Mε «υγρή άμμο» μοιάζει η επιφάνεια του Τιτάνα

Advertisement

Νέα στοιχεία για τον δορυφόρο του Κρόνου που προσομοιάζει την αρχέγονη Γη

H θολή αυτή εικόνα είναι η πρώτη φωτογραφία από την επιφάνεια του Τιτάνα (Πηγή: NASA/JPL/ESA/University of Arizona)

Αν μπορούσε κανείς να
περπατήσει στο κατεψυγμένο έδαφος του Τιτάνα, του μεγαλύτερου και πιο ενδιαφέροντα δορυφόρου του Κρόνου, θα είχε την αίσθηση ότι πατά σε «μαλακή, υγρή άμμο», εκτιμούν ερευνητές που επανεξέτασαν τα δεδομένα της αποστολής Huygens.

Η αποστολή 
H ευρωπαϊκή εξερευνητική συσκευή Huygens (βαφτίστηκε προς τιμήν του Δανού αστρονόμου Κρίστιαν Χόιγκενς) απελευθερώθηκε το 2004 από το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA, λίγο πριν από την άφιξη του Cassini στο σύστημα του Κρόνου. Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2005, έγινε το πρώτο ανθρώπινο αντικείμενο που ακουμπά την επιφάνεια του εξωτικού Τιτάνα, ο οποίος κρύβεται κάτω από μια πορτοκαλί, παχιά και αδιαφανή ατμόσφαιρα.

Τα δεδομένα της αποστολής Cassini-Huygens αποκάλυψαν την ύπαρξη αχανών εκτάσεων με σχηματισμούς που θυμίζουν αμμόλοφους. Πιο εντυπωσιακή ήταν όμως η ανακάλυψη ότι στον Τιτάνα υπάρχουν σχετικά μεγάλες λίμνες, οι πρώτες που εντοπίζονται εκτός της Γης. Αντί για νερό, όμως, οι εξωγήινες λίμνες αποτελούνται από υγρό μεθάνιο και άλλους υδρογονάνθρακες, οι οποίοι περιοδικά πέφτουν στην επιφάνεια ως βροχή.

Τα ευρήματα 
Το Huygens, μια αποστολή της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA, συνέλεξε πολύτιμα δεδομένα για την ατμόσφαιρα καθώς έπεφτε με αλεξίπτωτο. Όταν τελικά έφτασε στο έδαφος, κατάφερε να παραμείνει σε λειτουργία για αρκετό χρόνο ώστε να μεταδώσει μια μοναδική εικόνα του εξωγήινου τοπίου.

Επτά χρόνια μετά, τα δεδομένα που συνέλεξαν τα όργανα της συσκευής, και κυρίως οι μετρήσεις από τα επιταχυνσιόμετρα, επανεξετάστηκαν από ερευνητές του Ινστιτούτου Έρευνας Ηλιακού Συστήματος Max Planck στη Γερμανία.

Η ανάλυση, αναφέρει η ερευνητική ομάδα στην επιθεώρηση Planetary and Space Science, αποκαλύπτει ότι, με την πρώτη επαφή του στο έδαφος, το Huygens άνοιξε έναν λάκκο βάθους 12 εκατοστών. Στη συνέχεια αναπήδησε, προσγειώθηκε σε μια επίπεδη επιφάνεια και γλίστρησε για 30 με 40 εκατοστά. Στην τελική του θέση, ταλαντώθηκε πέρα-δώθε πέντε φορές και τελικά ακινητοποιήθηκε.

Οι μετρήσεις 
Οι μετρήσεις δείχνουν ότι «στην πρώτη ταλάντωση, η συσκευή μάλλον χτύπησε ένα βότσαλο που προεξείχε περίπου δύο εκατοστά από την επιφάνεια του Τιτάνα, και πιθανώς έσπρωξε το βότσαλο μέσα στο έδαφος» αναφέρει ο Δρ Στέφαν Σρέντερ, επικεφαλής της μελέτης.

«Αυτό υποδεικνύει ότι η επιφάνεια είχε την πυκνότητα μαλακής υγρής άμμου» καταλήγει.

Τα αποτελέσματα διαψεύδουν προηγούμενες εκτιμήσεις άλλων επιστημόνων, οι οποίοι υποψιάζονταν ότι η επιφάνεια του φεγγαριού είναι μόνιμα υγρή και λασπώδης λόγω της βροχής υδρογονανθράκων. Ο Δρ Σρέντερ σημειώνει ωστόσο ότι στα δεδομένα του Huygens υπάρχουν ενδείξεις για ένα «χνουδωτό» υλικό σαν άμμο, το οποίο εκτινάχθηκε από την επιφάνεια κατά την προσεδάφιση και παρέμεινε αιωρούμενο για περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα.

Το υλικό αυτό πρέπει να ήταν στερεό, παρατήρηση που υποδεικνύει ότι στην συγκεκριμένη περιοχή του Τιτάνα δεν είχε βρέξει για καιρό. Περισσότερα στοιχεία για τον μυστηριώδη δορυφόρο θα μπορούσε να προσφέρει στο μέλλον του Cassini, το οποίο συνεχίζει να εξερευνά το σύστημα του Κρόνου από το 2004.ΠΗΓΗ

Mαζί με τα πρωτοβρόχια ήρθαν και τα… πρώτα ψεκάσματα!!!

Advertisement

Επιστρέψαμε όλοι από τις καλοκαιρινές μας διακοπές, καλό χειμώνα να έχουμε, και ήρθε ο καιρός να μπούμε στους κανονικούς μας ρυθμούς. Τα σχολεία ανοίγουν, τα
αστικά κέντρα γεμίζουν, ο κόσμος δεν είναι δεξιά κι αριστερά διασκορπισμένος.  Επιτέλους!
Για να πιάνουν και τόπο τα ψεκάσματα… Μην πηγαίνουν και χαμένα.  Για να μπαίνουμε λοιπόν όπως είπαμε και πριν στους κανονικούς μας ρυθμούς, όπως ακριβώς ήταν πριν το καλοκαίρι και να θυμηθούμε τους τακτικούς μας αεροψεκασμούς οι οποίοι μάλλον έκαναν κι αυτοί τις “διακοπές” τους.
Λοιπόν.. τα κεφάλια όχι μέσα.. αλλά ψηλά!!!

 Πάτρα 10-9-2012  9:30π.μ.

(κλικ στις φώτο για μεγέθυνση)

http://psekasmata.blogspot.com/2012/09/m.html#ixzz269sMA6tF

Mοριακό φθόριο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Γη

Advertisement

Το μυστικό του αντοζονίτη

Ο αντοζονίτης απελευθερώνει μια έντονη, δυσάρεστη οσμή όταν θρυμματιστεί (Πηγή: Hannes Grobe/Wikimedia Commons)
Ο αντοζονίτης απελευθερώνει μια έντονη, δυσάρεστη οσμή όταν θρυμματιστεί (Πηγή: Hannes Grobe/Wikimedia Commons)

 Πιο αντιδραστικό από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, το φθόριο ενώνεται αμέσως με άλλα άτομα και δεν μπορεί να παραμείνει σε μοριακή κατάσταση για περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα. Τουλάχιστον, έτσι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Επιβεβαιώνοντας μια παλιά υποψία που δεν είχε εξεταστεί ως τώρα με σύγχρονες μεθόδους, Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν στοιχειακό φθόριο (F2) μέσα σε ένα ορυκτό που αποτελείται από φθοριούχο ασβέστιο και ονομάζεται αντοζονίτης. Είναι ένα παράξενο ορυκτό, μαύρο ή σκούρο βιολετί, το οποίο απελευθερώνει μια έντονη και εξαιρετικά δυσάρεστη οσμή όταν θρυμματιστεί.

Ο Γάλλος χημικός Ανρί Μουασάν, ο οποίος απομόνωσε πρώτος το στοιχείο φθόριο το 1886, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο αντoζονίτης περιέχει μικροσκοπικές φυσαλίδες φθορίου, ωστόσο το συμπέρασμά του δεν έγινε δεκτό, εν μέρει επειδή δεν υπήρχαν ακόμα οι μέθοδοι χημικής ανάλυσης που απαιτούνταν για να επιβεβαιωθεί.

Την οριστική απάντηση δίνει τώρα ο Φλόριαν Κράους του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, ο οποίος εξέτασε τον ανταζονίτη με την τεχνική του πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού (NMR), στην οποία τα δείγματα βομβαρδίζονται με ραδιοκύματα, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες και οι σχετικές θέσεις των ατόμων.

Πράγματι, ο Κράους κατέγραψε ένα σήμα που ταίριαζε απόλυτα με τη φασματική υπογραφή του φθορίου.

Εξίσου σημαντική ήταν όμως και μια δεύτερη, απλούστερη αλλά εξίσου αξιόπιστη εξέταση. Ο Δρ Κράους θρυμμάτισε κομμάτια αντοζονίτη και αναγνώρισε αμέσως τη μυρωδιά, η οποία έμοιαζε με την οσμή του χλωρίου, αλλά ήταν πολύ πιο έντονη. «Ένας χημικός που ειδικεύεται στο φθόριο καταλαβαίνει αμέσως τη μυρωδιά του φθορίου» σχολιάζει ο ίδιος στο Nature.com.

Παραμένει άγνωστο πώς σχηματίζεται το μοριακό φθόριο μέσα στους κρυστάλλους του φθοριούχου ασβεστίου από τους οποίους αποτελείται ο αντοζονίτης. Βασιζόμενος σε προηγούμενα πειράματα, ο Δρ Κράους υποθέτει ότι η παρουσία του αερίου οφείλεται στα ίχνη ουρανίου που υπάρχουν μέσα στο ορυκτό: το ραδιενεργό υλικό εκπέμπει ακτίνες βήτα, οι οποίες διασπούν την ένωση και δίνουν ιόντα ασβεστίου και μικροσκοπικές φυσαλίδες μοριακού φθορίου.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Angewandte Chemie International Edition.

ΠΗΓΗ

MΗΠΩΣ ΗΔΗ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΣΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ; ΜΕΡΟΣα

Advertisement

ΜΙΑ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ, ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ

ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
  Μ Α Γ Ν Η Τ Ι Κ Ο Υ    Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Μ Ο Υ
ΣΕ   ΜΙΑ ΠΛΕΙΑΔΑ  ΔΙΑΚΡΙΤΩΝ  ΥΛΙΚΩΝ   ΔΟΜΩΝ
Πόσο μύθος είναι τελικά ο ομιλούν λίθος που φέρεται να υπήρξε στη περιοχή του  Αραξου ;
Είναι δυνατόν η ύλη να απαντά στο κάλεσμα του ανθρώπου ;

Μια σειρά εφευρέσεων που τείνουν να αποδείξουν ότι όντως η ύλη ανταποκρίνεται και απαντά με τον τρόπο της σε μια σειρά επιλεκτικών καλεσμάτων.  Η απόκριση της ύλης εκδηλώνεται με τη δημιουργία ιδιαίτερου μαγνητικού πεδίου γύρω από αυτή και την εμφάνιση του φαινομένου του μαγνητικού συντονισμού με την καλούσα μηχανή, που την βομβαρδίζει συνεχώς με ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες.  Τόσο δε ισχυρή είναι αυτή η έλξη ώστε ακόμη και μικροποσότητα 100 γραμμαρίων τρινιτροτολουόλης (γνωστότερη σαν εκρηκτική ύλη ΤΝΤ) έλκει συσκευή 1,5 κιλών – που λειτουργεί όπως η μαγνητική πυξίδααπό αποστάσεις πλέον των 1000 μέτρων.
Kων/νου  Ε. Στρωματιά, σχεδιαστή συστημάτων, εφευρέτη – ερευνητή
Ο καθηγητής Popp θεωρείται αυθεντία στο πεδίο της ενέργειας, το οποίο δεν μπορεί να μετρηθεί φυσικά. Ανάπτυξε επίσης εξελιγμένες συσκευές μετρήσεων για αυτό το είδος ενέργειας. Πιστεύει ότι δεν υπάρχουν μετρήσιμα ηλεκτρομαγνητικά πεδία γύρω από ουσίες όπως τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, τα αιθέρια έλαια, οι πολύτιμοι λίθοι κλπ, που θα μπορούσαν να έχουν κάποια επίδραση στο σώμα. Πιστεύει ότι η επίδραση πιθανόν προκαλείται από ένα είδος φαινομένου «αντήχησης», όπου το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του ανθρώπινου σώματος αντιδρά, όπως το υπερηχητικό σήμα που μεταφέρεται από τις νυχτερίδες για να ελίσσονται στην πτήση τους σύμφωνα με τις ανακλώμενες δονήσεις  (*). Τα διάφορα ηλεκτρομαγνητικά πεδία πιθανόν διέρχονται μέσα από το φάρμακο που είναι σε δερματική επαφή με το σώμα και επιστρέφουν στο σώμα αμετάβλητα. Αυτό το επιστρεφόμενο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μπορεί να περιέχει τη συγκεκριμένη πληροφορία του φαρμάκου. Μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη βασική ουσία με ταλαντώσεις που συντελούνται μέσα στο σώμα, προκαλώντας έτσι τις αλλαγές που συλλέγονται με το μυϊκό έλεγχο.”
(*) Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του ανθρώπινου σώματος, που αναφέρει παραπάνω ο καθηγητής Popp, φαίνεται στην παρακάτω τυχαία φωτογραφία και την επεξεργασία στην οποία την υπέβαλα.
OYTE YΨΩMA OYTE BAΘOΣ OYTE TIΣ KTIΣIΣ ETEPA ΔYNHΣETAI HMAΣ XΩPIΣAI AΠO THΣ AΓAΠHΣ TOY ΘEOY THΣ EN XPIΣTΩ IHΣOY TΩ KYPIΩ HMΩN Απ. Παύλου, Προς Pωμαίους επιστολή  8:39.   Η φράση του  Αποστόλου των εθνών Παύλου, περί ετέρας κτίσεως, δηλαδή ύπαρξης και άλλου κτιστού υλικού και όχι άυλου, πνευματικού κόσμου εκτός από αυτόν που εμείς βιώνουμε εδώ στη γη, είναι μία σοβαρή ένδειξη ύπαρξης των παράλληλων κόσμων.  Ένα δεύτερο σημαντικό γεγονός που επιβεβαιώνει την ύπαρξη των ψυχών ή βιοενέργειας κατ άλλους είναι αυτό που διαδραματίσθηκε  κατά τη διάρκεια της 1ης οικουμενικής συνόδου.  Ο  Σπυρίδων, μετέπειτα γνωστός Αγιος εν τω μέσω διενέξεως περί της του Αρείου θεωρίας άδραξε ένα απλό τούβλο, το οποίο μπροστά στα μάτια των έκπληκτων συνέδρων αυτοδιαλύεται σε  σκόνη και νερό που πέφτουν στο έδαφος ενώ παράλληλα μία φλόγα βγαίνει από αυτό και χάνεται στον ουρανό. Hταν η εκ Θεού απόδειξις ότι και τα κτιστά , ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΙΣΤΑ (υλικά ) όντα έχουν κάποιου είδους ΨΥΧΗ, αυτό το έμπυρο που είδαν έκπληκτοι οι σύνεδροι να αποδίδεται πίσω στον ουράνιο Πατέρα και κτίστη του.  Στο Γεροντικό του Αγίου Όρους, ένα φαινομενικά απλό σύγγραμμα, όπου αναφέρονται σαφέστατες περί ψυχής πληροφορίες, γίνεται αναφορά στα πέντε μέρη της, ένα εκ των οποίων φέρεται ως καθαρή ενέργεια.
   
Η πρωτότυπη φωτογραφία, από την οποία με την προσθήκη contrast και αφαίρεση φωτός έγινε ορατό το πεδίο της λεγόμενης βιοενέργειας(16). Το σχήμα  απλά παριστά το εύρος αυτού του πεδίου και την κατανομή του στην φωτογραφία. Το μυστικό έγκειται ΣΤΟ ΧΩΡΟ στον οποίο λήφθηκε η φωτογραφία. Προφανώς ο χώρος – που δεν αποκαλύπτεται – αυτός διαρέεται από ιδιαίτερα ενεργειακά πεδία τα οποία ενεργοποιούν τη διαφορά δυναμικού στο ανθρώπινο σώμα και την καταστούν τέτοια ώστε να είναι ορατή στο απειροελάχιστο εκείνο φάσμα που ο ανθρώπινος οφθαλμός αναγνωρίζει .
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι τίποτα από αυτά δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτά που έχουν καταγράψει οι προαναερθέντες δύο φιλόσοφοι – πρόγονοί μας, θεμελιωτές της μυστικιστικής βάσης ψυχή , αόρατος κόσμος κλπ των δύο μεγάλων εκκλησιών, της Ανατολικής Ορθοδόξου, ο πρώτος και της δυτικής Καθολικής, ο δεύτερος.  Στον υλικό κόσμο του σήμερα αυτή η ενέργεια της ψυχής των όντων και του ανθρώπου κατ επέκταση παράγει διάφορα ενεργειακά πεδία (όπως τη λεγόμενη βιοενέργεια, ένα ορατό φάσμα της οποίας φαίνεται στισ παρακάτω φωτογραφίες) και αλληλεπιδρά συνεχώς με άλλες οντότητες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες 3 και 4.  Το ηλεκτρικό πεδίο άλλωστε του ανθρώπου έχει πολλάκις καταμετρηθεί. Αυτό ο καθένας μας μπορεί να το κάνει πιάνοντας απλά τους δύο ακροδέκτες ενός  ευαίσθητου μετρητού ηλεκτρικής ενέργειας και κυμαίνεται μεταξύ + – 7 mvolt , φθάνοντας ενίοτε και τα 40 mvolt , ενέργεια που αποδίδεται προφανώς από την ψυχή του ανθρώπου και κινεί το φορέα(σώμα, δέμα, σκήνωμα, κορμί κλπ).  Η κίνηση του μάγματος (θερμά μέταλλα) στο εσωτερικό της γής δημιουργεί την τέλεια μηχανή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.  To δυναμικό πεδίο της γης είναι της τάξης των 150 volt, σε ιονισμένες περιοχές.  Ο ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ είχε αποδείξει την ύπαρξή του βάζοντας λαμπτήρες στην επιφάνεια της γης και οι οποίοι λαμπτήρες άναβαν μόνοι τους. Η γη συμπεριφέρεται σαν αρνητικός πόλος ως προς τον ήλιο που είναι ο τέλειος θετικός πόλος του ηλιακού αυτού συστήματος

        

Η ενέργεια της ψυχής των όντων παράγει διάφορα πεδία, όπως η λεγόμενη βιοενέργεια, ένα ορατό φάσμα της οποίας φαίνεται στις παραπάνω φωτογραφίες (περισσότερα στην ιστοσελίδα  http://www.geoment.eee.gr/HUMANS_BIO_UNKNOWN.HTM)       
Η λεγόμενη βιοενέργεια, ορατό φάσμα της οποίας φαίνεται στις παραπάνω φωτογραφίες, αναπτύσσεται γύρω από το ανθρώπινο σώμα και προκαλείται από την διαρκή κίνηση των ηλεκτρονίων του ανθρώπινου οργανισμού τα οποία δημιουργούν διαφορά δυναμικού κυμαινόμενη από +7,5 mv  έως7,5  mv, που μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 40mv . Η φωτογραφία  λήφθηκε από τον  εφευρέτη, κάπου στην Ελλάδα, με χρήση κοινής φωτογραφικής μηχανής 4 megapixels το 2002. Πολύ απλά με την προσθήκη contrast και αφαίρεση φωτός έγινε ορατό το πεδίο της λεγόμενης βιοενέργειας.
 
Δεν μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι η αντιστροφή καλίου και νατρίου που καταγράφεται επιστημονικά και τεκμηριωμένα σαφώς  στους νευρώνες του ανθρώπου, είναι ικανή να παράγει αυτή την ενέργεια συνεχώς ώστε να τροφοδοτεί και την καρδιά μας. Αυτό ισχυρίζεται μεγάλη ομάδα διανοούμενων, όπως επίσης το ότι για τον ίδιο λόγο δεν κουρεύονται ούτε ξυρίζονται, επειδή αυτοί θεωρούν ότι το κάλιο και νάτριο προσλαμβάνεται από τις τρίχες που λειτουργούν σαν κεραίες  από το περιβάλλον. Παραδόξως αυτό συμβαίνει στους Ιερείς, που επιδιώκουν την πνευματική ανάταση και επικοινωνία με το Δημιουργό (αυτό άλλωστε σημαίνει  λειτουργώ το Θεό),  ενώ αντίθετα αιχμάλωτοι και φυλακισμένοι κουρεύονται επιτακτικά ανά τους αιώνες.  Ρώσοι επιστήμονες  έχουν εργασθεί πάνω στη λεγόμενη ψυχοτρονική αλλά και την ψυονική (από τα φερόμενα ως ψυόνια) τεχνολογία έχουν καταφέρει να φωτογραφήσουν με χρήση ειδικών φασματογράφων το λεγόμενο εκτόπλασμα. Το εκτόπλασμα για κάποιους είναι η ενέργεια που η ψυχή του ανθρώπου  παράγει κατά τον εγκλοβισμό της μέσα στο υλικό σώμα.  Φωτογραφία του εκτοπλάσματος υπάρχει στο βιβλίο ΨΥΧΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ της DION FORTUNE. Φαίνεται ότι οι ταλαντώσεις της ύλης δημιουργούν ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο εγκλοβισμού και είναι αυτές που δεν επιτρέπουν στην ψυχή του ανθρώπου να απεγκλοβισθεί από αυτό.  Το ΑΡΩΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΕΙ ίσως τελικά να μην είναι μία απλή προτροπή του Θεανθρώπου αλλά  οδηγία σαφής για το πώς ο εγκλοβισμένος και διασπασμένος ταυτόχρονα άνθρωπος πνεύμα, θα ΑΡΕΙ ( = θα απεγκλοβήσει από την ύλη) την ουσία (ΕΥΑ ή ΘΗΛΥ ή απλούστερα ψυχή) και το πνεύμα (ΑΔΑΜ ή ΑΡΣΕΝ ή απλούστερα νού) ψυχής που αυτά τα δύο επανενωμένα είναι ο  αρχικά ΠΟΙΗΘΕΙΣ κατ εικόνα του ΘΕΟΥ άνθρωπος.  