Τα «μυστήρια» της Βίβλου: Πόσο άλλαξε τα τελευταία 2.000 χρόνια

Advertisement

Η κορυφή της κατάταξης του πιο πολυδιαβασμένου και πολυαγορασμένου βιβλίου στην παγκόσμια ιστορία ανήκει αδιαμφισβήτητα στην Βίβλο.

Μία συλλογή από 66 βιβλία που περιέχουν τον λόγο του Θεού παραμένει εδώ και καιρό η πρώτη προτίμηση του αναγνωστικού κοινού, με πωλήσεις που ξεπερνούν το αστρονομικό ποσό των 3.9 δισ. αντιτύπων.

Αλλά πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι τα τελευταία 2000 χρόνια, αυτό το ιερό κείμενο έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Τα πρώτα χρόνια τα αντίγραφα της Βίβλου γινόντουσαν με το χέρι και όχι από επαγγελματίες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε πολλά λάθη, παραλείψεις και το σημαντικότερο σε αλλαγές, αναφέρει το Business Insider.

 

 

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.