Περίεργο αντικείμενο στη μέση ενός σεληνιακού κρατήρα

Advertisement

Το φεγγάρι της Γης είναι ένα συναρπαστικό μέρος που έχει μόλις εξερευνηθεί. Στην πραγματικότητα, γνωρίζουμε τόσο λίγα για το φεγγάρι ότι δεν είμαστε πραγματικά βέβαιοι για το πώς ακριβώς διαμορφώθηκε όταν σχηματίστηκε και μια πληθώρα άλλων ερωτήσεων παραμένει αναπάντητη.

Έχω γράψει για μερικές από τις ιδιαιτερότητες της σελήνης σε προηγούμενα άρθρα όπου περιέγραψα πώς ο πιστός σύντροφος της γης παρέμεινε ένα συναρπαστικό αστρονομικό αντικείμενο για χιλιετίες. Για να καταλάβουμε πόσο παράξενο είναι το φεγγάρι, κοιτάμε ένα απόσπασμα από τον Robin Brett, έναν επιστήμονα της NASA ο οποίος κάποτε είπε: “Φαίνεται πιο εύκολο να εξηγηθεί η ανυπαρξία της Σελήνης από την ύπαρξή της.” Και αυτό είναι αλήθεια . Η πιθανότητα ότι το φεγγάρι είναι το σπίτι των «αλλοδαπών» αντικειμένων δεν είναι το προϊόν των σύγχρονων θεωριών συνωμοσίας. Στην πραγματικότητα, αν κοιτάξουμε πίσω στο 1970, θα βρούμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μελέτη που δημοσιεύθηκε από δύο Ρώσους επιστήμονες, τον Μιχαήλ Βασίν και τον Αλέξανδρο Σκαρμπάκοφ με τίτλο «Είναι η Σελήνη η δημιουργία αλλοδαπής νοημοσύνης;».

Η Σελήνη της Γης δεν είναι ένας φυσικός δορυφόρος, αλλά ένας πλανητοειδής που κυριολεκτικά δημιουργήθηκε πριν από πολύ καιρό στα απομακρυσμένα μέρη του σύμπαντος από τα υπερσύγχρονα ευφυή όντα που διαθέτουν τεχνολογία πολύ ανώτερη από τη δική μας, ακόμα και σήμερα. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο σοβιετικό περιοδικό Sputnik. Το φεγγάρι είναι γεμάτο μυστήρια, περίεργα πράγματα και αναπάντητες ερωτήσεις.

Για να απαντήσει σε μερικές από αυτές τις ερωτήσεις, η Κίνα, για παράδειγμα, ξεκινά την αποστολή Chang’e-4, η οποία πρόκειται να αγγίξει την μακρινή πλευρά του φεγγαριού. Εκεί, ελπίζουμε να απαντήσουμε σε μερικά από τα μυστήρια σχετικά με την πλευρά του φεγγαριού που πάντα δείχνει μακριά από τη Γη. Και τώρα, τα μυστήρια συνεχίζονται. Καθώς οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε πιο ισχυρά ερασιτεχνικά τηλεσκόπια, υπάρχουν αρκετές σεληνιακές εικόνες διαθέσιμες για να δουν οι άνθρωποι. Μια τέτοια εικόνα, που λαμβάνεται από ερασιτέχνες αστρονόμους, διαθέτει μια μυστηριώδη, σχεδόν τεχνητή δομή μέσα σε ένα σεληνιακό κρατήρα. Η εικόνα, καθώς και πληροφορίες σχετικά με αυτήν, δημοσιεύθηκαν από το κανάλι YouTube Thirdphaseofmoon, το οποίο έχει περισσότερους από 600.000 συνδρομητές. Το βίντεο που ονομάστηκε “Άγνωστη Δομή Μέση του Κεκλιού Σελήνης!” ,μας δείχνει ότι φαίνεται να είναι μια περίεργη δομή που προεξέχει από μέσα σε έναν κρατήρα, τον οποίο εξηγεί το YouTube ότι μπορεί να είναι μέρος μιας αλλοδαπής βάσης στο φεγγάρι.

Καθώς το βίντεο συνεχίζεται, ο αφηγητής διερωτάται κατά πόσο η δομή που είναι ορατή στο υλικό που καταγράφηκε αρχικά από τον κ. William Bennett είναι μια τεχνητή δομή σχήματος θόλου και αν εικόνες όπως αυτή που δημοσιεύτηκε στο βίντεο μας προετοιμάζουν για αποκάλυψη.

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement