Τα πιο απίστευτα καταφύγια για το τέλος του κόσμου [Εικόνες]

Advertisement

Το πολυτελές συγκρότημα κατοικιών στο Raven’s Ridge, κατασκευάστηκε σε ένα  εγκαταλελειμμένο σιλό πυραύλων στο Κάνσας των  ΗΠΑ, που στοίχισε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Εκτός από τους χώρους ξεκούρασης και σίτισης, διαθέτει πισίνα, αίθουσα κινηματογράφου και βιβλιοθήκη-με εγγύηση επιβίωσης σε περίπτωση καταστροφής, από πανδημία μέχρι τρομοκρατικό χτύπημα.

Μέχρι στιγμής, τέσσερις αγοραστές έχουν ρίξει συνολικά το ποσό των 7 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να καταφύγουν εδώ όταν πλησιάσει το τέλος… Το όλο δημιούργημα, ανήκει στον Larry Hall ο οποίος ανακατασκευάζει άλλα τρία τέτοια σιλό του Ψυχρού Πολέμου, όταν το συγκεκριμένο γεμίσει με ενοίκους. Χτισμένο για να αντέχει μια πυρηνική έκρηξη, θα βρείτε την άνεση ανάμεσα σε τσιμεντένιους τοίχους, έτσι όπως «απλώνεται» στα 53 μέτρα μέσα στη γη.

Σπίτι αλά… μυστικές υπηρεσίες

kataksdfam10

Η κατοικία του Al Corbi στους λόφους του Χόλιγουντ, διαθέτει λευκούς τοίχους που καλύπτονται από έργα τέχνης και παράθυρα που προσφέρουν εκπληκτική θέα στο κέντρο της πόλης του Λος Άντζελες. Ωστόσο, το σπίτι αυτό έχει περισσότερα κοινά με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας, από ό, τι με τα άλλα σύγχρονα σπίτια της γειτονιάς.

Η οικογένεια Corbi δεν χρειάζεται κλειδιά (χάρη στο βιομετρικό λογισμικό αναγνώρισης), δεν φοβάται τους σεισμούς (χάρη στο οπλισμένο σκυρόδεμα) και μπορεί να αισθανθεί σιγουριά μέσα σε ένα σπίτι 232 τετραγωνικών μέτρων που αποτελεί ένα άρτιο καταφύγιο. Ο Al Corbi είναι ο ιδρυτής της εταιρείας ασφάλειας SAFE και η κατοικία του χρησιμεύει ως μια επίδειξη για τους υποψήφιους πελάτες.

Το κάστρο για την ημέρα της κρίσης!

kataksdfam1

Αυτή η οικογένεια Αμερικανών, έχτισε ένα κάστρο για την ημέρα της κρίσης! Ο Brent Bruns πιστεύει ότι η Αποκάλυψη θα πυροδοτήσει ισχυρούς ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς (EMP), που θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση ολόκληρου του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και θα βυθίσει την ανθρωπότητα πίσω στο Μεσαίωνα.

Έτσι, για να προστατευτεί από το αναπόφευκτο, όπως δηλώνει, ο ίδιος και η οικογένειά του δημιούργησαν ένα οχυρωμένο κάστρο στους πρόποδες ενός δάσους, στη Νότια Καρολίνα με κινητή γέφυρα, σιδεριές και ένα υπόγειο καταφύγιο. Ο απόστρατος αξιωματικός, πεπεισμένος για το χάος και το τέλος του πολιτισμού όπως το ξέρουμε, ήθελε να εξασφαλίσει την ασφάλεια της οικογένειάς του…

Ο σωλήνας που «θάβεται» μέσα στη Γη

kataksdfam4
Αν δε διαθέτετε 2 εκατομμύρια δολάρια για το παραπάνω καταφύγιο του Κάνσας, τότε με μόλις 60.000 το Atlas Survival Shelter, υπόσχεται να σας εξασφαλίσει ασφάλεια από τυφώνες, ή άλλες καταστροφές. Η εταιρεία Altamonte Springs στη Φλόριντα των ΗΠΑ, εξασφάλισε από τον αμερικανικό στρατό, αυτόν τον κυματοειδή σωλήνα που «θάβεται» γύρω στα 7 μέτρα μέσα στη γη.

Όπως μάλιστα λέει και ο υποδιευθυντής της εταιρείας, Jeremy Ross, αυτό το καταφύγιο είναι για «εκείνους που είναι προετοιμασμένοι για τα πάντα». Διαθέτει κουκέτες, καταπακτή διαφυγής, δωμάτια που κλειδώνουν,  πάγκους, κουζίνα με νεροχύτη, χαμηλής τάσης ηλεκτρικά φώτα και  τουαλέτα.

Η σύγχρονη Κιβωτός του Νώε

kataksdfam5

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Advertisement