Το μέγεθος μερικών πραγμάτων με απλές εικόνες

Advertisement

Το βομβαρδιστικό Β-2 είναι ένα από τα πιο προηγμένα και πιο ακριβά αεροπλάνα στον κόσμο.

Αυτό που οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν είναι το πόσο πραγματικά μεγάλο είναι. Το άνοιγμα των φτερών ενός Β-2 είναι 172 πόδια (52,43 μέτρα), μεγαλύτερο από ένα γήπεδο αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Ο Wisbeth είναι ο δημιουργός της σειράς στο Youtube «A Quick Perspective» που δείχνει το μέγεθος μερικών πραγμάτων με απλές εικόνες, γι’ αυτούς που μπορεί να μην αντιλαμβάνονται, για παράδειγμα, το άνοιγμα των φτερών ενός βομβαρδιστικού Β-2, ή να μην κατανοούν το βάθος του μεγαλύτερου ορυχείου της Ρωσίας.

m-1-rocket-motor

Ο κινητήρας M-1 Rocket σχεδιάστηκε στη δεκαετία του 1950 για το διαστημικό πρόγραμμα της NASA και θα ήταν ο μεγαλύτερος κινητήρας που κατασκευάστηκε ποτέ, αν είχε κατασκευαστεί. Η διάμετρός του ήταν 4,27 μέτρα, ή τόσο όσο να καλύψει πλήρως ένα Smart.

mir-mine

Το ορυχείο Mir που βρίσκεται στη Ρωσία είναι ένα από τα βαθύτερα ορυχεία στον κόσμο. Το επίσημο βάθος του είναι 525 μέτρα και η διάμετρός του 1.200 μέτρα. Το 2ο ψηλότερο κτίριο των ΗΠΑ, το Willis ή Sears Tower έχει ύψος 442 μέτρα.

breathing-scorpion

Τα προϊστορικά έντομα ήταν μεγαλύτερα από το μέσο όρο των σημερινών λόγω του υψηλότερου επιπέδου οξυγόνου. Ο Pulmonoscorpius kirktonensis που το μήκος του έφτανε τα 60 εκατοστά ή το μέγεθος μιας σπιτικής γάτας.

oil-tanker

Το μεγαλύτερο πετρελαιοφόρο που κατασκευάστηκε ποτέ ήταν το Seawise Giant με μήκος 451,9 μέτρα. Δεν μπορούσε να περάσει από τη Μάγχη, τη Διώρυγα του Σουέζ και τη διώρυγα του Παναμά. Εδώ, φαίνεται τοποθετημένο στην κύρια λίμνη του Central Park στη Νέα Υόρκη.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement