Μετενσάρκωση: Παιδιά μιλούν για τις προηγούμενες ζωές τους [Βίντεο]

Advertisement

Όταν ήταν τριών ετών η Sally (Σάλι) ανακοίνωσε ότι το πραγματικό της όνομα ήταν Ιωσήφ. Στην αρχή οι γονείς το βρήκαν αστείο, στη συνέχεια άρχισαν να προβληματίζονται και τέλος ανησύχησαν όταν το κοριτσάκι τους επέμενε ότι είναι αγόρι, το όνομά της είναι Ιωσήφ και το σπίτι στο οποίο μένει δεν είναι το δικό της.

Υποστήριζε πως σαν Ιωσήφ έμενε σ΄ένα σπίτι κοντά στη θάλασσα και είχε πολλά αδέλφια και αδελφές.

«Ζητούσε να την πάμε να δει τα πλοία στη θάλασσα αλλά ποτέ δεν την είχαμε πάει στη θάλασσα ούτε και είχε δει ποτέ της πλοία» λέει η μητέρα της η οποία για προσπαθούσε επί πολλά έτη να κάνει παιδιά και η Σάλι ήταν αποτέλεσμα μιας εξωσωματικής θεραπείας.

Ο πατέρας της Σάλι, ο Richard, είχε αρχίσει να εκνευρίζεται με τη συμπεριφορά της κόρης του, ωστόσο η μητέρα, η Anna, ήξερε ότι δεν επρόκειτο για κάποιο καπρίτσιο της μικρής της κόρης.

Άρχισε να σκέφτεται ότι το παιδί της έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, σκέφτηκε το ενδεχόμενο της μετενσάρκωσης ή την πιθανότητα να την έχει καταλάβει κάποιο πνεύμα.

Έξι εβδομάδες αργότερα η Σάλι σταμάτησε να μιλά για το σπίτι δίπλα στη θάλασσα, για τα αδέλφια που είχε ως Ιωσήφ, είχε ξεχάσει τα πάντα.

Αυτά γράφει ένας εκ των δημοσιογράφων της daily mail, επικαλούμενος την μαρτυρία των φίλων του που βίωσαν αυτό το περιστατικό, με αφορμή την κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου με τίτλο «Αναμνήσεις από τον Παράδεισο» (Memories Of Heaven) από τους Dr Wayne Dyer και τον συνάδελφό του Dee Garnes οι οποίοι συγκέντρωσαν δεκάδες τέτοιες ιστορίες όπως της Σάλι. Όμως ο Wayne Dyer ήταν άρρωστος με λευχαιμία για χρόνια και πέθανε πριν εκδοθεί το βιβλίο.

Σύμφωνα με την daily mail αν και οι ιστορίες δεν τεκμηριώνονται, έχουν μια ειλικρίνεια που σε κερδίζουν. Υπάρχουν αφηγήσεις που περιγράφουν φαινόμενα τόσο όμοια με τις περιγραφές άλλων ανθρώπων που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.

metensarkosi-pedia-miloun-proigoumenes-zoes-tous

Η Zibby Guest, από το Chester, γράφει ότι ο δεύτερος σε ηλικία γιος της, όταν ήταν 16 μηνών και άρχισε να μιλά συχνά αναφερόταν στο άλλο του σπίτι όταν ήταν μεγάλος και είχε άλλη μαμά και μπαμπά.

Η Susan Bowers, από τις ΗΠΑ περιγράφει πως κρατήθηκε να μην ξεσπάσει στα γέλια όταν είδε τον τριών ετών γιο της να προσπαθεί να δέσει τα κορδόνια του και να μονολογεί: «Κάποτε ήμουν άντρας, αλλά υποθέτω πως πρέπει να μάθω να το κάνω πάλι από την αρχή».

Μια ακόμη Αμερικανίδα, η Ann Marie Gonzalez, μοιράζεται μια παρόμοια εμπειρία όμως λίγο πιο τρομακτική. Κάποια στιγμή η κόρη της, την ώρα που την είχε αγκαλιά και τραγουδούσαν, σταμάτησε και τη ρώτησε εάν θυμόταν τη φωτιά.

Όταν η Ann Marie τη ρώτησε τη εννοούσε η μικρή περιέγραψε με λεπτομέρειες τη φωτιά που έκαψε το σπίτι της και τους γονείς της με αποτέλεσμα να μείνει ορφανή και ζήσει με τη γιαγιά της Laura.

Ένα άλλο παιδί ο Tristan έβλεπε το γνωστό καρτούν στην τηλεόραση Tom και Jerry ενώ η μητέρα του Rachel Martin μαγείρευε στην κουζίνα. Κάποια στιγμή ο μικρός πήγε στην κουζίνα και ρώτησε την μητέρα του εάν θυμάται ότι πριν πολύ καιρό όταν μαγείρευε για τον George Washington (Τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ). Η μητέρα του δεν τον πήρε στα σοβαρά και του έκανε πλάκα ρωτώντας τον εάν ήταν μαζί του τότε. Και ο μικρός της απάντησε: «Ναι, ήμασταν σκουρόχρωμοι (αφροαμερικανοί). Όμως κάποια στιγμή πέθανα, δεν μπορούσα να αναπνεύσω».

Επηρεασμένη από την ιστορία και τον αληθοφανή τρόπο που την παρουσίασε ο μικρός έκανε μια έρευνα και διαπίστωσε ότι ο μάγειρας του Washington, ο οποίος ονομάζόταν Hercules είχε τρία παιδιά τον Richmond, τον Evey και τον Delia. Στη συνέχεια ρώτησε το γιο της εάν θυμόταν κάποιον από αυτούς και ο μικρός απάντησε θετικά για τους δύο πρώτος αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί για τον τρίτο.

Το ενδιαφέρον σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι τα παιδιά αυτά που ανακαλούν μνήμες από άλλες ζωές, έχουν μνήμη θανάτου αδικαιολόγητη για την ηλικία τους και τις εμπειρίες τους.

Για παράδειγμα η ιστορία της Els Van Poppel and του 22 μηνών γιού της του Cairo, όταν ήταν έτοιμοι να διασχίσουν μια διασταύρωση στην Αυστραλία ο γιος της την κάλεσε να είναι ιδιαίτερα προσεχτική διότι όπως είπε θα πεθάνει ξανά.

«Θυμάσαι όταν ήμουν μικρός και το κεφάλι μου ήταν επάνω στο δρόμο και ένα φορτηγό πέρασε από πάνω του». Η μητέρα σοκαρίστηκε καθώς ήταν βέβαιη πως το παιδί της δεν είχε εκτεθεί σε κάποιο βίαιο θέαμα στην τηλεόραση ούτε και είχε εκτεθεί σε κάποια ανάλογη συζήτηση.

Και ο συγγραφέας του βιβλίου, πατέρας 8 παιδιών περιγράφει παρόμοιες εμπειρίες όπως για παράδειγμα όταν η κόρη ήταν μικρή στον ύπνο της μιλούσε ξένες γλώσσες. Μια φορά είπε στην σύζυγό του και μητέρα της πως δεν την αναγνωρίζει και ότι η πραγματική της μητέρα ήταν άλλη.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement