Μέσα στην μυστική Περιοχή 51 [Βίντεο]

Advertisement

Επίσημα ο πρωταρχικός σκοπός της βάσης είναι απροσδιόριστος, ωστόσο με βάση τα ιστορικά στοιχεία, πιθανόν να υποστηρίζει την εξέλιξη και δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων.

Για δεκαετίες κανείς δεν γνώριζε και δεν μιλούσε για αυτήν επίσημα. Κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, κανένα αεροπλάνο δεν πετούσε στον εναέριο χώρο πάνω της, ενώ τα πάντα γύρω από αυτήν καλύπτονταν με την υψηλότερη διαβάθμιση μυστικότητας σε όλες τις ΗΠΑ.

Θεωρίες συνωμοσίας, εξωγήινοι και κατάσκοποι, υπερεξελιγμένα αεροπλάνα, φανταστικά οπλικά συστήματα αλλά και μυστικές πυρηνικές δοκιμές μαζί με καλά κρυμμένα μυστικά και απίθανες διαδόσεις πέραν κάθε φαντασίας.

Αυτά και πολλά περισσότερα θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν ένα απομονωμένο κομμάτι γης των ΗΠΑ, την περιβόητη Area 51

Η «Περιοχή 51» είναι το όνομα μιας στρατιωτικής βάσης που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Νεβάδα, 133 χλμ. βορειοδυτικά του Λας Βέγκας. Οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν στην δημιουργία του χάνονται στα βάθη των συρταριών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Η πιο προφανής εξήγηση είχε να κάνει με την λειτουργία αυτού του χώρου ως βάσης εξέλιξης και δοκιμών των πιο πειραματικών και παράξενων σχεδίων της αμερικάνικης αεροπορίας.

Τα διασταυρωμένα ιστορικά στοιχεία κάνουν λόγο ότι η περιοχή ξεκίνησε την λειτουργία της λίγα χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για την κατασκευή ειδικών αεροσκαφών για κατασκοπευτικές αποστολές πάνω από την Ρωσία. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου έγινε πολύ προσεκτικά, ενώ για πολλά χρόνια οι χαρτογράφοι δεν την συμπεριελάμβαναν σε κανέναν χάρτη.


Advertisement