Καλώς ήρθατε στην κόλαση: Η ιαπωνική πόλη Beppu που είναι μονίμως καλυμμένη με ατμό [Εικόνες]

Advertisement

H πραγματική κόλαση στη Γη.

Η ιαπωνική πόλη Beppu στο νησί Kyushu είναι μονίμως καλυμμένη με ατμό, χάρη στους σχεδόν 3.000 ζεστούς αεραγωγούς που εκτινάσσουν πάνω από 130.000 τόνους καυτού νερού σε καθημερινή βάση. Μόνο το εθνικό πάρκο Yellowstone στις ΗΠΑ απορρίπτει περισσότερο.

Οι ατμοί που υψώνονται από αυτές τις διεξόδους κάνουν την πόλη να φαίνεται σαν να είναι στις φλόγες. Η αιτία αυτής της γεωθερμικής δραστηριότητας είναι το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ιαπωνίας – όρος Aso 5,200ft -, που βρυχάται 60 μίλια μακριά στα νοτιοδυτικά της πόλης.

Η πόλη του Beppu έχει οκτώ διάσημες πηγές που είναι πραγματικά “η κόλαση στη Γη”. Αυτές οι πηγές έχουν θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 50 έως 99,5 ° Κελσίου. Περιττό να πούμε ότι δεν είναι κατάλληλες για κολύμβηση, αλλά το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης.

Εκτός από τον τουρισμό, οι πολυάριθμες θερμές πηγές του Beppu παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της πόλης. Ατμός από πηγάδια χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του νερού που παραδίδεται από σωλήνες σε σπίτια και επιχειρήσεις. Το νερό χρησιμοποιείται επίσης σε σπίτια και εστιατόρια, για γεωργική έρευνα, φυσικοθεραπεία και για κολύμβηση. Φυσικά το Beppu είναι η μεγαλύτερη θερμή πηγή θέρετρο στον κόσμο.

Chinoike Jigoku

Η πιο θεαματική από τις ιαματικές πηγές Beppu είναι η κατακόκκινου χρώματος Chinoike Jigoku ή «κόλαση λίμνης αίματος”. Το χρώμα προέρχεται από την παρουσία του οξειδίου του σιδήρου και του οξείδιο του μαγνησίου.

chinoike-jigoku-16

chinoike-jigoku-22

Umi Jigoku

Umi Jigoku ή “θάλασσα κόλαση” ονομάζεται έτσι επειδή διαθέτει φωτεινό μπλε νερό που μοιάζει τόσο δροσερό όπως η θάλασσα. Αλλά δεν πρέπει να σας ξεγελάσει, το νερό εδώ είναι ζεματιστό στους 98 βαθμούς.

umi-jigoku-12

umi-jigoku-26

umi-jigoku-32

Oniishibozu Jigoku

Το “ξυρισμένο κεφάλι μοναχού» ονομάστηκε έτσι από τις φυσαλίδες λάσπης που λέγεται ότι μοιάζουν με τα ξυρισμένα κεφάλια των μοναχών. Δίπλα του βρίσκεται ένα δημόσιο λουτρό με πολλές πισίνες.

oniishibozu-jigoku-16

oniishibozu-jigoku-22Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement