Ναό της δυναστείας των Τανγκ αποκάλυψε η Κίνα [Εικόνες]

Advertisement

Μερικά από τα αγάλματα είναι τεράστια!

secret-cave-china-4

Το λυπηρό είναι ότι πολλά από τα σπήλαια είχαν καταστραφεί από την Κίνα της Πολιτιστικής Επανάστασης μεταξύ του 1966 και του 1976.

secret-cave-china-5

Ωστόσο, με πολλή δουλειά και υπομονή, πολλές από τις σπηλιές έχουν αποκατασταθεί, και είναι σχεδόν έτοιμες για την προβολή τους στο κοινό!

secret-cave-china-6

Εκτός από την πολιτική ηγεμονία, οι Τανγκ επίσης έχουν ασκήσει μια ισχυρή πολιτιστική επιρροή στα γειτονικά κράτη, όπως την Κορέα, την Ιαπωνία και το Βιετνάμ.

secret-cave-china-7

Προς το τέλος της περιόδου των Τανγκ και τα πρώτα χρόνια που ακολούθησαν, περίοδος η οποία συνοδεύτηκε από παρακμή της κοινωνίας και έλλειψη ελέγχου από το κράτος, οδήγησε στην επανάκαμψη του κομφουκιανισμού αλλά και την ανάπτυξη μιας πιο ισχυρής σε πολιτικές κρίσεις κοινωνίας, κάτι που επέτρεψε την οικονομική ανάπτυξη κατά την περίοδο της δυναστείας των Σονγ.

secret-cave-china-8

Η δυναστεία των Τανγκ, με πρωτεύουσα το Τσανγκ-αν (σημερινή Ξιάν), η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στον κόσμο εκείνη την περίοδο, θεωρείται γενικά ως ένα μέγιστο στο κινέζικο πολιτισμό – ίσο ή ξεπερνά εκείνο της Δυναστεία Χαν – μια χρυσή εποχή του πολιτισμού.

Το σπήλαιο ήταν σφραγισμένο για την προστασία του πολύτιμου περιεχόμενο του, και για να διαφυλαχθεί η ιστορία που βρέθηκε στους τοίχους του. Εγκαίνια του ναού έγιναν στις 10 Μαρτίου.

Αναστάσιος ΝτίνοςΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Advertisement