Αυτό είναι το πρώτο λουλούδι που άνθισε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Advertisement

Άνθισε λουλούδι στο διάστημα για πρώτη φορά στα χρονικά, κι αυτό είναι ένα γεγονός που οι αστροναύτες της NASA στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό γιόρτασαν δεόντως, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες στο Twitter.

Ο αστροναύτης της NASA και του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού διοικητής Σκοτ Κέλι μοιράστηκε μέσω Twitter τις εικόνες του πρώτου λουλουδιού που καλλιεργήθηκε στο διάσημα: Mια ζίνια που άνθισε μόλις στο διαστημικό σταθμό ISS.

«Το πρώτο λουλούδι που άνθισε ποτέ στο διάστημα κάνει το ντεμπούτο του», έγραψε ο αστροναύτης στο λογαριασμό του, προβάλοντας το πορτοκαλί άνθος και συμπληρώνοντας :»Ναι, υπάρχουν και άλλες μορφές ζωής στο διάστημα! #SpaceFlower».

Σε δήλωση της η NASA σημειώνει ότι μετά το κόκκινο μαρούλι που αναπτύχθηκε εκεί για πειραματικούς λόγους, τώρα ήρθε η σειρά της ζίνιας που θα βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν πως ανασπτύσσεται ένα λουλούδι σε συνθήκες μικροβαρύτητας.

proto-louloudi-anthise-diethni-diastimiko-stathmo

Ο διευθυντής του προγράμματος Veggie Τρεντ Σμιθ σημείωσε ότι η ανάπτυξη της ζίνια είναι πολύ διαφορετική από αυτή του μαρουλιού, καθώς «είναι πιο ευαίσθητη στις περιβαλλοντικές παραμέτρους και το φως. Έχει μεγαλύτερη διάρκεια ανάπτυξης μεταξύ 60 και 80 ημερών και είναι δύσκολο φυτό για να αναπτυχθεί».

proto-louloudi-anthise-diethni-diastimiko-stathmo1

Οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη ζίνια, μέσα από τη φροντίδα και τις παρατηρήσεις της Kelly. Η NASA αναφέρει επίσης ότι η καλλιέργεια φυτών μπορεί να έχει ψυχολογικά οφέλη για την καταπολέμηση της απομόνωσης και το περιορισμένο περιβάλλον.

Advertisement