Αληθινές ιστορίες παιδιών που έζησαν σαν άγρια ζώα [Εικόνες]

Advertisement

John Ssebunya (Το αγόρι μαϊμού), Ουγκάντα, 1991

Ο John έφυγε από το σπίτι του το 1988, όταν ήταν τριών ετών όταν είδε τον πατέρα του να δολοφονεί τη μητέρα του. Διέφυγε στη ζούγκλα, όπου έζησε με τους πιθήκους. Συνελήφθη το 1991, σε ηλικία έξι ετών, και μπήκε σε ορφανοτροφείο.

Έμοιαζε και ζούσε σαν ζώο, ωστόσο έμαθε να μιλά και έχει ανθρώπινους τρόπους. Μάλιστα, είχε πολύ καλή φωνή και έγινε τραγουδιστής σε χορωδίες.

Victor (The Wild Boy of Aveyron), Γαλλία, 1797

Αυτή είναι μια ιστορική, αλλά εκπληκτικά καλά τεκμηριωμένη περίπτωση άγριου παιδιού. Ο Victor βρέθηκε στο τέλος του 18ου αιώνα στα δάση της Saint Sernin sur Rance, στο νότιο τμήμα της Γαλλίας, αλλά κατάφερε να διαφύγει. Στις 8 Ιανουαρίου του 1800 συνελήφθη και πάλι. Ήταν περίπου 12 ετών, το σώμα του ήταν καλυμμένο από ουλές και δεν μπορεί να πει λέξη.

Το παιδί αυτό πιστεύεται ότι έζησε 7 χρόνια στην άγρια ​​φύση.

Προσπάθησαν να του διδάξουν να μιλάει και συμπεριφέρεται «κανονικά», αλλά δεν έκανε καμία πρόοδο. Πιθανότατα ήταν σε θέση να μιλήσει και να ακούσει νωρίτερα στη ζωή του, αλλά δεν κατάφερε να το ξανακάνει μετά την επιστροφή του από την άγρια ​​φύση. Τελικά οδηγήθηκε σε ένα ίδρυμα στο Παρίσι όπου πέθανε στην ηλικία των 40.

 

 Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Advertisement