Πολωνικές ειδικές δυνάμεις σε δράση [Βίντεο]

Advertisement

Γράφει ο Αναστάσιος Ντίνος

Πολωνικές ειδικές δυνάμεις: Είναι εκπαιδευμένες για ανορθόδοξο πόλεμο συμπεριλαμβανομένων και των αντι-τρομοκρατικών επιχειρήσεων και προβολή της δύναμης πίσω από τις γραμμές του εχθρού.

Το όνομα της μονάδας είναι Jednostka Wojskowa 2305 (Στρατιωτική Μονάδα 2305) JW GROM, και βασίστηκε στις πιο αξιόπιστες μονάδες ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, της Βρετανικής SAS, του Στρατού των ΗΠΑ Delta Force, και του Ναυτικού των ΗΠΑ SEAL Team Six (DEVGRU).

Η επιλογή του προσωπικού γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια και η εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα απαιτητική.

Οι υποψήφιοι για τις ειδικές δυνάμεις JW GROM θα πρέπει να περάσουν από ψυχολογικά τεστ, δοκιμές αντοχής, το λεγόμενο τεστ αλήθειας, και μία σωματικά και ψυχολογικά εξαντλητική δοκιμή πεδίου μάχης που σχεδιάστηκε για να φιλτράρει τους ασθενέστερους αιτούντες.

Όλοι τους υφίστανται την ίδια εξειδικευμένη εκπαίδευση, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ειδικών δράσεων, βατραχανθρώπων, sniping, αλεξίπτωτο, σύλληψη και μεθόδους θανάτωσης.

Λειτουργούν σε ομάδες των τεσσάρων και κάθε στρατιώτης θα πρέπει να είναι έτοιμος να αναλάβει τις αντίστοιχες ευθύνες των συναδέλφων του, όταν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Λαμβάνουν την βασική εκπαίδευση ειδικών επιχειρήσεων μετά από ειδική εντολή του Σουηδικού Ναυτικού Τακτικών Επιχειρήσεων με έδρα την Karlskrona.

Περίπου το 75% του προσωπικού των GROM είναι εκπαιδευμένοι γιατροί ή νοσοκόμοι. Επιπλέον, κάθε ομάδα υποστηρίζεται από διάφορους επαγγελματίες γιατρούς. Είναι επίσης δεδομένο ότι πολλοί κατέχουν τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες.

Από πλευράς οπλισμού, το Σύνταγμα διαθέτει ότι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί.

Αναστάσιος Ντίνος

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement