Καταραμένες ψυχές που έκαναν συμφωνία με τον Άρχοντα του Σκότους

Advertisement

Ο επιστήμονας-μάγος Μάικλ Σκοτ

ddviilalccppacct4

Ο διαπρεπής σκοτσέζος μαθηματικός και ακαδημαϊκός του 13ου αιώνα ήταν τόσο φανατικά πολέμιος στην καταδίκη του της μαύρης μαγείας και του αποκρυφισμού που όσοι τον ήξεραν πίστευαν ακράδαντα ότι όλος αυτός ο φανατισμός και το πρόδηλο μίσος ήταν βιτρίνα, έχοντας προφανώς κάτι να κρύψει. Ο Σκοτ, αφού σπούδασε στην Οξφόρδη και πήρε μετά γυροβολιά τις βασιλικές αυλές της Αγγλίας και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, κατέληξε κάποια στιγμή στη Σικελία για να αναλάβει τη θέση του βασιλικού αστρολόγου του Φρειδερίκου Β’ Χοχενστάουφεν, του μετέπειτα αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Στο εκτεταμένο και παραγωγικότατο έργο του Σκοτ περιλαμβάνονται ακόμα και έργα για τη νεκρομαντεία και τη μαύρη μαγεία, παρά τις δημόσιες καταδίκες του, κι έτσι οι κακές γλώσσες άρχισαν κάποια στιγμή να τον κατηγορούν ότι επιδιδόταν σε αποκρυφιστικές τελετές κάτω από τον μανδύα της επιστήμης. Κι έτσι το 1230 θα βρεθεί πίσω στην Αγγλία να περιβάλλεται από μια σειρά κωμικοτραγικών φημών που γίνονταν ολοένα και πιο ακραίες.

Ο Σκοτ ήταν τώρα άρχοντας μιας ομάδας δαιμονικών πνευμάτων που έλεγχε απόλυτα, ξαποστέλνοντάς τους τα βράδια στις βασιλικές αυλές της Ευρώπης για να του φέρουν εκλεκτά τοπικά εδέσματα! Ταυτοχρόνως, μετακινούνταν με το σατανικό του άλογο, το οποίο όργωνε τον νυχτερινό ουρανό, την ίδια ώρα που για τα θαλάσσια ταξίδια του χρησιμοποιούσε ένα πλάσμα που είχε αναδυθεί κατευθείαν από τις εσχατιές της Κόλασης!

Στις πραγματικά απίστευτες διηγήσεις του κόσμου για τον μάγο πλέον Σκοτ με λαμπρά γράμματα φιγουράρει η ιστορία που ο διαπρεπής επιστήμονας εξαπάτησε το σατανικό συνεταιράκι του, κάνοντάς τον να του χτίσει έναν δρόμο. Ο Πρίγκιπας του Σκότους πιάστηκε κοινώς κορόιδο από τον κοινό θνητό.

Οι δαιμονικές περιπέτειες του νεκρομάντη Σκοτ απαθανατίστηκαν ακόμα και στη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη, καθώς λεγόταν όλα τα τρελά και κουφά γι’ αυτόν, ότι όταν κυνηγούσε οι μάγισσες μεταμορφώνονταν σε λαγοί για να του παρέχουν θήραμα, ότι ξεκλήρισε όλη τη γαλλική πειρατεία με δυο-τρία χτυπήματα των ποδιών του σατανικού του αλόγου και άλλα τέτοια υπέροχα. Αν και η συμφωνία με τον Διάολο που είχε κάνει τον κράτησε πάντα στο απυρόβλητο των Αρχών…

Ο μοναδικός Όλιβερ Κρόμγουελ

ddviilalccppacct5

Ακόμα και ο πολιτικός ηγέτης της Αγγλίας κατηγορήθηκε για υπόγειες διαπραγματεύσεις με τον Εωσφόρο! Ήταν βλέπετε σφοδρός εχθρός της μοναρχίας και οι άγγλοι γαλαζοαίματοι θα φρόντισαν να μην τον αφήσουν σε ησυχία. Ακόμα και μετά τον θάνατό του, η σορός του ξεθάφτηκε για να κρεμαστεί δημοσίως όταν επέστρεψε η βασιλεία στη χώρα. Και βέβαια ο Τύπος της εποχής συνήθιζε να τον αναπαριστά στις εφημερίδες με διαβολικά κέρατα, άρα κάτι πρέπει να είχε κάνει με τον Σατανά.

Ο συντηρητικός Πουριτανός λοιπόν είχε κάνει συμφωνία με τον Διάβολο και πήρε ως αντάλλαγμα την πολιτική και στρατιωτική του επιτυχία. Όταν πέθανε μάλιστα στις 3 Σεπτεμβρίου 1658, μια τεράστια καταιγίδα όργωσε την Αγγλία από άκρη σε άκρη, που δεν ήταν άλλη από την έλευση του Πρίγκιπα του Σκότους που ερχόταν να πάρει την ψυχή του εταίρου του.

Και τι ταιριαστός επίλογος σε μια εικόνα που φιλοτεχνούσαν εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια οι Βασιλόφρονες. Μέχρι τις αρχές του 1650, όλοι ήξεραν ότι ο Κάρολος Α’ ήταν ο εκπρόσωπος του Ιησού Χριστού ενώ ο Κρόμγουελ ήταν ο αντιπρόσωπος του σκότους. Η ραγδαία εξάλλου άνοδός του στην εξουσία και οι θρίαμβοί του στο πεδίο της μάχης δεν θα μπορούσαν παρά να είναι πειστικές αποδείξεις για το συμβόλαιο που είχε με τον Σατανά.

Το οποίο δεν έληξε βέβαια για την αγγλική κοινωνία ούτε μετά τον θάνατό του, καθώς οι μητέρες φοβέριζαν τώρα τα παιδάκια ότι αν δεν ήταν καλά, θα ερχόταν ο Κρόμγουελ να τα σύρει στην Κόλαση όπου ζούσε. Όσο για το θυμωμένο του πνεύμα (ολόκληρη ψυχή πούλησε!), το έβλεπαν συχνά-πυκνά οι Βρετανοί των επόμενων αιώνων να βασανίζεται στην αιώνια φρίκη. Ακόμα και γνωστές αγγλικές φράσεις με τον Σατανά είδαν τον Εωσφόρο να αντικαθίσταται με τον Κρόμγουελ!

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Advertisement