Λύκειο στην Ιαπωνία ζητά καθηγητή για να διδάξει αρχαία ελληνικά!

Advertisement

Καθηγητές, όχι απαραιτήτως ιαπωνικής υπηκοότητας, που θα διδάξουν αρχαία ελληνικά στους μαθητές του αναζητά το Λύκειο Κεϊό Σίκι, που βρίσκεται στην πόλη πόλι Σίκι του νομού Σαϊτάμα στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο.

Η προκήρυξη της θέσης αφορά την επόμενη σχολική περίοδο, από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Μάρτιο του 2019, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα greecejapan.com.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου αρρένων ανάμεσα στις γλώσσες στις οποίες περιγράφονται οι στόχοι είναι και τα ελληνικά!

Τα αρχαία ελληνικά είναι μεταξύ των ξένων γλωσσών επιλογής. Το Λύκειο Κεϊό Σίκι ιδρύθηκε τον Μάιο του 1948 ως αγροτικό Λύκειο (με την κανονική ύλη και επιπλέον μαθήματα κατάρτισης στη γεωργία), και το 1957 μετατράπηκε σε Γενικό Λύκειο Αρρένων. Οι περισσότεροι απόφοιτοί του σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Κεϊό.

Οι ξένες γλώσσες μπήκαν στο πρόγραμμα το 1991 με στόχο οι μαθητές να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μελετώντας ξένους πολιτισμούς μέσω της γλώσσας. Τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται δύο ώρες την εβδομάδα στο κανονικό πρόγραμμα και μία ώρα εκτός ωραρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.