανήκει στον Andrey Gudkov από την Ινδονησία.
wldliifesphorttpgy4
Εύγλωττα ονομασμένο «Φυσικό Πλαίσιο», το έργο απαθανατίστηκε στο Εθνικό Πάρκο της Ναμίμπια…
wldliifesphorttpgy5
Τα πιο όμορφα πόδια! Το νεαρό χταπόδι με το μικροσκοπικό μέγεθος (μόλις 2 εκατοστά) καταγράφηκε με τον φωτογραφικό φακό του Fabien Michenet στις ακτές της Ταϊτής.
wldliifesphorttpgy6
Ο Francisco Mingorance βρήκε τους πελαργούς αυτούς να έχουν φτιάξει φωλιά πάνω σε εικαστική εγκατάσταση στην Ισπανία…
wldliifesphorttpgy7
Αν αυτή η φωτογραφία του Thomas P. Peschak δεν σας φέρει ανατριχίλες, τότε τίποτα δεν σας φοβίζει…
wldliifesphorttpgy8
Φίλοι ή εχθροί; Ο Carlos Perez Naval καταγράφει μια στιγμή έντασης στη φωτογραφία του «Να πιει κανείς ή να μην πιει;»…
wldliifesphorttpgy9
Αν κοιτάξετε καλά, στην παγωμένη απεραντοσύνη του τοπίου θα δείτε ένα μικρό πουλί…
wldliifesphorttpgy10
Η νικήτρια φωτογραφία του 2014: Ο Michael Nichols συλλαμβάνει τα λιοντάρια σε στιγμές χαλάρωσης στο Εθνικό Πάρκο της Τανζανίας.
wldliifesphorttpgy11
Και μια από τα παλιά: Στην «Αρκούδα του Νερού» του 2013, ο Paul Souders συλλαμβάνει μια στιγμή που σπάνια έχει αποτυπωθεί σε φωτογραφία: τη θαλάσσια ζωή της πολικής αρκούδας, η οποία περνά ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς της κάτω από το νερό…

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement