Η Λεγεώνα των Ξένων και οι μύθοι γύρω από αυτή

Advertisement

Το μυστήριο, ο θρύλος της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων συντηρείται σχεδόν 180 χρόνια.

Ακριβώς αυτό το μυστήριο και οι θρύλοι είναι που κάνουν αυτή την επίλεκτη στρατιωτική δύναμη όχι απλά να φθίνει, αλλά να μην μπορεί να απορροφήσει όσους νέους εμφανίζονται πρόθυμοι για να καταταγούν!

Θρύλος 1ος:

Στη Λεγεώνα των Ξένων πάνε όσοι θέλουν να ξεφύγουν από το ένοχο παρελθόν τους,το εγκληματικό παρελθόν τους για την ακρίβεια,να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου και να αποκτήσουν νέα ταυτότητα.

Σε κάποιο βαθμό ο θρύλος έχει βάση αλήθειας. Ωστόσο η μεγάλη πλειοψηφία των νέων που φθάνει στο σημείο να καταταγεί στη Λεγεώνα,αναζητά τη περιπέτεια.

Στη Λεγεώνα των Ξένων μπορεί να καταταγεί οποιοσδήποτε ανεξάρτητα από την εθνικότητά του και το ποινικό του μητρώο. Η δύναμη της Λεγεώνας είναι 8.500 άνδρες.

French_Foreign_Legion

Ανάμεσά τους πολλοί Γάλλοι που προσποιούνται ότι είναι Βέλγοι, Ελβετοί ή από άλλες γαλλόφωνες χώρες. Γίνονται δεκτοί αφού οι στρατολόγοι της Λεγεώνας κάνουν τα στραβά μάτια.

Ωστόσο το 60% των λεγεωνάριων αποτελείται από 100 διαφορετικές εθνικότητες.

Έτος ίδρυσης το 1831,όταν ο βασιλιάς Λουδοβίκο Φίλιππος ενέκρινε τη σύστασή της με αποστολή να καταλάβουν την Αλγερία.

Η σκέψη ήταν εκπληκτική κι όχι μόνο για την Αλγερία. Η Γαλλία μπορούσε να στείλει ένα εμπειροπόλεμο στρατιωτικό τμήμα οπουδήποτε στο κόσμο χωρίς να υπάρχει πρόβλημα αναστολών. Το 1863, 65 λεγεωνάριοι αντιμετώπισαν 2000 Μεξικανούς.

Κέρδισαν τη μάχη με τρεις μόνο απώλειες και ο Μεξικανός διοικητής είπε:

«Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, αλλά διάβολοι».

Στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους η Λεγεώνα διακρίθηκε και η μοναδική μαύρη σελίδα της είναι το 1962 όταν το 1ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών διαμαρτυρόμενο για την απώλεια της Αλγερίας συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Ντε Γκωλ.

Γι΄ αυτό και μετά από αυτή τη κίνηση η Λεγεώνα των Ξένων έγινε πιο…γαλλική με Γάλλους αξιωματικούς να ασκούν τη διοίκηση.

Θρύλος 2ος:

Στη Λεγεώνα ζεις τη περιπέτεια.

Η πλειοψηφία όσων επέλεξαν να ζήσουν τη περιπέτεια,απογοητεύτηκε.

Η εκπαίδευση σκληρότατη, οι κίνδυνοι πολλοί αλλά η «εξωτική περιπέτεια» που αναζητούν όσοι καταφεύγουν στη Λεγεώνα συνήθως δεν υπάρχει.Πολλοί περιμένουν να περάσουν τα πέντε σκληρά χρόνια της θητείας κάποιοι άλλοι αν βρουν ευκαιρία λιποτακτούν.

legion

ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

17 γραφεία κατάταξης λειτουργούν σ΄ όλη τη Γαλλία.

Οι υποψήφιοι φθάνουν μπροστά στη πόρτα και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πιέσουν το κουδούνι της πόρτας και να δώσει στον αξιωματικό υπηρεσίας που θα εμφανιστεί ένα σημείωμα στο οποίο θα γράφει:

«Επιθυμώ να καταταγώ στη Λεγεώνα των Ξένων». 9000 νέοι κάθε χρόνο χτυπάνε το κουδούνι. Μόνο 900 επιλέγονται για να δοκιμαστούν. Όλοι τους πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση να μην είναι υπέρβαροι ,να μην φοράνε γυαλιά,να έχουν άριστο ιατρικό ιστορικό.

Γυναίκες δεν γίνονται δεκτές, όπως και οι έγγαμοι άνδρες.

Όσοι γίνουν δεκτοί ,παραδιδουν αμέσως το διαβατήριό τους. Θα το ξαναπάρουν όταν απολυθούν ή αν δεν περάσουν τις δοκιμασίες της εκπαίδευσης.Το μόνο που κρατάνε είναι τα τσιγάρα τους ,αν καπνίζουν και χρήματα το πολύ μέχρι 50 ευρώ!

Σειρά έχει η συνέντευξη που δίνουν οι υποψήφιοι. Μετά απ’ αυτή αν τα πάνε καλά θα πάρουν το νέο τους όνομα από τη Λεγεώνα. Ποια είναι τα κριτήρια επιτυχίας κανείς δεν γνωρίζει.

Αμέσως μετά αρχιζουν οι αγγαρείες οι οποίες θα διαρκέσουν πέντε ολόκληρα χρόνια. Όσα και η θητεία.

Στο πενταετές συμβόλαιο που υπογράφει ο υποψήφιος Λεγεωνάριος δέχεται ότι για τα επόμενα πέντα χρόνια δεν θα παντρευτεί και δεν θα αποκτήσει τίποτα. Από ποδήλατο έως σπίτι.

Μετά από την υπογραφή όλοι πάνε στο στρατόπεδο της Ωμπάν για περαιτέρω εξετάσεις και μετά στο Καστέλνοντρί για τη βασική τους εκαπίδευση.

FRENCH_FORIEGN_LEGION_SNIPERSΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement