Όττο Σκορτσένι: Η ιστορία του «σημαδεμένου» που θυμίζει κατασκοπευτικό θρίλερ

Advertisement

ΟΤΤΟ ΣΚΟΡΤΣΕΝΙ 10

Έφερε το προσωνύμιο «ο σημαδεμένος» εξαιτίας της τεράστιας ουλής που είχε στο αριστερό μάγουλο, «ενθύμιο» της ενασχόλησής του με την ξιφασκία.

Αντισυνταγματάρχης στα Waffen SS, ηγήθηκε της παράτολμης επιχείρησης απελευθέρωσης του Μπενίτο Μουσολίνι το 1943 γιατί όπως είχε πει «ήταν προσωπικός φίλος του Φύρερ και ήταν ζήτημα τιμής να είναι ελεύθερος»!

ΟΤΤΟ ΣΚΟΡΤΣΕΝΙ 12

Αυτή, όμως, ήταν μόνο μια από τις πολλές και επικίνδυνες επιστολές που είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας ο Σκορτσένι. Μετά το τέλος του πολέμου λέγεται πως συμμετείχε ενεργά στο σχέδιο «Οντέσσα» που προέβλεπε την «απόδραση» υψηλόβαθμων στελεχών της ναζιστικής ηγεσίας που διώκονταν για εγκλήματα πολέμου στη Λατινική Αμερική.

ΟΤΤΟ ΣΚΟΡΤΣΕΝΙ 5

Ο ίδιος συνελήφθη και φυλακίστηκε, δικαζόμενος για εγκλήματα πολέμου, απέδρασε στις 27 Ιουλίου 1948 και κρύφτηκε σε ένα αγρόκτημα στη Βαυαρία για περίπου 18 μήνες.

Στη συνέχεια με τη βοήθεια της Ισπανικής κυβέρνησης, διέφυγε στη Μαδρίτη, όπου ίδρυσε μια μικρή επιχείρηση ως πολιτικός μηχανικός. Εκεί γνώρισε το ζεύγος Περόν όπου έγινε μυστικός σύμβουλος του Αργεντίνου προέδρου, ενώ όπως έλεγε στον κύκλο του ονειρευόταν να  δημιουργήσει στην Αργεντινή τη συνέχεια του Γ’ Ράιχ!

ΟΤΤΟ ΣΚΟΡΤΣΕΝΙ 2Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Advertisement