Μία ολόκληρη πόλη στα έγκατα της Γης

Advertisement

Μυστήρια, απόκοσμα μα άκρως μαγευτικά. Κάτω από την επιφάνεια της Γης βρίσκονται μικροί θησαυροί, έτοιμοι να εξερευνηθούν και να πουν την δική τους ιστορία.

Από τους σκελετούς 6 εκατ. Παριζιάνων σε ένα θαμμένο θεματικό πάρκο στα βάθη ενός από τα παλαιότερα ορυχεία αλατιού στον κόσμο, η υπόγεια ζωή του πλανήτη σας καλωσορίζει.

Οι Κατακόμβες του Παρισιού – Γαλλία

Σε αυτές βρίσκονται τα απομεινάρια σκελετών περίπου 6 εκατ. ανθρώπων, των οποίων τα κόκαλα μεταφέρθηκαν εκεί μεταξύ του 1785 και του 1860, όταν τα νεκροταφείου τα Παρισιού ήταν πλήρη.

Μια από τις σκοτεινές εισόδους της πόλης οδηγούν σε έναν υγρό γεμάτο στενές σήραγγες κόσμο. Οι Κατακόμβες είναι ένα δίκτυο σπηλαίων 321 χλμ με σήραγγες και λατομεία, πολλά από τα οποία είναι γεμάτα κρανία και οστά.

Αν και οι περισσότεροι επισκέπτες βρίσκονται εκεί το πρωί, δύο γενναίοι τουρίστες ήταν σε θέση να περάσουν το βράδυ τους την ημέρα του Halloween.

Bounce Below – Llechwedd slate mine, Βόρεια Ουαλία

Ο μεγαλύτερος χώρος με τραμπολίνο στον κόσμο βρίσκεται σε μια σπηλιά που είναι δύο φορές μεγαλύτερη από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. Τα τρία γιγάντια τραμπολίνα είναι φωλιασμένα στην σπηλιά Llechwedd Slate, πρώην βικτωριανό ορυχείο σχιστόλιθου.

Η πρόσβαση στο Bounce Below μπορεί να γίνει με τρένο.

Salina Turda, Ρουμανία

Ένα υπόγειο θεματικό πάρκο είναι κρυμμένο σε ένα παλιό ορυχείο αλατιού στη Ρουμανία. Τα ορυχεία είχαν σκαφτεί στον Μεσαιώνα, με τους άνδρες να μαζεύουν αλάτι. Ωστόσο, σήμερα, φιλοξενείται ένα θεματικό πάρκο με μία ρόδα, αμφιθέατρο, αίθουσα μπόουλινγκ, μίνι γκολφ, μια υπόγεια λίμνη με πλοία με κουπιά. Το βαθύτερο ορυχείο είναι στα 120 μέτρα κάτω από το έδαφος.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement