Ποιοι τρέμουν στην ιδέα να είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος στην Αμφίπολη!

Advertisement

Ο νεκρός λοιπόν βασιλιάς, ο Μ.Αλέξανδρος, για τον οποίο χτίστηκε ο τάφος, βρίσκεται σε άλλο σημείο του τύμβου, το οποίο αρνούνται να ψάξουν…

Δεν έχω ψύχωση με τον Μ.Αλέξανδρο, ίσα-ίσα που αρκετά στοιχεία της συμπεριφοράς του τα έχω κατά καιρούς επικρίνει.

Όμως, όπως ακριβώς και ο Αρριανός, τον έχω μέσα μου συγχωρήσει για ένα και μόνο λόγο: Ότι έκανε, το έκανε από τη νεανική του ορμή, που τον παρέσυρε και σε πράξεις, που και ο ίδιος μετάνιωσε. Έχετε σκεφτεί τι κάναμε όλοι οι άντρες στα 19-25 μας χρόνια; Ή σπουδάζαμε, ή ήμασταν στο στρατό, ή γενικά ψαχνόμασταν.Αυτός ήταν βασιλιάς στα 19 του, και στα 25 του ο κυρίαρχος του τότε γνωστού κόσμου!!!

Σαν ερευνητής που έχω εμβαθύνει πολύ στα παγκόσμια μυστήρια, έχω μάθει να φιλτράρω τις πληροφορίες και μπορώ να καταλάβω αν κάποιος λέει αλήθεια ή όχι. Παρακολουθώ πολύ στενά τα τεκτενόμενα της Αμφίπολης και έχω καταλήξει σε ένα μοναδικό συμπέρασμα: Αυτοί μας δουλεύουν κανονικά. Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο!!!

Έχοντας διαβάσει την βιογραφία του μεγάλου στρατηλάτη από διάφορες πηγές, πάντοτε με απασχολούσε το μυστήριο με τον τάφο του. Ήταν στη Βαβυλώνα, στην Αλεξάνδρεια, στην έρημο της Σίβα, ή κάπου στη Μακεδονία; Απ’ όποια πλευρά και να ελέγξω την περίπτωση της Αμφίπολης, η λογική μου με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο τάφος του Μ.Αλεξάνδρου (ο μυστικός φυσικά) βρίσκεται στην Αμφίπολη!!!

Έβλεπα κατά τύχη στις 26-11-14 τον Κ. Βελόπουλο στην εκπομπή του στο Κontra channel. Έχει πει για την Αμφίπολη όλο αυτό το καιρό απίστευτες θεωρίες, όμως του αναγνωρίζω ότι είναι ο μόνος που δημόσια ξεμπροστιάζει τους αρχαιολόγους και το ΥΠΠΟ για τη φοβερή συγκάλυψη που επιτελείται. Ειδικά αυτό το παραμύθι με το σκελετό, αποτελεί τη μεγαλύτερη κοροϊδία όλων των εποχών. Δε χωνεύεται με τίποτε αδέλφια. Ο πένης, ο φτωχός, ο ανώνυμος, ο κύριος τίποτε, βρίσκεται θαμμένος σε τύμβο 2πλάσιο του Μεγάλου Τύμβου της Βεργίνας, του βασιλιά Φιλίππου. Και για να μην αισθάνεται μόνος του, του έστησαν μαρμάρινο λιοντάρι 15 μέτρων, 2 σφίγγες, 2 καρυάτιδες και ένα ψηφιδωτό, απίστευτης ομορφιάς. ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΑ!!!
Συνοψίζω λοιπόν και πάλι βάζοντας και τις δικές του πολύ λογικές επισημάνσεις στην δική μου εξίσωση:
1) Στο μνημείο βρέθηκε ο ρόδακας, δηλαδή το τριαντάφυλλο, βασιλικό έμβλημα, που έχει βρεθεί και στη χρυσή λάρνακα του Φιλίππου του Β’ στη Βεργίνα. Ασχολίαστο από Περιστέρη-Μενδώνη-Τασούλα και λοιπούς!!!
2) Στο περίγραμμα του μνημείου, επάνω στο μάρμαρο έχει βρεθεί-όπως επισήμανε και η Ντόροθυ Κινγκ, ανάγλυφο το μονόγραμα Α του Αλεξάνδρου. Η Περιστέρη-Μενδώνη είπαν ότι ήταν σύμβολα του χτίστη!!! Εγώ σαν μηχανικός και όλοι οι συνάδελφοί μου, όταν βάζουμε σημάδια σε κάποιο έργο που κατασκευάζουμε ή επιβλέπουμε, τα βάζουμε με σπρέυ, μπογιά, καρφιά κλπ. Δεν τα φτιάχνουμε ΑΝΑΓΛΥΦΑ, όπως αυτά που έκανε ο Δεινοκράτης σε σημεία που να μην αναγνωρίζονται με πρώτη ματιά!!!!
Για να μην πω και για τα ΙΔΙΑ μονογράμματα που-όπως λέει ο Βελόπουλος και αρκετοί άλλοι-βρέθηκαν μέσα στο τάφο και τα σκέπασαν άρον-άρον με μαύρες σακούλες!!!Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement