Οι New York Times υποκλίνονται στην Έκθεση «Θεοί και Θνητοί στον Όλυμπο: Αρχαίο Δίον, η πόλη του Δία»

Advertisement

Οι New York Times υποκλίνονται στην Έκθεση «Θεοί και Θνητοί στον Όλυμπο: Αρχαίο Δίον, η πόλη του Δία», που παρουσιάζει το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης.

Την έκθεση, που φιλοξενεί σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα από την πόλη του Δίου στον Όλυμπο αλλά και εικαστικές εγκαταστάσεις κι εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια, χαρακτήρισε «αληθινό θαύμα», ο δημοσιογράφος της δημοφιλούς εφημερίδας The New York Times, που αριθμεί πάνω από 1,3 εκατομμύριο αναγνώστες, Holland Cotter.

Με τίτλο «Θεοί και Θνητοί στον Όλυμπο στην 5η Λεωφόρο» ο δημοσιογράφος καλεί όλους τους αναγνώστες να επισκεφθούν την έκθεση αυτή η οποία περιλαμβάνει εξαιρετικά μαρμάρινα γλυπτά, ψηφιδωτά και κοσμήματα από τα θρησκευτικά ιερά της πόλης Αρχαίο Δίον, τα ιαματικά λουτρά και τα νεκροταφεία.

Το αφιέρωμα δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Κυριακής 15 Μαΐου 2016, ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας.

Η έκθεση «Θεοί και Θνητοί στον Όλυμπο: Αρχαίο Δίον, η πόλη του Δία», που θα παραμείνει ανοιχτή από τις 24 Μαρτίου έως τις 18 Ιουνίου 2016, διερευνά τη σχέση μεταξύ της καθημερινής ζωής στην αρχαία πόλη, που ήταν χτισμένη στις υπώρειες του Ολύμπου, και της μυθολογικής κατοικίας των θεών στην κορυφή του.

Μέσα σε ένα σαγηνευτικό σκηνικό περιλαμβάνονται περισσότερα από 90 εκθέματα –ανάμεσά τους, ψηφιδωτά, γλυπτά, κοσμήματα, κεραμικά, νομίσματα, γυάλινα αντικείμενα και εργαλεία, τα οποία χρονολογούνται από το 10ο αι. π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ. Κανένα από αυτά τα αντικείμενα δεν έχει εκτεθεί στο παρελθόν στις ΗΠΑ.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα εκθέματα είναι τα μαρμάρινα αγάλματα των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων, που αναπαριστούν θεότητες όπως ο Δίας, η Δήμητρα και η Αφροδίτη, διακοσμητικά αντικείμενα και σκεύη που ανάγονται στο 1000 π.Χ., καθώς και ένα εντυπωσιακό σύνολο ψηφιδωτών από την «Οικία του Διονύσου», οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των οποίων πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα με τη στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Από το 2000, έτος ίδρυσης του, το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, προβάλλει τον ελληνικό πολιτισμό σε διεθνές επίπεδο έχοντας παρουσιάσει 17 μεγάλες εκθέσεις, υποδεχόμενο περισσότερο από 1 εκατομμύριο επισκέπτες!

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement