Η μεγαλύτερη καταστροφή του 2018

Advertisement

​Ηταν αναμφισβήτητα ο σεισμός του Sulawesi και οι καταστροφικές επιπτώσεις του στην πόλη Palu και τα προάστιά της. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να εξετάζουν εάν το τσουνάμι προκλήθηκε από υποθαλάσσιες κατολισθήσεις.

Είναι βέβαιο ότι αυτό θα είναι ένα καυτό θέμα τους προσεχείς μήνες. Οι τρεις κύριες εδαφικές ροές οδήγησαν στο υψηλότερο επίπεδο απώλειας, με τουλάχιστον τουλάχιστον 1600 θανάτους σε Balaroa και 600 σε Petobo για παράδειγμα. Υπάρχει μία άποψη ότι δεν είναι οι σεισμοί που σκοτώνουν, αλλά τα κτίρια που προκαλούν την απώλεια ζωής. Αλλοι υποστηρίζουν ότι η παγκόσμια σεισμικότητα αυξήθηκε το 2018.Ο μέσος όρος τα τελευταία 59 χρόνια είναι 140 εκδηλώσεις/έτος με μέγεθος 6 ή μεγαλύτερο και τα 133 γεγονότα του 2018 δείχνουν ότι είμαστε κάτω από το μέσο όρο.Αυτό το γεγονός καταδεικνύει την αλαζονεία και την λανθασμένη οπτική για τον φυσικό κόσμο που έχουμε εμείς οι «άρτι αφιχθέντες».

Το 2018 έχουμε δει επανειλημμένα παραδείγματα, όπου οι κατολισθήσεις και τα τουνάμι ήταν η κύρια αιτία θανάτων σε σεισμούς. Αναρωτιέμαι πότε θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε;[Φωτο-Antara Foto/Reuters]

Πηγή

Advertisement