Η ίδια η λέξη  ΘΗΛΥ, είναι το γράμμα του ΘΕΟΥ , το Θ και η ΥΛΗ.  Η ΕΥΑ άλλωστε επλάσθη από τον ΑΔΑΜ , δηλαδή εκ του νοός που είναι καθαρή θεική ουσία .  Και αν νομίζετε ότι δεν υπάρχει ΑΔΑΜ στην Ελληνική μυθολογία απατάσθε,  διότι είναι ο Κ-ΑΔΜ-ΟΣ. ΟΣ= αυτός, ο ΑΔΑμ που προήλθε από το Κ. Πατήρ του  είναι ο ΘΕΟΣ (ΑΓΗΝΩΡ  = ο άναρχος , αυτός που δεν γεννήθηκε) και γεννιέται στη ΘΗΒΑ που αποτελεί σαφή αναγραμματισμό του ΒΑ-ΘΗ, όπου υπονοείται η άβυσσος, ή κόλαση, ο τόπος κατοικίας των δαιμόνων και των ψυχών που δεν θα καταφέρουν να αρθούν και να επανενωθούν με τον θεό. 

   Αλλωστε ακόμη και αυτή η μυθολογία (μη-θεολογία)  είναι σαφέστατη επί του προκειμένου. Ο ΑΤΛΑΣ είναι αυτός που κρατά τη γή στους ώμους του, άρα είναι υπό την γη (χθώνα), άρα υπο-χθόνιος.  
Σημαντικά είναι τα λήμματα ΕΛ-ΛΑΣ και ΑΤ-ΛΑΣ.  Το ΛΑΣ στην Δωρική διάλεκτο σήμαινε τον λίθο και κατ επέκταση την ύλη, σαν την βαρύτερη μορφή ενέργειας, αυτή την πυκνή κατάσταση, που εγκλοβίζει το κατά πολύ αραιότερο πνεύμα.  Αλλωστε ο ίδιος ο ΘΕΟΣ Δημιουργός του πνευματικού ανθρώπου τον είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο που ο τελευταίος θα επιχειρούσε κατάβαση σε βαρύτερες ενεργειακές σφαίρες, όπως είναι η ΚΤΙΣΙ ή υλικός κόσμος που τον βιώνουμε εμείς τώρα. ΕΙ ΒΡΩΤΕ ΕΚ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ , ΘΑΝΑΤΩ ΑΠΟΘΑΝΕΙΤΕ, .ΜΗ ΓΝΩΝΑΙ ΚΑΚΟΝ Κ ΑΓΑΘΟΝ .. Η λέξη θάνατος κατά τους ορθόδοξους πατέρες είναι ο διαχωρισμός ψυχής (Εύας) και νου (ΑΔΑΜ). Για εμάς τους εγκλοβισμένους στα υλικά σώματα  θάνατος είναι ο αποχωρισμός  των ΝΟΥ-ΨΥΧΗ (αυτό πιθανότατα υπονοείται με το ΑΡΩΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΣΟΥ) από το φθαρτό υλικό σώμα (..ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΕΙ).  Εξάλλου η λέξη ΑΤΛΑΣ  πασιφανώς περιγράφει την ΤΑΛΑ-ΝΤ-ΩΣΗ.    ΑΤΛΑΣ μάλλον είναι ο μη (Α στερητικό) ορθά ΤΛΑΣ ή ΤΑΛΑ ή ταλαντούμενος, αυτός που έχει πιθανότατα εγκλοβισθεί , όχι όμως σε υλικό σώμα , αλλά σαν πνεύμα γύρω από αυτό τον ΠΛΑΝΗΤΗ (εκ του ΠΛΑΝΗ = παραίσθηση όσον αφορά τον πνευματικό άνθρωπο που με τις γήινες αισθήσεις δεν βλέπει τον πνευματικό κόσμο) και δεν μπορεί να περάσει τα 7 σφαιρικά ενεργειακά στρώματα που χωρίζουν γη από τον ΟΥΡΑ-ΝΟ. ΟΥΡΑΝΟΣ= ΟΥΡΑ +ΝΟΣ = ΝΟΟΣ = ΝΟΥΣ, δηλαδή η ουρά του νου, είναι ο ουρανός. Η ουρά συμβολίζει πιθανότατα την στιγμή της πτώσης του νου από τα πνευματικά στρώματα –ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ – στην ύλη. 
                        
Η φωτογραφία αριστερά αυτή έχει ληφθεί στο Αγιο Όρος από μία παρέα προσκυνητών. Είναι αυθεντική και έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό STRANGE αρχικά και την εφημερίδα Α1 αργότερα. Οι πατέρες όταν την είδαν αναγνώρισαν τις λευκές οντότητες ως ψυχές των πατέρων που έζησαν κάποτε στο όρος, δηλαδή ΕΠΑΝΑΘΕΩΜΕΝΟΥΣ ανθρώπους.  Η εικόνα δεξιά είναι μεγέθυνση τμήματος της αριστερής εικόνας και μας θυμίζει γιατί φοράμε το σταυρό στο στήθος μας, σαν ενθύμηση της θυσίας του θεανθρώπου και σαν επιθυμία μας να επανέλθουμε στο φυσικό μας σχήμα και κατάσταση, σύμβολο που είναι  γνωστό από την Αρχαία Ελλάδα.  Επίσης εξηγεί γιατί το Αγιο Πνεύμα που είναι το τρίτο συστατικό του Θεού και του κατ εικόνα ανθρώπου έχει σχήμα λευκού περιστεριού.. Η συνταρακτική  εικόνα μιλά από μόνη της ..
Αν θελήσουμε να προσεγγίσουμε το νόημα ΠΑΡΑ-Δ-Ε-ΙΣΟΣ, η ίδια η λέξη μαρτυρεί περί του χώρου του πνευματικού (ΠΝΕΥΜΑ +ΟΙΚΩ = η κατοικία των πνευμάτων)όπου το Δ (το Δ είναι το σύμβολο της Αγίας Τριάδος, δηλαδή του θεού και του κατ εικόνα ποιηθέντος ανθρώπου) όταν Εκδηλωθεί (περάσει από μήτρα ανθρώπινη και επαναθεωθεί) γίνεται ΙΣΟΣ ΠΑΡΑ τω θεώ. Δεν είναι τυχαίο βέβαια το ότι η Ελληνική γλώσσα είναι η γλώσσα των ΕΥ-ΑΓΓΕΛΙΩΝ (σωστών, Θεικών ανακοινώσεων) , ούτε το ότι εγράφησαν όλα κατ οικονομία (δηλαδή ΝΟΜΟΣ + ΟΙΚΟΣ = κατά το νόμο του ΘΕΟΥ στον ΟΙΚΟ Του) στην Ελληνική.  Η παραπάνω δοκιμασία πτώσης του πνευματικού ανθρώπου στην ύλη για να περάσει από το κατ΄εικόνα στο καθ ομοίωση, δηλαδή να γίνει όμοιος με το θεό δημιουργό του φανερώνεται άλλωστε και από το όνομά του.

ΑΝ –Θ –ΡΟΠ- ΟΣ = είναι αυτός (ΟΣ) ο οποίος ΑΝ σαν Θ (δηλαδή ο αρχικά ποιηθείς εκ Θεού ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΣ πνευματικός άνθρωπος), αποκτήσει ΡΟΠή πέσει στην ύλη (το οποίο τόσο απλοικά στην παλαιά Διαθήκη αναφέρεται ως αμάρτημα των πρωτοπλάστων).

 

Advertisement