Παραδοχή Βίτσα για τις μεταναστευτικές ροές: Το επόμενο διάστημα θα περάσουμε δύσκολα

Advertisement

«Έχω πλήρη επίγνωση ότι το υπουργείο στο οποίο προΐσταμαι, θα περάσει δύσκολες στιγμές, όπως άλλωστε και τα συναρμόδια υπουργεία, στο επόμενο διάστημα».

Αυτό ανέφερε  ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση της ροής των μεταναστών το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχθηκε ότι το 2018 παρουσιάζεται αύξηση των προφυγικών – μεταναστευτικών ροών, με μεγαλύτερη τον Απρίλιο, καθώς -όπως είπε- στα νησιά και στον Έβρο είχαμε 6.632 νές αφίξεις με τις περρισσότερες να καταγράφονται στα χερσαία σύνορα.

Για την κατάσταση που επικρατεί στον άτυπο καταυλισμό της Πάτρας ο υπουργός είπε ότι υπάρχει μια συζήτηση για γεωγραφικό αποκλεισμό, αν και ο ίδιος -όπως υποστήριξε- δεν είναι θετικός στο να υπάρχει περιορισμός στα σημεία εισόδου του λιμανιού, για ανθρώπους που έχουν χαρτί αιτούντων άσυλο και δεν μπορείς να τους πεις να πάνε εδώ ή εκεί.

Πάντως, γνωστοποίησε ότι αύριο μεικτό κλιμάκιο των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασiας του Πολίτη θα επισκεφθούν την ρα όπου θα έχουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement