Οφθαλμοφανή η επεξεργασία εικόνων που «έρχονται» από το διάστημα από μέρος της NASA

Advertisement

Θύελλα ξεσήκωσε η εικόνα της NASA (Cassini Mission ) από τα φεγγάρια του Κρόνου τη Διώνη και του Τιτάνα, δείχνοντας σημάδια επεξεργασίας από Photoshop στο δεξιό άκρο.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube χθες έδειξε πως μια εικόνα από τα φεγγάρια του Κρόνου Διώνη και του Τιτάνα, που λαμβάνονται από το Cassini Orbiter της NASA, ήταν ψηφιακά επεξεργασμένη πριν από την προσθήκη στην εικόνα της διαστημικής υπηρεσίας του επίσημο website.

Στο βίντεο, «DominatorPS3» εμφανίζετε να αυξάνεται το επίπεδο φωτεινότητας στην φωτογραφία για να αποδείξει ότι μια «τεράστια» τρύπα η αντικείμενο πίσω από το μικρότερο φεγγάρι, Διώνη. Ορατές οι πινελιές επεξεργασίας που δείχνουν πώς υπάρχει και μία αύρα ουράνιου τόξου πίσω από το δορυφόρο.

Η υπεύθυνος για το χειρισμό, Emily Lakdwalla, είπε σε ένα φόρουμ ότι έκανε τις αλλαγές λόγω του τρόπου που το Cassini παίρνει τις έγχρωμες φωτογραφίες με τρεις διαδοχικές φωτογραφίες, κόκκινο, πράσινο και μπλε φίλτρο, ανέφερε στο Planetary.org, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για ορισμένους.

Από huforc

Advertisement