Οι περιβόητες θεωρίες συνωμοσίας του αρχαίου κόσμου

Advertisement

Ποιος είπε ότι τα συνωμοσιολογικά σενάρια είναι νέα ιστορία; Όχι μόνο δεν είναι, αλλά τα χρονικά τους μετρούν αιώνες δράσης και δόξας, καθώς φαίνεται πως κανένας πολιτισμός δεν μπορεί να αντισταθεί στη μεταφυσική τους σαγήνη.

Κι ενώ είναι ανεξαρτήτως αληθές ότι κάθε ιστορικό γεγονός έχει περιβληθεί με τον συνωμοσιολογικό μανδύα, πολλές φορές σύσσωμος ο αρχαίος κόσμος θεωρείται ως μια γιγαντιαία πλεκτάνη, καθώς δεν είναι λίγες οι πένες που αποδίδουν τα κολοσσιαία μνημεία και την πολιτισμική συνεισφορά των αρχαίων προγόνων μας σε έργα εξωγήινων πλασμάτων και θεών!

Αν και οι πλέον ενδιαφέρουσες θεωρίες συνωμοσίας αφορούν στο μερικό παρά στο γενικό, σε μεμονωμένες προσωπικότητες δηλαδή που άλλαξαν τον ρου της αρχαίας ιστορίας.

Όπως ακριβώς ο Πλάτωνας έχει θεωρηθεί προάγγελος αλλά και προφήτης των Ιλουμινάτι και της Νέας Τάξης Πραγμάτων(!), θα δούμε ότι αυτό δεν είναι η παρά σταγόνα στον ωκεανό…

Ο Ιούλιος Καίσαρας άφησε να τον δολοφονήσουν

ffjjgofokdkdkggrerge1

Και δεν είπε φυσικά το περίφημο «Κι εσύ τέκνον, Βρούτε;»! Ο Ιούλιος Καίσαρας δολοφονήθηκε όπως ξέρουμε στη ρωμαϊκή Σύγκλητο στις 15 Μαρτίου 44 π.Χ., όταν δέχτηκε 23 μαχαιριές από τους συνωμότες και κατέρρευσε τελικά στη βάση του αγάλματος του Πομπήιου. Παρά το ιστορικό γεγονός βέβαια, κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Καίσαρας επέτρεψε παθητικά στη δολοφονική απόπειρα να λάβει χώρα, καθώς ταλαιπωρούνταν από σοβαρής μορφής κατάθλιψη εξαιτίας των επιληπτικών κρίσεων που πάθαινε λέει διαρκώς.

Ο ιστορικός Ρίτσαρντ Γκίρλινγκ έχει διατυπώσει πράγματι μια τέτοια υπόθεση στη λογική του πόσο υπέφερε ο 56χρονος ηγέτης από την επιληψία και ήταν μάλιστα ο χρόνιος πόνος και οι συμφορές που τον έκαναν να πάρει μια σειρά από περίεργες αποφάσεις εκεί στα τέλη της ζωής του. Διάφοροι ιστορικοί ερευνητές ισχυρίζονται πια ότι ο Καίσαρας πρέπει να είχε μάθει για τη φονική πλεκτάνη που εξυφαινόταν εναντίον του κι έτσι αποφάσισε να αποδεχτεί τη μοίρα του, καθώς δεν μπορούσε να υποφέρει άλλο.

Είχε εξάλλου ονομάσει ήδη τον μικρανιψιό του Οκταβιανό Αύγουστο ως διάδοχό του, την ίδια ώρα που είχε αποδεσμεύσει την Πραιτοριανή Φρουρά από τη φύλαξή του εκείνη την επίμαχη μέρα. Επιτρέποντας στους συγκλητικούς να τον εξοντώσουν, ο Καίσαρας απέφυγε έναν μακρύ, επώδυνο και καθόλου ένδοξο θάνατο, την ίδια ώρα που εξασφάλισε τη θέση του στην Ιστορία ως μάρτυρας αλλά και αθώο θύμα μιας ιστορικής προδοσίας…

Ο Καισαρίων είναι ο Ιησούς Χριστός

ffjjgofokdkdkggrerge2

Για το πρόσωπο του ιστορικού Ιησού έχουν διατυπωθεί αναρίθμητες υποθέσεις και μια από τις δημοφιλέστερες θέλει τον Χριστό να μην είναι κανείς άλλος από τον Ιούλιο Καίσαρα, με τη ζωή του να παραλλάσσεται βολικά ώστε να χωρέσει στο νέο σχήμα του χριστιανισμού. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι δεν ήταν ο Καίσαρας αλλά ο γιος του Καισαρίων που δάνεισε τον μύθο του Θεανθρώπου.

