Κτίρια χτισμένα σε τοποθεσίες που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί

Advertisement

Κτίρια χτισμένα σε τοποθεσίες που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, δείχνουν την αποφασιστικότητα, αλλά και την εφευρετικότητα των ιδιοκτητών, αδιαφορώντας για την κοινή αισθητική τους.

Η λίστα περιλαμβάνει ότι πιο παράξενο έχει χτιστεί. Από ένα μοναστήρι σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός πανύψηλου βράχου, σπίτι μέσα σε ποταμό, άλλα πάνω σε δέντρα και σε βουνά, μέχρι δεντρόσπιτο σε σχήμα αυγού!

«Σπίτι της πέτρας», Πορτογαλία

Casa do Penedo

Γνωστό ως Casa do Penedo, ή «σπίτι της πέτρας», είναι μια παράξενη κατοικία που έχει θεωρηθεί ως το πραγματικό σπίτι των Φλινστόουν. Αλλά η γοητεία του ξεπερνά την ομοιότητά του με τα πέτρινα σπίτια από την κλασική σειρά κινουμένων σχεδίων.

Ανάμεσα σε τέσσερις ογκόλιθους γρανίτη, στα βουνά Φάφε της βόρειας Πορτογαλίας, το σπίτι είναι σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο σχεδόν 800 μέτρων. Έχει αλεξίσφαιρες πόρτες και παράθυρα, καθώς και μια πισίνα.

Χρησιμοποιείτο ως εξοχική κατοικία από μία οικογένεια, αλλά έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο καθώς έχει μετατραπεί σε τοπικό μουσείο, με κειμήλια και φωτογραφίες από την ιστορία της περιοχής.

Το μοναχικό σπίτι στο νησί, Ισλανδία

Elidaey island

Μόλις ένα κτίριο βρίσκεται στο νησί Ελιντάι (Elidaey), στην Ισλανδία, στο οποίο ζούσαν πέντε οικογένειες πριν από 300 χρόνια, και ασχολούνταν με το ψάρεμα, το κυνήγι και την εκτροφή βοοειδών.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, το νησί εγκαταλείφθηκε, από τις οικογένειες αυτές, και το σπίτι εγκαταλείφθηκε. Αλλά τα τελευταία χρόνια, ανακατασκευάστηκε από έναν κυνηγετικό σύλλογο.

Κατά την τελευταία δεκαετία υπήρξαν φήμες ότι η ισλανδική κυβέρνηση είχε χαρίσει το νησί στην τραγουδίστρια Μπιορκ, για την προσφορά της στη χώρα, όμως οι φήμες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν.

Φωλιά αετού, Ναμίμπια

Eagle's Nest Lodge

Η φωλιά αετού είναι μια συλλογή από βραχόσπιτα χτισμένα στους πρόποδες των βουνών Άους (Aus), στη Ναμίμπια.

Τα κτίρια είναι χτισμένα εν μέρει από ογκόλιθους γρανίτη και όλα έχουν πέτρινο δάπεδο και τοίχους. Μπροστά από αυτά εκτείνεται μια αχανής έρημος.

Το σπίτι του ποταμού Ντρίνα

Drina River

Ένα σπίτι στη μέση του ποταμού Ντρίνα στη Σερβία, χτίστηκε από τους φοιτητές πριν από 45 χρόνια και παραμένει ακόμα στη θέση του, παρότι έχει χτυπηθεί από πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Μπάινα Μπάστα και έχει γίνει πολύ γνωστό αξιοθέατο για τους επισκέπτες της περιοχής.

Η ιδέα για τη δημιουργία του ήρθε το 1968, από μια ομάδα νεαρών κολυμβητών στο ποτάμι, οι οποίοι ανέβαιναν στον βράχο για να ξεκουραστούν. Με το πέρασμα του χρόνου, ήθελαν ένα πιο άνετο μέρος για ξεκούραση και άρχισαν να τοποθετούν σανίδες στην κορυφή του βράχου.

Το επόμενο έτος, ένας από τους κολυμβητές έριξε την ιδέα να κατασκευάσουν ένα σπιτάκι. Όλοι συμφώνησαν και ξεκίνησαν τη δουλειά, χρησιμοποιώντας βάρκες για τη μεταφορά των υλικών.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement