Πλανήτης Άρης: Ο πιο μυστηριώδης πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος [Εικόνες Βίντεο]

Advertisement

Όλες οι φορές που είδαμε ζωή στον Άρη. Η θεωρία της πανσπερμίας και το κόκκινο Στόουνχεντζ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της ειδικής ομάδας για την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, εντοπίστηκαν ίχνη από τρεχούμενο νερό και ειδικότερα ενυδατωμένα άλατα που προκαλούνται μόνο από την ύπαρξη αλμυρού νερού.

Η περίπτωση να υπάρχει κάποιου είδους ζωή δεν είναι τόσο εξωπραγματική, μιλώντας πλέον με επιστημονικούς όρους.

Γιατί μέχρι σήμερα, οι θεωρίες συνωμοσίας για τον κόκκινο πλανήτη και το διάστημα, είχαν ήδη εντοπίσει με αποδείξεις, εξωγήινη μορφή ζωής. Και πολλοί, ισχυρίζονται ότι έχουν ανά διαστήματα και στενές επαφές «τρίτου τύπου».

Η αλήθεια είναι πως αν οι πιθανότητες για εντοπισμό ζωής στο διάστημα εν γένει είναι λίγες ή ελάχιστες, άλλο τόσο ελάχιστες είναι και οι πιθανότητες να είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν.

Παρόλα αυτά, ουδείς γνωρίζει το πώς μπορεί να είναι και να μοιάζουν οι εξωγήινοι. Η ανθρώπινη φαντασία και περιέργεια έχει ανάγκη να «δει», να σκιαγραφήσει και να περιγράψει τους διαστημικούς μας φίλους και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν επενδύσει στην αστρική παραφιλολογία. Πόσο μάλλον, όταν έχεις και φωτογραφικά τεκμήρια.

Ας προσγειωθούμε για λίγο στον Άρη μέσω του Curiosity. Οι φωτογραφίες που έστειλε το όχημα της NASA, γέννησαν πολλαπλά σενάρια.

Οι λάτρεις της θεωρίας περί ύπαρξης εξωγήινων στον πλανήτη Άρη ενθουσιάστηκαν με τις εικόνες που έστειλε το διαστημικό σκάφος, τον Ιούλιο του 2014.

Η κάμερα του Curiosity «έπιασε» ένα αγνώστου ταυτότητας «ιπτάμενο όχημα» να κινείται στον ουρανό, αφήνοντας πίσω του μία «λευκή ουρά». Μπορεί οι επιστήμονες να εξηγούν πως θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από μετεωρίτης μέχρι αστρική σκόνη, αλλά οι φανατικοί οπαδοί των UFO δε θα άλλαζαν έτσι εύκολα γνώμη. «Είναι ένα διαστημόπλοιο», έγραφαν στα social media.

 

Σε άλλη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι «UFOλόγοι» είδαν μια πυραμίδα.

pyramid

Το μέγεθος της πυραμίδας φαίνεται να αντιστοιχεί στο μέγεθος ενός αυτοκινήτου. Η NASA ανακοίνωσε πως επρόκειτο απλά για έναν τυχαίο βράχο.

Στη συνέχεια είχαμε αυτές τις δύο φωτογραφίες:

1

2

Στην πρώτη υποτίθεται πως βλέπουμε κάτι σαν γυναικεία φιγούρα. Στην πραγματικότητα είναι ένας βράχος. Το ίδιο ισχύει και για τη δεύτερη εικόνα, όπου οι οπαδοί της εξωγήινης ζωής, έβλεπαν ένα γιγαντιαίο καβούρι.

Το πρόσωπο στον Άρη

mars

Πίσω στη δεκαετία του 1970, η NASA εκτόξευσε τα δύο διαστημόπλοια Viking 1 και Viking 2 σε αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη. Η αλήθεια ήταν εκεί έξω.

Αμφότερα τα διαστημόπλοια κατέγραψαν εικόνες της επιφάνειας του Άρη. Σε μία από αυτές ένας «αρειανός λόφος» εμφανιζόταν με «ανθρώπινο πρόσωπο».

Ο μετρ των θεωριών συνωμοσίας, Richard Hoagland, επιχειρηματολόγησε για την ύπαρξη αρειανού πολιτισμού, παραθέτοντας το πρόσωπο ως απόδειξη εξωγήινης πόλης.

Σε άλλες πάλι φωτογραφίες του ίδιου λόφου φαινόταν απλώς ένα διαβρωμένο οροπέδιο. Σήμερα βέβαια που το Curiosity οργώνει την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη το «πρόσωπο» αποδεικνύεται ότι είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από το παιχνίδισμα του φωτός και της σκιάς. Κάτι δηλαδή που συμβαίνει και στον δικό μας πλανήτη.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement