Το «μίνι» άρμα μάχης ρομπότ της Εσθονίας [Βίντεο]

Advertisement

Οι Εσθονοί έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι μπορούν να βρίσκονται με επιτυχία στην πρώτη γραμμή στις καινοτομίες για νέες τεχνολογίες στον στρατιωτικό τομέα.

Μια αμυντική εταιρεία της Εσθονίας έχει σχεδιάσει ένα μίνι άρμα μάχης ρομπότ, που ελέγχεται εξ αποστάσεως, αλλά σύντομα θα μπορεί να λειτουργεί και αυτόνομα.

Το όχημα είναι εξοπλισμένο με ένα πυργίσκο που φέρει ένα πολυβόλο CIS 50MG το οποίο κάνει μια πλήρη περιστροφή 360 μοιρών μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ θα μπορεί να χτυπά στόχους έως 1,1 μίλια μακριά.

Θα μπορεί να μεταφέρει έως 2.200 κιλά καθώς θα κινείται με ταχύτητες 21,7 μίλια την ώρα, ενώ θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως μία απομακρυσμένη πλατφόρμα αναγνώρισης ή ως όχημα ιατρικής αποκομιδής.

© Αποκάλυψη

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.