Το «καταραμένο» δάσος της Τρανσυλβανίας

Advertisement

Τo δάσος είναι πηγή ζωής και ένας χώρος για όμορφες εμπειρίες και ψυχαγωγία. Μερικές φορές όμως μπορεί να γίνει ένας τρομακτικός και εφιαλτικός τόπος.

Επιμέλεια: Ηλίας Σιατούνης

Τα δένδρα με τα στραμμένα κλαδιά τους προς τα μέσα, κρύβοντας τον ήλιο και ρίχνοντας βαθιές σκιές πάνω στα χαμόκλαδα, οι παράξενοι άγνωστοι ήχοι από το θρόισμα των φύλλων ως και την βοή του ψυχρού ανέμου που αντηχεί στο βάθος, όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να «συνωμοτήσουν» και να δημιουργήσουν μια «εφιαλτική» εμπειρία.

Για όλα αυτά βεβαίως δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος και αυτή η απόκοσμη αίσθηση είναι μέσα στο μυαλό μας μόνο, αλλά αυτά δεν ισχύουν για το μυστηριώδες δάσος στην Τρανσυλβανία που εκεί μπορεί να υπάρχει κάτι περισσότερο από μια απλή υποψία και μια ζωηρή φαντασία.

Έχοντας και στο νου την εικόνα του Δράκουλα, τα φαντάσματα και τους λυκανθρώπους, η περιοχή της Τρανσυλβανίας στη Ρουμανία έχει επίσης την «τύχη» να φιλοξενεί ένα από τα πιο στοιχειωμένα και αποκρουστικά δάση στον πλανήτη. Μια απειλητική δασική έκταση γεμάτη με κάθε είδους ανεξήγητα φαινόμενα και περίεργα γεγονότα.

Το δάσος Hoia-Baciu βρίσκεται στα δυτικά της πόλης Cluj-Napoca στην περιοχή της Τρανσυλβανίας στη Ρουμανία, σε μια περιοχή που δεν είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένη και αντιθέτως είναι αρκετά δημοφιλής σε όσους αναζητούν αναψυχή στην ύπαιθρο. Η περιοχή όμως αυτή έχει γίνει επίσης δημοφιλής και μεταξύ των ερευνητών λόγω των ασυνήθιστων υψηλών ποσοστών σε κάθε είδους παράξενα φαινόμενα.

Παρά το γεγονός ότι το δάσος είναι μικρό (3 τετραγωνικά χιλιόμετρα), έχει μακρά ιστορία ως μια καταραμένη και εγκαταλειμμένη θέση, ενώ διαθέτει ένα πλήρες φάσμα ανεξήγητων φαινομένων, συμπεριλαμβανομένων, φαντάσματα, φασματικές οντότητες, εξωπραγματικές φωνές και ήχους, μυστηριώδεις εξαφανίσεις, ανεξήγητες σωματικές εμπειρίες, δραστηριότητα ΑΤΙΑ και μαγνητικές ανωμαλίες, μεταξύ άλλων. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς άλλο μέρος στη γη που να έχει συγκεντρώσει τόσο έντονη παράδοξη δραστηριότητα σε μια τόσο περιορισμένη έκταση γης. Δίκαια λοιπόν αυτή η περιοχή έχει «κερδίσει» το παρατσούκλι «Tο Τρίγωνο των Βερμούδων της Τρανσυλβανίας.»

prima-baciu

Οι ντόπιοι έχουν μια μακρά παράδοση αναφορων για το «καταραμένο» δάσος. Πράγματι, το όνομα του ίδιου του δάσους προέρχεται από ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Ο θρύλος λέει ότι ένας Baci, η οποία είναι η ρουμανική λέξη για το «βοσκός,» οδήγησε το κοπάδι του με τα πρόβατα στο δάσος και δεν επέστρεψε ποτέ. Παρά την μεγάλη κινητοποίηση για την εύρεσή του, κανένα ίχνος δεν βρέθηκε ποτέ ή από τα 200 πρόβατα που λέγεται ότι ήταν μαζί του. Ήταν σαν να είχε ανοίξει η Γη και να τον είχε καταπιεί. Η περιοχή απέκτησε γρήγορα τρομακτική φήμη στην τοπική λαογραφία ως μέρος από το οποίο όποιος έμπαινε δεν επέστρεφε ποτέ.

Οι κάτοικοι της περιοχής πιστεύουν επίσης ότι το δάσος είναι «φωλιά» φαντασμάτων αγροτών που έχουν δολοφονηθεί βίαια, και λέγεται ότι αν κάποιος μπει εδώ με τη σκέψη για φόνο, το δάσος τότε θα δείξει το «άγριο» πρόσωπο του και θα τους τιμωρήσει γιαυτό. Αυτή η δυσοίωνη φήμη ως στοιχειωμένο η καταραμένο μέρος είχε κρατήσει τους ανθρώπους της περιοχής από το να πηγαίνουν κοντά στο Hoia-Baciu, και για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρήθηκε ταμπού ή κακή τύχη να μιλήσει ακόμη και για” αυτό.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί τέτοιοι μύθοι έχουν κυριεύσει τη λαογραφία. Η ατμόσφαιρα του Hoia-Baciu είναι «απειλητική», με τα αρχαία και δύσβατα δέντρα να φαίνονται σαν να ουρλιάζουν, με «πρόσωπα» χαραγμένα στο φλοιό τους και μερικά από τα οποία να εμφανίζουν περίεργα σημάδια καψίματος ή μυστηριωδώς απανθρακωμένους κορμούς. Λέγεται επίσης ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές δυσλειτουργούν και ότι οι πυξίδες έχουν την τάση να γυρνάνε τρελά μόλις μπαίνουν στο δάσος. Υπάρχει επίσης και ένας αέρας τρόμου που κυριεύει όποιον μπαίνει στο σκοτεινό δάσος.

Ένα από τα πιο συχνά αναφερόμενα περιστατικά των επισκεπτών στο δάσος είναι τα ανεξήγητα έντονα συναισθήματα αμηχανίας σαν ο τόπος να ζωντανεύει, και δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να βιώσουν ένα δυνατό αίσθημα άγχους, υπερβολική δίψα, αίσθηση του ότι παρακολουθείται από «αόρατα» μάτια, φόβος, πανικός χωρίς, και μια ισχυρή επιθυμία να φύγει από εκεί ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κίνδυνος.

forest-death-road-fog-lantern-art-women-fear-hd

Οι επισκέπτες στο δάσος έχουν επίσης αναφέρει πονοκεφάλους, ημικρανίες ή αισθήματα αποπροσανατολισμού, ναυτία, ζάλη, αίσθημα χαμένου χρόνου, ή ανεξήγητους οξείς πόνους σε διάφορα μέρη του σώματος. Υπήρξαν επίσης αναφορές για απώλεια μνήμης και χάσιμο της αίσθησης του πόσος χρόνος έχει περάσει ή τι είχε συμβεί κατά την περίοδο της απώλειας της.

Άλλοι περιγράφουν ισχυρές αναμνήσεις από το παρελθόν που συντρίβουν στην κυριολεξία το μυαλό τους, με τις μνήμες να ξεθωριάζουν μόνο μετά την αναχώρηση τους από το δάσος. Σε άλλες περιπτώσεις υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που έχουν βιώσει αστρική προβολή. Υπάρχουν επίσης πολλές αναφορές για ανθρώπους που υπέστησαν παράξενες σωματικές βλάβες, όπως ρινορραγία, μώλωπες, εξανθήματα, γρατζουνιές, ακόμα και εγκαύματα από μη εμφανή λόγο. Μέχρι εδώ……Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement