Πτήση με jetpack γύρω από το Άγαλμα της Ελευθερίας [Βίντεο]

Advertisement

Ο Αυστραλός επιχειρηματίας Ντέιβιντ Μέιμαν έγινε στις 4 Νοεμβρίου ο πρώτος αεροπόρος που πέταξε με προσωπική συσκευή πτήσης – jetpack γύρω από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Jetpack Aviation, ο Μέιμαν απέδειξε, με την πτήση του πάνω από τον ποταμό Χάντσον, τη βιωσιμότητα των προσωπικών συσκευών πτήσης, στο αποκορύφωμα μιας πορείας 10 ετών για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας ελαφράς, wearable ιπτάμενης συσκευής, που επιτρέπει στον χρήστη της να πετά μόνος του.

Το JB-9 είναι αρκετά μικρό για να αφεθεί στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, αλλά αρκετά ισχυρό για να πάει τον χρήστη του σε ύψος χιλιάδων ποδών. Η συσκευή έχει λάβει έγκριση από την FAA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και την αμερικανική Ακτοφυλακή, και αναπτύχθηκε από τον Μέιμαν και τον διάσημο εφευρέτη της βιομηχανίας του Χόλιγουντ, Νέλσον Τάιλερ.

Οι δημιουργοί του «miniature jet-turbine» JB-9 υπογραμμίζουν την ασφάλειά του, σε συνδυασμό με τις υψηλές επιδόσεις του. Η ανάπτυξή του έγινε υπό συνθήκες μυστικότητας και κόστισε εκατομμύρια δολάρια – ωστόσο έχει καταγραφεί, μέσα σε διάστημα 8 ετών, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ.

Ο Μέιμαν – με επιχειρηματική δραστηριότητα στους χώρους της τεχνολογίας και των εξορύξεων, αλλά και το όνειρο να γίνει ένας πραγματικός «Ironman», σαν τον Τόνι Σταρκ των κόμικ και του σινεμά – κάνει λόγο για μια απίστευτη εμπειρία, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν προοπτικές για μια τεράστια νέα βιομηχανία οικονομικών προσωπικών συσκευών πτήσης.

«Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την τεχνολογία» τονίζει.

Advertisement