Η μυστηριώδης Περιοχή 51 συνεχίζει να εκπλήσσει: Το F-117 Nighthawk είναι «ζωντανό» [Βίντεο]

Advertisement

Η Περιοχή 51, μια μυστική στρατιωτική βάση των ΗΠΑ και σταθερή πηγή μυστηρίου, δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει. Ένα βίντεο καταγράφει την πτήση δύο αεροσκαφών F-117, τα οποία έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση πριν από μια οκταετία.

Η ιστοσελίδα Aviotionist, που ασχολείται με την αεροναυπηγική, ανάρτησε ένα νέο βίντεο το οποίο ελήφθη στην περιοχή του πεδίου δοκιμών της οροσειράς Tonopah, στη Νεβάδα, επίσης γνωστή ως Περιοχή 51. Πρόκειται για μια από τις πλέον μυστικές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ.

Το βίντεο καταγράφει καθαρά την πτήση δύο βομβαρδιστικών F-117 Nighthawk, τα οποία έχουν αποσυρθεί επίσημα από την υπηρεσία πριν από 8 χρόνια. Το βίντεο γυρίστηκε από κάποιον συνεργάτη του Aviationist που υπογράφει ως Sammamishman τον Ιούλιο το 2016.

Παρά το γεγονός το αεροσκάφος Lockheed F-117 Nighthawk συχνά αποκαλείται «αόρατο μαχητικό», στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα τακτικό βομβαρδιστικό που δεν διαθέτει την ικανότητα να λάβει μέρος σε αερομαχία. Το F-117 κατασκευάστηκε στη διάρκεια του μυστικού προγράμματος Have Blue, στη δεκαετία του ’70, αλλά η αμερικανική πολεμική αεροπορία αναγνώρισε την ύπαρξή του μόλις το 1988.

Το αεροσκάφος άρχισε να λαμβάνει μέρος σε επιχειρήσεις το 1989 και χρησιμοποιήθηκε σε επιθέσεις όπως η «Καταιγίδα της Ερήμου», κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου το 1991 ή σε αποστολές στο Κοσσυφοπέδιο το 1999, όπου ένα από αυτά καταρρίφθηκε από έναν ξεπερασμένης τεχνολογίας γιουγκοσλαβικό πύραυλο σοβιετικής παραγωγής και έτσι μελετήθηκε λεπτομερώς. Επίσης, το Lockheed F-117 Nighthawk είχε χρησιμοποιηθεί εναντίον του Ιράν το 2003. Η Ουάσιγκτον το απέσυρε από την ενεργό δράση το 2008.

pronews

Advertisement