Άνθρωπος: Η απόλυτη μηχανή National Geographic (Ντοκιναντέρ)

Advertisement

Ένα εκπληκτικό ταξίδι στο θαυμαστό κόσμο του ανθρώπινου σώματος με όχημα την τεχνολογία και ξεναγό το National Geographic.

Μέσα από 10.000 βλεφαρίσματα του ματιού, 20.000 ανάσες και 100.000 χτύπους της καρδιάς, ανακαλύψτε πόσο εκπληκτική και απίστευτη είναι μια μέρα από τη ζωή ενός ανθρώπου.

Από το δέρμα και τα κόκαλα ως τον εγκέφαλο και όλα τα υπόλοιπα όργανα του σώματός μας, διάσημοι αθλητές, αστέρες της ροκ, γιατροί και επιστήμονες μάς καθοδηγούν στις κρυμμένες πτυχές της καθημερινής μας ζωής.

Οι θρυλικές φωνητικές χορδές του Στίβεν Τάιλερ μας βοηθούν να καταλάβουμε πώς παράγουμε τον ήχο. Αθλητές της άρσης βαρών, της ενόργανης γυμναστικής και του πεντάθλου μάς δείχνουν πώς το σώμα μας μπορεί και κινείται με τόση δύναμη, χάρη, ευκινησία, αλλά και αντοχή.

Άνθρωπος ~ Η απόλυτη μηχανή NG από KRASODAD

ΠΗΓΗ

Η Βιβλος του Διαβόλου National Geographic (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

Advertisement

 

Μόνο 60 άνθρωποι την ώρα επιτρέπεται να επισκεφθούν την κλιματιζόμενη αίθουσα στο μεσαιωνικό τμήμα της βιβλιοθήκης της Πράγας για να κοιτάξουν για δέκα λεπτά  το ανεκτίμητο χειρόγραφο.
          Ο Codex Gigas, γνωστός και με το όνομα Βίβλος του Διαβόλου, είναι το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο. Ένα τεράστιο βιβλίο ύψους 92 εκατοστών, πλάτους 51 εκατοστών και βάρους 75 κιλών 


Η Βίβλος του Διαβόλου from Ntokimanter on Vimeo.

National Geographic ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ)

Advertisement

Τι είναι εκείνες οι αμέτρητες μυστήριες αναπαραστάσεις που βρήκαν κατά καιρούς οι αρχαιολόγοι διάσπαρτες σε διάφορες γωνιές και σπηλιές της Γης; Αρχαίοι πολιτισμοί, από τους μεγαλύτερους που δημιουργήθηκαν στον πλανήτης μας, κάνουν λόγο για θεούς που κατέβαιναν από τον ουρανό μέσα σε φωτεινά, επιβλητικά άρματα.
Ο όρος “Αρχαίοι Αστροναύτες” αναφέρεται σε εξωγήινους πολιτισμούς που ήρθαν στη Γη και που είναι “υπεύθυνοι” για σημαντικές αλλαγές στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και πολιτισμού.

Αίγύπτιοι. Σουμέριοι. Μάγιας. Ινδοί…. Όλοι τους κάνουν λόγο μέσα από κοσμογονικούς μύθους, γλυπτά και ζωγραφιές, για κάποιους που ήρθαν από ψηλά, για κάποιους που στα μάτια τους δεν ήταν τίποτα λιγότερο από τους ίδιους τους τους θεούς, και οι οποίοι παρακολουθούσαν τις πράξεις τους, επενέβαιναν και καθοδηγούσαν τη ζωή τους. Πολλές είναι οι θεωρίες που έχουν ειπωθεί. Άλλοι μιλούν για έναν ανώτερο εξωγήινο πολιτισμό που ήρθε και έσπειρε τη ζωή στη Γη. ΄Αλλοι για εξωγήινους που ήρθαν και δημιούργησαν μια τάξη σκλάβων στον πλανήτη μας. Ποιοί ήταν εκείνοι που έδωσαν την εντολή στο Νώε να κατασκευάσει ένα αβύθιστο πλοίο για να απογύγει την επερχόμενη καταστροφή; Είμαστε όλοι μας απόγονοι “αρχαίων Αστροναυτών”;… 


Ο Erich von Daniken, συγγραφέας πολλών επιτυχημένων βιβλίων σχετικά με το θέμα αυτό, προτείνει τη θεωρία ότι τα σκάφη που εμφανίζονται στις αναπαραστάσεις, αυτά τα “Άρματα των Θεών”, όπως αποκαλούνται στα αρχαία ιερά Βιβλία, προσγειώθηκαν στη Γη πολύ πριν η ανθρωπότητα εμφανιστεί στον πλανήτη.

Οι αρχαίοι αυτοί επισκέπτες μέσα από πειράματα έφτιαξαν ένα ευφυιές πλάσμα ικανό να ακολουθήσει τους κοινωνικούς κανόνες που του μεταβίβασαν. Τα νέα αυτά όντα, οι άνθρωποι, ανακάλυψαν τη γεωργία και έγιναν οι πρώτοι καλλιτέχνες, δημιούργησαν όμως παράλληλα και το δικό τους φιλοπόλεμο πολιτισμό. Τα Σόδομα και τα Γόμορρα καταστράφηκαν από πυρηνική έκρηξη! Η Κιβωτός της Διαθήκης ήταν ένας ηλεκτρικός πομπός που επέτρεπε στον Μωυσή να επικοινωνήσει με τους αστροναύτες (διαβάστε στην Παλαιά Διαθήκη τις λεπτομερείς τεχνικές “οδηγίες” που δόθηκαν από τον Θεό” με τις οποίες και κατασκευάστηκε η Κιβωτός, όπως επίσης και τον προσανατολισμό που εκείνη όφειλε να έχει σε σχέση με τον ορίζοντα και θα καταλάβετε τι εννοοεί ο Daniken…).
Όλοι οι αρχαίοι μύθοι της Δημιουργίας μιλούν για Θεούς που ήρθαν στη Γη με κάποιο “μαγικό” τρόπο και δημιούργησαν μια φυλή με το όνομα Άνθρωποι. Πολλοί από τους μύθους αυτούς αναφέρονται στον πρωταρχικό Θεό ως “Θεός Ήλιος”, εννοώντας Θεός Από Φως. Στην Αίγυπτο ο Θεός ονομαζόταν Ρα. Καταγραφές σχετικά με το τι πίστευαν οι αρχαίοι πολιτισμοί για τους “αστροναύτες” που ήρθαν στη Γη, υπάρχουν σε σπήλαια, σε Σουμέριες στήλες και κυλίνδρους, στην Παλαιά Διαθήκη,… Στην Π. Διαθήκη συγκεκριμένα αναφέρεται η εβραϊκή λέξη “Ελοχίμ”, η οποία σημαίνει “ΘΕΟΣ” ή “Εκείνοι που ήρθαν απ’ τον ουρανό”! Το Σουμέριο Έπος Γκίγκαμες βρίθει αναφορών σε “φλεγόμενα άρματα” και σε ανθρώπους που “κάποιοι” τους πήραν ψηλά στον κήπο του Θεού…
Στον 7ο αιώνα, το σώμα του νεκρού βασιλιά Pacal των Μάγια (με ύψος μεγαλύτερου του μέσου όρου), τοποθετήθηκε σε μια σαρκοφάγο γύρω από την οποία χτίστηκε μια πυραμίδα. Τα σχέδια που καλύπτουν τη σαρκοφάγο αποτελούν από τα πιο μυστήρια που βρέθηκαν ποτέ σε αντίστοιχες σαρκοφάγους καθώς όταν τα κοιτάζει κανείς οριζόντια μπορεί να διακρίνει ένα είδος στροναύτη να πιλοτάρει το σκάφος του. Από την άλλη, οι αρχαιολόγοι προσπαθούν να μας εξηγήσουν ότι πρέπει να κοιτάζουμε τα σχέδια κάθετα, γιατί έτσι, αυτό που θα δούμε δεν είναι τίποτ’ άλλο από μια σύνθεση των θεμελιώδων εννοιών της θρησκείας των Μάγια και ότι ο βασιλιάς Pacal κάθεται απλώς επάνω στο “Δέντρο της Ζωής”…
Εννέα μικρά κρανία φτιαγμένα από τους Μάγια βρέθηκαν στο ναό του “Φτερωτού Φιδιού” στο Τεοτιχουακάν και σε κάποιες άλλες πυραμίδες. Το μέγεθός τους ποικίλει από τα 15 ως τα 23 εκατοστά.

Σύμφωνα με τους ιερείς των Μάγια, ένας μύθος λέει ότι αντιπροσωπεύουν τους 9 “μύστες” μιας εξωγήινης φυλής…

Advertisement