Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας για τους Ναζί

Advertisement

Το να ισχυριστεί κανείς ότι ο κόσμος αιφνιδιάστηκε ολότελα από τη στρατιωτική υπεροχή της Γερμανίας εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 1930 δεν θα αποκάλυπτε όλη την αλήθεια, καθώς ο τρόμος που ενστάλαξε η μοναδική πολεμική μηχανή του Γ’ Ράιχ στην οικουμένη ήταν πρωτόγνωρος.

Κι έτσι στα 70 χρόνια που μας χωρίζουν από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου έχουν υποστηριχθεί πολλά και διάφορα για το πώς ανέπτυξαν τέτοια τεχνολογία οι Ναζί, αλλά και για το πώς κατάφεραν να γίνουν παντοδύναμοι μέσα στα μόλις 20 χρόνια του Μεσοπολέμου.

Και βέβαια κάποιες θεωρίες ακροβατούν πάνω σε τεντωμένο σχοινί, όταν τουλάχιστον επιστρατεύεται το παράλογο και το μεταφυσικό για να ερμηνεύσει γεγονότα του φυσικού κόσμου.

Οι ναζιστικές θεωρίες συνωμοσίας επιμένουν σε πείσμα των λογικών καιρών μας, παραμένοντας διαχρονικά στο περιθώριο των ιστορικών ερευνών…

Διέφυγε ο Χίτλερ στη Λατινική Αμερική;

nanznfiofovspootrsesc11

Ήταν καλοκαίρι του 2014 όταν αποχαρακτηρίστηκαν μια σειρά από ντοκουμέντα του FBI που σπεκούλαραν ότι ο Φύρερ δεν είχε αυτοκτονήσει στο Βερολίνο αλλά είχε καταφέρει να διαφύγει από την ισοπεδωμένη Ευρώπη βρίσκοντας καταφύγιο στην Αργεντινή. Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο, ο Χίτλερ προσγειώθηκε στη λατινοαμερικάνικη χώρα μόλις δύο βδομάδες μετά την πτώση του Βερολίνου σε συμμαχικά χέρια.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ ισχυριζόταν ότι απέκτησε την ευαίσθητη πληροφορία από ναζιστή πληροφοριοδότη που ζητούσε πολιτικό άσυλο στην Αμερική. Κατά τη μαρτυρία του, ο Χίτλερ, με την αμέριστη συμπαράσταση του αργεντίνικου καθεστώτος, εγκαταστάθηκε σε ένα χωριουδάκι στους πρόποδες των Άνδεων. Το διαβαθμισμένο έγγραφο καταλήγει βέβαια ότι οι πληροφορίες δεν ήταν πειστικές ώστε να χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, αν και αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους συνωμοσιολόγους.

nanznfiofovspootrsesc1

Λάδι στη φωτιά έριξε επίσης η φωτογραφία που αναδύθηκε και παρουσιάζει υποτίθεται τον Χίτλερ στη Βραζιλία. Το νέο ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα από κυνηγό ναζιστών που πίστευε ακράδαντα ότι ο Χίτλερ είχε μεταβεί από την Αργεντινή στην Παραγουάη, πριν εγκατασταθεί τελικά στη Βραζιλία. Η φωτογραφία τον δείχνει λέει το 1984 χωρίς μουστάκι και με την ερωμένη του αγκαλιά. Κατά τον ίδιο, ο Χίτλερ πέθανε έπειτα από δύο χρόνια, σε ηλικία 95 ετών.

Αν ισχύει το σενάριο, τότε ο ρόλος των Σοβιετικών παραείναι ύποπτος, καθώς η επίσημη ιστορία τούς θέλει να βρίσκουν τα καμένα απομεινάρια του. Το 2009 ο αρχαιολόγος Νίκολας Μπελαντόνι πήρε άδεια να υποβάλει σε εξέταση DNA ένα από τα τμήματα του κρανίου του Χίτλερ και τα αποτελέσματά του έδειξαν ότι δεν ήταν το ίδιο με τα απομεινάρια που έχουν στα χέρια τους οι Ρώσοι. Κάτι που φούντωσε φυσικά τη συνωμοσιολογική πυρά…

Ήταν ο Χίτλερ δαιμονισμένος;

nanznfiofovspootrsesc2

Η περίεργη ιστορία με τον δαιμονισμό του Χίτλερ ξεκίνησε ήδη από την εποχή του, αφού ακόμα και ο Χέρμαν Ράουσνινγκ έβλεπε τον Σατανά να έχει εισβάλει στον Φύρερ! Ο συνεργάτης των Ναζί που τα έσπασε τελικά μαζί τους ισχυρίστηκε σε βιβλίο του ότι ο Χίτλερ έπεφτε σε μια υπερβατική κατάσταση πριν εκφωνήσει τις διαβόητες ομιλίες του, κάτι που τον έκανε απλό σκεύος για δαιμόνια, κακά πνεύματα αλλά και τον ίδιο τον Εωσφόρο βέβαια.

Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο παιδικός φίλος του Χίτλερ, Αουγκούστ Κούμπιζεκ, στο πόνημά του «Ο νεαρός Χίτλερ που ήξερα», όταν λέει ότι κάθε φορά που ο 17χρονος Αδόλφος του αποκάλυπτε τα όνειρά του για την επιστροφή της Γερμανίας στο παλιό μεγαλείο, ήταν «σαν μιλούσε κάποιος άλλος μέσα από το σώμα του»! Την ίδια ώρα, καρδινάλιοι του Βατικανού είχαν ισχυριστεί παλιότερα ότι ο Πάπας Πίος ΙΒ’ τον είχε εξορκίσει από απόσταση, αν και το πράγμα προφανώς δεν έπιασε…Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement