«Νεκρός Ήλιος»: Εκπληκτικό βίντεο της Nasa αποκαλύπτει την χαμηλή ηλιακή δραστηριότητα

Advertisement

«Νεκρός Ήλιος»: Εκπληκτικό βίντεο της Nasa αποκαλύπτει την άγονη ηλιακή επιφάνεια με το χαμηλότερο επίπεδο δραστηριότητας από το 2011

Εικόνες που συλλαμβάνονται από το διαστημικό παρατηρητήριο Solar Dynamics της Nasa, από 14 έως 18 Νοεμβρίου του 2016 αποκαλύπτουν μόλις και μετά βίας μερικά ορατά σημεία στην επιφάνεια του Ήλιου, του οποίου η επιφάνειά του μοιάζει να είναι κενή όπως μία λευκή μπάλα.

Ο ήλιος ακολουθεί ένα μοτίβο δραστηριότητας κατά περίπου μια περίοδο 11 ετών, και ενώ οι επιστήμονες λένε αυτή η συμπεριφορά δεν είναι ασυνήθιστη, μερικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η τρέχουσα τάση θα μπορούσε να στείλει τη Γη σε μια «μίνι εποχή των παγετώνων».

nekros-ilios-ekpliktiko-video-nasa-apokalipti-agoni-iliaki-epifania

Σύμφωνα με τη NASA, ο αριθμός των ηλιακών κηλίδων φαίνεται να φθίνει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Όμως, μετά την τελευταία κορύφωση της δραστηριότητα του στις αρχές του 2014, υποστηρίζουν ότι το ηλιακό ελάχιστο, δεν θα έπρεπε να έρθει μέχρι το 2021.

Οι ερευνητές λένε ότι περιμένουν να δουν περισσότερες και μεγαλύτερες ηλιακές κηλίδες στο διάστημα των επόμενων δύο ετών αλλά, μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Σήμερα βρισκόμαστε Ηλιακό κύκλο 24, ο οποίος ξεκίνησε το 2008.

© Αποκάλυψη

Advertisement