Μαχητικά αεροσκάφη προσγειώνονται σε δρόμο στη Φινλανδία [Βίντεο]


Το έχουν πραγματοποιήσει οι Σουηδοί με το μαχητικό τους αεροσκάφος, Gripen, το οποίο προσγειώνεται ακόμα και σε επαρχιακούς δρόμους της χώρας, όπου μέσα σε δασικές εκτάσεις υπήρχαν καθορισμένα σημεία ανεφοδιασμού του αεροσκάφους και υπήρχε ακόμη και η δυνατότητα αποκατάστασης κάποιων βλαβών.

Σύμφωνα με το militaire.gr, στο παρακάτω βίντεο η αεροπορία της Φινλανδίας πραγματοποιεί ακριβώς το ίδιο σενάριο, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη F-18.

Η διαφορά είναι ότι το σουηδικό Gripen, από τον σχεδιασμό του προέβλεπε… υποστήριξη στον δρόμο, αφού κανένα μηχανικό του κομμάτι δεν είναι μεγαλύτερο από την καρότσα ενός μικρού φορτηγού, ακριβώς για να μπορεί να μεταφέρεται εύκολα στο σημείο που προσγειώνεται το αεροσκάφος και να γίνεται η αποκατάσταση της βλάβης.

Στην Ελλάδα υπάρχουν σενάρια για προσγειώσεις… στην άσφαλτο, αλλά υπό άλλες συνθήκες και ανάγκες.

Πηγή: militaire.gr

Διαβάστε περισσότερα

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.