Ως καρπός της ένωσης του Καίσαρα με τη βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα Ζ’, ο Πτολεμαίος ΙΕ’ Φιλοπάτωρ Φιλομήτωρ Καίσαρ γεννήθηκε το 47 π.Χ. και ήταν γνωστός ως βασιλιάς των βασιλιάδων. Ο Πλούταρχος μας λέει ότι ο Καισαρίων Καίσαρ φυγαδεύτηκε από τη μητέρα του στην Ινδία (μέσω Αιθιοπίας), αν και τελικά επέστρεψε για να δολοφονηθεί από τον Οκταβιανό, καθώς ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να απειλήσει τις αξιώσεις του.

Η ίδια θεωρία θέλει ακόμα και το όνομα «Ιησούς» να σημαίνει «γιος της Ίσιδας», απηχώντας την ιδέα ότι η Κλεοπάτρα ήταν η θνητή μετενσάρκωση της αιγυπτιακής θεότητας. Όσο για τους τρεις μάγους, δεν ήταν παρά ξένοι πρεσβευτές που παρίσταντο στη στέψη του Καισαρίωνα ως ο τελευταίος φαραώ της Αιγύπτου τον Σεπτέμβριο του 44 π.Χ.

Ο Καισαρίωνας μυήθηκε στις αποκρυφιστικές τελετές της Αιγύπτου από τη μητέρα του και κατέφυγε μετά στην Ινδία, όπου ήρθε σε επαφή με τον ανατολίτικο μυστικισμό. Και βέβαια είχε πάντα τη βοήθεια του εβραίου εμπόρου Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και της γαλαζοαίματης ξαδέλφης του Μαρίας Μαγδαληνής. Ο Καισαρίων έδρασε στην Ινδία λοιπόν και πέθανε τελικά στο Κασμίρ, με τον θρύλο του Ιησού Χριστού να έρχεται αργότερα ως παραλλαγμένη εκδοχή της ζωής του τελευταίου φαραώ, βασιζόμενη στα πνευματικά του επιτεύγματα…

Οι Καρχηδόνιοι αποβιβάζονται στην Αμερική

ffjjgofokdkdkggrerge3

Η θεωρία ότι ήταν οι φοίνικες κυβερνήτες των Καρχηδονίων αυτοί που ανακάλυψαν πρώτοι τον Νέο Κόσμο δεν είναι καινούρια. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά παλιά, καθώς οι πρώτες απόπειρες στοιχειοθέτησής της μας έρχονται από το 1784, όταν γάλλος ερευνητής είδε με τα μάτια του τις περιβόητες επιγραφές της Μασαχουσέτης και τις απέδωσε στη γνώση που μόνο οι καρχηδόνιοι καπετάνιοι κατείχαν.

Από τη μελέτη των χαρτών και των οργάνων πλοήγησης που βρέθηκαν σε αμερικανικό έδαφος, πλήθος ερευνητών έχουν συνάγει ότι ανήκουν στον καρχηδονιακό πολιτισμό, την ίδια στιγμή που τα νομίσματα που ανασύρθηκαν από τον Νέο Κόσμο φαίνεται πως είναι φοινικικής προέλευσης.

Μετά την οριστική καταστροφή της Καρχηδόνας στον Τρίτο Καρχηδονιακό Πόλεμο και την οργή της Ρώμης, οι Καρχηδόνιοι κατέφυγαν σε λιμάνια του Ατλαντικού, απ’ όπου πέρασαν υποτίθεται στην Αμερική μέσω του ακόμα παλιότερου εμπορικού δρόμου των λιμανιών του Κόλπου του Μεξικού. Οι γηγενείς Τολτέκοι δεν είναι τώρα παρά οι απόγονοι των κατατρεγμένων αυτών Καρχηδονίων, κι αυτό είναι μια θεωρία που συναντά ολοένα και περισσότερους οπαδούς στις μέρες μας. Καρχηδόνιοι και Κέλτες βρήκαν τον δρόμο τους ως τη Λατινική Αμερική και πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων επιστρατεύονται για να το αποδείξουν.

Ο έλληνας ιστορικός Διόδωρος ο Σικελιώτης υπαινίσσεται την ανακάλυψη ενός ακατοίκητου νησιού στον Ατλαντικό, μετά τις Ηράκλειες Στήλες, κάτι που υποδεικνύει ότι οι Καρχηδόνιοι ήξεραν το μυστικό πέρασμα ως το Βραζιλία, το οποίο χρησιμοποίησαν για να φτάσουν στο Περού, όπου και άφησαν κληρονομιά την ντόπια φυλή Τσατσαπόγια, σύμφωνα με ελαφρώς παραλλαγμένη εκδοχή του καρχηδονιακού αποικισμού του Νέου Κόσμου…Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement