Καταραμένες ψυχές που έκαναν συμφωνία με τον Άρχοντα του Σκότους

Advertisement

Πάντα θα υπάρχει κάποιος που ψάχνει τον εύκολο και γρήγορα δρόμο για να αποκτήσει πλούτη, εξουσία ή απόλαυση στη ζωή… Και πάντα θα μας συγκινεί το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει αυτός ο κάποιος για να πετύχει αυτό που λαχταρά περισσότερο στον κόσμο.

Είναι σαφώς άλλο πράγμα να κάνεις κάνα δυο ξόρκια για να επιστρέψει ο αγαπημένος σου και ολότελα άλλο να δίνεις το χέρι στον Εωσφόρο, σε μια ανίερη συμμαχία που μόνο προβλήματα τελικά γεννά και στα δυο συμβαλλόμενα μέρη.

Κι όμως, αυτό ακριβώς έκαναν οι παρακάτω άνθρωποι ή αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκαν οι σύγχρονοί τους!

Είτε τον κάλεσαν μόνοι είτε τους καταράστηκαν αρκετά ώστε να τραβήξουν την προσοχή του, οι καταχωρίσεις της λίστας μας επιδόθηκαν λοιπόν σε σύμφωνα φιλίας με τον Σατανά, μετρώντας εξώκοσμα χρονικά που θα γίνονταν τελικά θρύλοι.

Όσο για τη συμμαχία με το υπερφυσικό, πρόκειται για κομμάτια Ιστορίας που αυτό ακριβώς υποδεικνύουν…

Ο γιος του Σατανά, Κρίστοφ Χάισμαν

ddviilalccppacct1

Ο αυστριακός ζωγράφος βαυαρικής καταγωγής των τελών του 17ου αιώνα πιάστηκε στη δίνη ενός περίεργου κυνηγιού μαγισσών και δαιμονολογίας, κάνοντας την περίπτωσή του άξια μελέτης από την ψυχολογία και τον ίδιο τον Σίγκμουντ Φρόιντ. Όταν κατέρρευσε χτυπημένος από δαιμόνια στις 29 Αυγούστου 1677, όλα έδειχναν ότι ήταν θύμα μαγιών.

Κι έτσι τον έφεραν μπροστά στις Αρχές, όπου ο ζωγράφος παραδέχτηκε ότι ό,τι έπαθε, το έπαθε από το δικό του το κεφάλι, καθώς η συμφωνία που είχε κάνει με τον Σατανά εδώ και εννιά χρόνια (1688) για να απαλλαγεί από τη φτώχεια και τη μελαγχολία δεν είχε πάει καθόλου καλά!

Ο Χάισμαν είχε δεχτεί μεν να είναι ο φυσικός γιος του Εωσφόρου στη Γη(!), απέρριψε ωστόσο τις διαβολικές παροχές του αμύθητου πλούτου και των υπεράνθρωπων ικανοτήτων. Ο ζωγράφος παραδεχόταν ανοιχτά τις δύο συμφωνίες που είχε κάνει με τον Σατανά, μία γραμμένη με μελάνι και άλλη μία γραμμένη με το αίμα του, κάτι που θα φέρει στο κατόπι του έναν καθολικό ιερέα, ο οποίος τον υπέβαλε σε εξορκισμούς για να ακυρωθεί η διαβολική συμφωνία.

Ο εξορκισμός έπιασε, μιας και ο Πρίγκιπας του Σκότους εμφανίστηκε στον ύπνο του με τη μορφή δράκου και του έδωσε πίσω τη δεύτερη συμφωνία, την οποία αμέσως έσκισε ο Χάισμαν για να απαλλαγεί από τους δεσμευτικούς της όρους. Τα δαιμονικά συμπτώματά του καταλάγιασαν τώρα, ο ζωγράφος επέστρεψε στην τέχνη του (πλέον ζωγράφιζε μόνο τον Διάβολο), αν και ο Σατανάς δεν θα τον άφηνε τελικά ήσυχο.

Λίγο αργότερα τον στοίχειωσε και πάλι. Ο ζωγράφος έγραφε τώρα για τα φρικιαστικά συναπαντήματά του με το απόκοσμο πνεύμα του κακού και για τη μάχη του να σώσει την ψύχη του. Αφού υποβλήθηκε σε δεύτερη σειρά εξορκισμών, τα συμπτώματα υποχώρησαν και πάλι και ο ζωγράφος άλλαξε το όνομά του σε Αδερφό Χρυσόστομο και ζούσε πλέον μια ζωή θρησκευτικής ευλάβειας.

Ο κορυφαίος ψυχαναλυτής Φρόιντ ανέλυσε την ιδιαίτερη αυτή περίπτωση δαιμονικής νεύρωσης κατά τη δεκαετία του 1920, ισχυριζόμενος ότι ο Πρίγκιπας του Σκότους αντιπροσώπευε τον προσφάτως εκλιπόντα πατέρα του Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement