Όλες οι άγνωστες διδαχές και προφητείες του Πατέρα Παίσιου

Advertisement

Ύστερα από μια πολύχρονη μελέτη και ξεφυλλίζοντας σχεδόν όλα τα βιβλία του Παϊσίου και όσα γράφτηκαν από άλλους για αυτόν ξεχωρίσαμε κάποιες προφητείες και διδαχές του θέλοντας έτσι να τις μοιραστούμε με τους πιστούς του γέροντα και τους απλούς αναγνώστες. Σε αυτό το άρθρο έχουμε σκοπό να σας παραθέσουμε κάποιες όχι και τόσο γνωστές προφητείες του πατέρα Παϊσίου για τα μελλούμενα. (Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προφητείες του μπορείτε να δείτε τα βιβλία στο τέλος του άρθρου.)

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ:

«Το πολύ χρήμα, οι ανέσεις, τα περιουσιακά στοιχεία, η διάνοιξη δρόμων, τα μηχανήματα και οι τεχνολογία έχουν σκοπό να αλλοιώσουν τις αρχές, τις παραδόσεις, και τους θεσμούς του Αγίου Όρους και να απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία. Αυτά προωθούνται από τις ξένες δυνάμεις της Ευρώπη με τα τεράστια κεφάλαια που διαθέτουν.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ:

«Εκεί πάνω ο Θεός έχει ζυγαριά και τα μετράει όλα. Οι Άγιοι είναι στην γη παρόλο που πέθαναν μαρτυρικά. Έτσι λοιπόν ο καθένας θα ζυγιστεί στη ζυγαριά του Κυρίου. Στο ένα κυπελάκι θα μπουν οι αμαρτίες και στο άλλο ο άνθρωπος. Αν η ζυγαριά γείρει προς τις αμαρτίες και εξυψώσει τον άνθρωπο τότε έχει καλώς, αν όμως συμβεί το αντίθετο τότε δεν υπάρχει σωτηρία.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΣ:

«Όσοι βλασφημούσαν τα θεία τους περιμένουν δύο κολάσεις: η μια στην επόμενη ζωή και η άλλη μετά όταν γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Όσοι όμως μετανοήσουν τώρα στην επόμενη θα υποφέρουν αλλά όταν ξανακατέβει ο Χριστός μας θα τους συγχωρέσει. Για κάθε βλασφημία που λένε οι γονείς δεν παθαίνουν τίποτα, το κακό πάει στα παιδιά τους. Ενώ για κάθε βλασφημία που λένε τα παιδιά ούτε αυτά παθαίνουν τίποτα, το κακό πάει στους γονείς. Έτσι η βλασφημία του ενός τιμωρεί τον άλλον.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ:

«Παλιά τα πράγματα ήταν καλά και απλά. Μιλούσες σε ένα νέο παιδί και κοκκίνιζε. Τώρα ποιο παιδί ή ποια κοπέλα κοκκινίζει όταν μιλάει. Τέτοια παιδιά δεν κάνουν καλές οικογένειες και ο Θεός τους τιμωρεί μέσα από τα παιδιά τους κάνοντας τα αλητάκια.»

«Ό,τι κάνουν οι νέοι να το κάνουν μετά τον γάμο γιατί αλλιώς δεν θα έχουν γλυκιά ζωή. Να περιμένεις να βράσει το κουνουπίδι γιατί αν το φας ωμό θα είναι πικρό. Έτσι και τα νέα παιδιά που θα βιαστούν τους περιμένει πικρή ζωή.»

«Η ανάγκη [εννοεί την σωματική ανάγκη που κάνουν οι άνθρωποι] γίνεται για να βγουν οι βρωμιές και τα δαιμόνια για αυτό και μόλις τελειώσει ο άνθρωπος ξαλαφρώνει αμέσως. Για αυτό λοιπόν όταν κάνουμε την ανάγκη μας δεν πρέπει ούτε να κοιτάμε και ούτε να αγγίζουμε τα απόκρυφα μας. Μόλις τελειώσουμε ας κάνουμε και τρεις μετάνοιες για καλό.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:

«Η Ελλάδα πρέπει να πάθει ότι είναι να πάθει γιατί οι Έλληνες έχουν φύγει μακριά από τον δρόμο του Θεού. Ποιος πάει στην εκκλησία στις ημέρες μας; Η Παναγιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα στην Ελλάδα και βοηθάει κόσμο, για αυτό μη φωνάζετε το όνομά της γιατί είναι απασχολημένη. Όταν λοιπόν προσεύχεστε να ζητάτε βοήθεια από τον Θεό επειδή είναι παντοδύναμος.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ:

«Οι Τούρκοι είναι το βαφτιστήρι του διαβόλου. Αυτοί ήρθαν από τις σπηλιές [ο Παΐσιος αναφέρετε στις προφητείες του Άγιου Ανδρέα του δια Χριστού Σαλού] και ήρθαν εδώ επειδή ήμασταν ορθόδοξο κράτος. Το Βυζάντιο έπεσε επειδή ήταν ορθόδοξο. Οι καθολικοί πάπες και οι Εβραίοι ασχολούνται με την Σολομωνική και τους κάλεσαν. Θυμηθείτε το φίδι πως το ταπείνωσε ο Κύριος. Έτσι θα κάνει και με τους Τούρκους.»

«Λιγότεροι από τους μισούς είναι Έλληνες, από τα παλιά, από το Βυζάντιο αλλά τούρκεψαν και ξέχασαν ποιος είναι ο Θεός τους. Όταν έρθει το ποθούμενο αυτοί θα ξαναγίνουν χριστιανοί, όσοι δεν γίνουν θα πεθάνουν. Οι υπόλοιποι θα πάνε στην Αραβία, εκεί που είναι η κόκκινη μηλιά.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ:

«Αυτοί έχουν την Παναγιά κρεμασμένη στις σπηλιές τους. Είναι μαθημένοι στο ζυμάρι και τα χόρτα. Όταν διαλυθεί η Τουρκία θα πάρουν κι αυτοί το κομμάτι τους. Ήδη εδώ και χρόνια το κουρδικό θέμα έχει πάρει τον δρόμο του.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ:

«Θα την πάρουμε την Πόλη παιδιά μου επειδή είναι ευλογημένο από τον ίδιο τον Θεό. Όχι εμείς δηλαδή, αλλά θα μας την δώσουν οι ξένοι. Όχι γιατί μας αγαπούν αλλά γιατί θα κοιτάξουν το συμφέρον τους. Αυτοί θα ‘ναι που θα την αρπάξουν από τους Τούρκους.»

«Κανένας από τους ηγέτες της Ελλάδας δεν θα κυβερνήσει επειδή ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα είναι όλοι τους ανίκανοι. Θα μαθευτεί ότι είναι όργανα των Μασόνων. Ο Θεός θα αναστήσει τον βασιλιά [εννοεί τον μαρμαρωμένο] και αυτός θα κυβερνήσει την χώρα με μεγάλη επιτυχία.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ:

«Στην πραγματικότητα ο Θεός ποτέ δεν θέλησε να ρίξει το Βυζάντιο αλλά αναγκάστηκε επειδή οι άνθρωποι τις ημέρες εκείνες ήταν βλάσφημοι και δεν είχαν σεβασμό. Εδώ πέρα ο άλλος αντίδωρο πήγαινε να πάρει από την εκκλησία και είχε στον κόρφο του σπαθί. Αυτά ήταν που εξόργισαν τον Θεό. Αλλά η τιμωρία μας έχει τελειώσει.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ:

«Θα γίνει μεγάλος πόλεμος και όλοι θα χάσουν, ακόμα και οι Ρώσοι. Οι Έλληνες δεν θα πολεμήσουν και για αυτό ο Θεός θα τους ευλογήσει και θα νικήσουν τον πόλεμο χωρίς να ρίξουν ένα βόλι. Ο εχθρός της Ελλάδος, το Ισραήλ, θα γίνει γήπεδο, και η Νεκρά Θάλασσα ο τάφος τους.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ:

«Οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο θα φτάσουν σε αδιέξοδο και θα ψάξουν για απαντήσεις στο Ευαγγέλιο. Ο Θεός θα το δει αυτό και θα τους λυπηθεί και τους δώσει σημείο πίστης. Τότε όλοι οι άπιστοι θα θελήσουν να γίνουν χριστιανοί και θα φοβούνται τον λόγο του Θεού.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ:

«Η Αμερική θα τρομάξει από την δύναμη της Ρωσίας και θα την φοβάται.» «Η Αμερική θα φάει τα μούτρα της.»

«Θα ‘ρθει ο καιρός που ο αράπης θα γίνει αφέντης και ο αφέντης σαν τον αράπη.» [εννοεί την εξουσία που θα πάρουν οι μαύροι, ή την εξουσία που θα πάρει ο Ομπάμα]

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΧ:

«Ο Ηλίας είναι εδώ κάτω. Επειδή αναλήφθηκε και δεν πέθανε ο Θεός θα τον στείλει να κηρύξει για να πεθάνει με μαρτυρικό τρόπο και να αγιαστεί κανονικά, όπως πρέπει. Ο προφήτ’ Ηλίας τροχάει την μαχαίρα του και θα ξεκινήσει κόβοντας πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες και μοναχούς. Μαζί με τον Ηλία θα έρθει και ο Ενώχ. Αυτούς τους δύο θα τους αναστήσει ο Θεός και θα το δούνε ταυτόχρονα όλοι μαζί σε όλα τα μέρη του κόσμου.» [εννοεί μέσω της τηλεόρασης]

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ:

«Διαβάστε την Αποκάλυψη, διακόσια εκατομμύρια κίτρινοι θα περάσουν τον Τίγρη και τον Ευφράτη για να φτάσουν στον Αρμαγεδδώνα. Θα ισοπεδώσουν ότι βρουν μπροστά τους και τα κόκκινα μπαϊράκια τους με το κίτρινο αστέρι θα κυματίζουν από την Ανατολή μέχρι την Μεσόγειο. Οι Παλαιστίνιοι και οι Άραβες θα καίνε τα κοντάρια από της σημαίες για τα επόμενα εφτά χρόνια. Εσείς μην ανησυχείτε γιατί έχετε καλοριφέρ.» [εδώ είχε γελάσει ο γέροντας επειδή έκανε χωρατό]

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ:

«Τι είναι ο Αντίχριστος; Αυτός που έρχεται αντί του Χριστού. Ήδη τώρα σκάβουν τούνελ κάτω από το τέμενος του Ομάρ για να πέσει και στη θέση του να χτίσουν τον τρίτο Ναό του Σολομώντος. Ε, όταν δείτε ότι έπεσε το τέμενος τότε να ετοιμάζεστε για τα βουνά.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:

«Αυτοί εκεί [εννοεί οι Κύπριοι] είναι σαν να δουλεύουν στα χωράφια και να τους τα καταστρέφουν οι ποντικοί και η φωτιά που βάζουν οι ζηλευταράδες. Θα ενωθούμε κάποτε με αυτούς μόνο αφού οι Κύπριοι μετανιώσουν για το πράγμα τους.» [εδώ πέρα δεν είναι ξεκάθαρο τι θέλει να πει ο γέροντας]

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ:

«Α πα πα, άτιμη ράτσα τούτη. Τετρακόσια χρόνια μας βαρούσε η γκλίτσα τους. Εμείς οι Έλληνες τους δώσαμε γράμματα και τροφή και αυτοί ήπιαν και έφαγαν και στο τέλος μας ξέχασαν. Αν το σκυλί σου δαγκώσει το παιδί σου ποιον θα βαρέσεις; Το παιδί για το σκύλο; Έτσι είναι και αυτωνών η ράτσα. Αλλά ο Θεός δίνει μαθήματα με τον τρόπο Του.»

«Αν το πράγμα πιαστεί από πάνω θα σας ρημάξουν. Η Αλβανία θέλει να γίνει μεγάλη. Ήπειρος, Θεσσαλία και τα δυτικά της Μακεδονίας θα πλαντάξουν. Αλίμονο στις γυναίκες. Όσοι έχετε γυναίκα, κόρη, μάνα ή ακόμη και νεογέννητο θηλυκό να το κρύψετε. Ούτε τα τρίχρονα κορίτσια δεν θα την γλιτώσουν.»

«Αυτοί παιδιά μου είναι σαν την κατσίκα. Αν θέλουν βουρδουλιές έρχονται και τρίβονται στη γκλίτσα του τσομπάνη. Αν αυτό δε πιάσει τότε πηδάνε δεξιά και αριστερά και αναστατώνουν. Αλλά αν την κατσίκα την δείρει ο τσομπάνης τότε ηρεμεί. Αυτό θα γίνει και με τους Αλβανούς.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ:

«Οι Βούλγαροι μας έκαναν πολύ κακό και για αυτό τους έριξε ο Θεός και μίκρυνε την χώρα τους. Είναι όπως το μικρό παιδί που σπάει το πιάτο και δεν καταλαβαίνει. Τώρα η Βουλγαρία περνά την εφηβεία της. Οι πειρασμοί υπάρχουν από παντού [ΝΑΤΟ και Αμερική] και πρέπει να διαλέξει. Αλλά επειδή είναι ορθόδοξοι ο Θεός δεν θα μπορέσει να τους εγκαταλείψει. Όπως το μικρό παιδί που το μαλώνει η μάνα για το πιάτο αλλά μετά το αγκαλιάζει και το αγαπάει. Θα γίνουμε μακρινό σόι με δαύτους.»Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement