Πρωτοπαλίκαρο του Ισλαμικού Κράτους φόρεσε τουρκική στολή για να επιτεθεί στους Κούρδους

Advertisement

Ο εικονιζόμενος τζιχαντιστής ονομάζεται Σαΐφ Άμπου Μπακρ. Αριστερά στην κεντρική εικόνα τον βλέπετε να ποζάρει φουσκωμένος από υπερηφάνεια, φορώντας μία από τις τουρκικές στολές, με τις οποίες έντυσαν οι Τούρκοι τους μισθοφόρους τους στη βορειοδυτική Συρία για να μοιάζουν με στρατιώτες.

Δεξιά είναι ο ίδιος πριν δύο χρόνια, όταν ήταν πρωτοπαλίκαρο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Ο Σαΐφ Άμπου Μπακρ ήταν ένας από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Αλ Μπαμπ της βορειοδυτικής Συρίας, που τώρα τελεί υπό τουρκική κατοχή.

Την Αλ Μπαμπ παρέδωσε το Ισλαμικό Κράτος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από μακρά πολιορκία, με αντίτιμο την καταβολή λύτρων.

Ο τζιχαντιστής Σαΐφ Άμπου Μπακρ ανάρτησε τη «στρατιωτική» φωτογραφία του στο Twitter, γράφοντας ότι θα «απελευθερώσει» την πόλη Μανμπίτζ από τους Κούρδους με τη βοήθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ντόναλντ Τραμπ.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 1.000 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος «αναμορφώθηκαν» σε τουρκικά στρατόπεδα εκπαίδευσης, έκοψαν μαλλιά και μούσια, φόρεσαν στρατιωτικές στολές και τώρα μάχονται ως άτακτοι του τουρκικού στρατού στη βορειοδυτική Συρία με στόχο να εξοντώσουν τους Κούρδους.

Οι στολές και το αφεντικό μπορεί να άλλαξαν, ο στόχος όμως -η εξόντωση των Κούρδων και η παλινόρθωση του χαλιφάτου- παραμένει ο ίδιος.

Πρωτοπαλίκαρο του Ισλαμικού Κράτους φόρεσε τουρκική στολή για να επιτεθεί στους Κούρδους - Εικόνα 1

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement