Επιθανάτια εξομολόγηση επαναφέρει τη θεωρία για τους εξωγήινους του Roswell!

Advertisement


Η συγκεκριμένη φωτογραφία θεωρείται ότι απεικονίζει έναν από τους εξωγήινους του Roswell

Ακριβώς πριν από 60 χρόνια, ένα ελαφρύ αεροσκάφος πετούσε πάνω από τα όρη Cascade στην Ουάσινγκτον, σε ύψος περίπου 3.000 μέτρων. Ξαφνικά, μία εκτυφλωτική λάμψη φώτισε όλο το αεροσκάφος. Η ορατότητα ήταν καλή και καθώς ο πιλότος Kenneth Arnold εξέτασε τον ουρανό για να βρει την πηγή του φωτός, είδε μία ομάδα από εννέα λαμπερά μεταλλικά αντικείμενα που πετούσαν με ταχύτητα, η οποία σύμφωνα με τους υπολογισμούς του θα πρέπει να ήταν περίπου 2.600 χιλιόμετρα την ώρα (ταχύτητα που είναι περίπου 3 φορές μεγαλύτερη από την μέγιστη ταχύτητα που είχε επιτευχθεί από οποιοδήποτε ταχύ αεροσκάφος εκείνη την εποχή).

Σύντομα, παρόμοιες αναφορές άρχισαν να ξεπηδούν από περιοχές ολόκληρης της Αμερικής. Αυτή δεν ήταν μόνο η πρώτη στον κόσμο μαζική θέαση UFO, αλλά η γέννηση ενός φαινομένου που μέχρι σήμερα προκαλεί μία ασυνήθιστη γοητεία.

Οι στρατιωτικές αρχές εξέδωσαν μία ανακοίνωση στον τύπο η οποία άρχιζε ως εξής: “οι πολλαπλές φήμες που αφορούν ιπτάμενους δίσκους συνάντησαν χθες την πραγματικότητα, όταν ο αξιωματικός της 509ης βομβιστικής ομάδας της 8ης αεροπορικής δύναμης του πολεμικού αεροπορικού πεδίου στο Roswell, στάθηκε αρκετά τυχερός ώστε να θέσει στην κατοχή του έναν δίσκο”.
Οι επικεφαλίδες στα πρωτοσέλιδα έγραφαν: “Σύλληψη ιπτάμενου δίσκου από την πολεμική αεροπορία”.

Ωστόσο, μόλις 24 ώρες αργότερα, ο στρατός άλλαξε την ιστορία και ισχυρίστηκε ότι το αντικείμενο που στην αρχή νόμισαν ότι αποτελούσε ‘ιπτάμενο δίσκο’, ήταν στην πραγματικότητα ένα μετεωρολογικό μπαλόνι που συντρίφθηκε σε ένα αγρόκτημα της περιοχής.
Ο μάρτυρας κλειδί ήταν ο σμηναγός Jesse Marcel, ο οποίος είχε μεταβεί στο αγρόκτημα για να ανακτήσει τα συντρίμμια. Περιέγραψε το μεταλλικό αντικείμενο ως έναν πολύ λεπτό δίσκο, που ήταν υπερβολικά σκληρός. Ήταν ελαφρύ σαν ξύλο τύπου ‘μπάλσα’, αλλά δεν μπορούσε να κοπεί ή να καεί.

Εκπληκτικό νέο

Στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού (2007) βγήκε στην επιφάνεια ένα εκπληκτικό νέο, ικανό να ανατρέψει και να ξαναζωντανέψει το μυστήριο του Roswell.
Ο πλωτάρχης Walter Haut ήταν το 1947 αξιωματικός δημοσίων σχέσεων στην βάση του Roswell και επίσης ήταν ο άνθρωπος που έδωσε στη δημοσιότητα τις πρωτότυπες διαδοχικές δηλώσεις τύπου που ακολούθησαν την πτώση του αντικειμένου, κάτω από τις οδηγίες του διοικητή της βάσης, συνταγματάρχη William Blanchard.
Ο Haut πέθανε τον περασμένο χρόνο, αλλά άφησε μία ένορκη κατάθεση με την εντολή να ανοιχθεί μόνο μετά το θάνατό του. Στα μέσα του καλοκαιριού το κείμενο ανακοινώθηκε και αποκαλύπτει ότι ο ισχυρισμός για το μετεωρολογικό μπαλόνι αποτελούσε μία ιστορία κάλυψης και πως το πραγματικό αντικείμενο ανακτήθηκε από τον στρατό και αποθηκεύτηκε σε ένα υπόστεγο.
Ο Haut περιέγραψε πως δεν είδε μόνο το σκάφος, αλλά και εξωγήινα σώματα. Και δεν αποτελεί τον μοναδικό μάρτυρα του Roswell που αναφέρεται σε σώματα εξωγήινων.
Ένας ντόπιος εργολάβος κηδειών, ισχυριζόταν επί μακρόν ότι έλαβε πρόσκληση από τις αρχές του Roswell λίγο μετά την συντριβή και του ζητήθηκε να τους προμηθεύσει με έναν αριθμό νεκρικών κασών σε παιδικό μέγεθος. Όταν έφτασε στη βάση πληροφορήθηκε από μία νοσοκόμα (που αργότερα εξαφανίσθηκε) ότι είχε πέσει ένας ιπτάμενος δίσκος και πως είχαν βρεθεί μικρόσωμοι ανθρωποειδείς εξωγήινοι.
Ο Haut ωστόσο, είναι ο μοναδικός από τους αυθεντικά εμπλεκόμενους στην υπόθεση, που ισχυρίζεται ότι είδε με τα μάτια του τα εξωγήινα σώματα.

Συντρίμμια από UFO προς εξέταση

Η κατάθεση του Haut αναφέρεται σε μία υψηλόβαθμη συνάντηση στην οποία είχε λάβει μέρος μαζί με τον διοικητή της βάσης William Blanchard και τον διοικητή της 8ης πολεμικής αεροπορικής δύναμης, τον πτέραρχο Roger Ramey. Καταθέτει ότι σ΄ αυτήν τη συνάντηση υπήρχαν κομμάτια από τα συντρίμμια που μπορούσαν να τα αγγίξουν και να τα εξετάσουν οι παρευρισκόμενοι, αλλά κανένας από αυτούς δεν κατόρθωσε να αναγνωρίσει από τι υλικό ήταν κατασκευασμένα.
Αναφέρει ότι οι ανακοινώσεις στον τύπο έγιναν επειδή οι ντόπιοι γνώριζαν ήδη την περιοχή της συντριβής, αλλά στην πραγματικότητα υπήρχε μία δεύτερη περιοχή, όπου είχαν πέσει πολλά περισσότερα θραύσματα.
Το σχέδιο είχε ως στόχο, να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον του κοινού και να το απομακρύνει από την ουσιαστική περιοχή των συντριμμιών, κατευθύνοντάς τους στην ήδη γνωστή περιοχή που είχε ανακαλυφθεί από έναν αγρότη.

Η επιχείρηση καθαρισμού

Ο Haut αναφέρθηκε επίσης σε μία επιχείρηση καθαρισμού, όπου για μήνες μετά την συντριβή, στρατιωτικό προσωπικό είχε σπεύσει στις δύο περιοχές όπου υπήρχαν τα συντρίμμια και έψαχναν για οποιοδήποτε υπόλειμμα για να το συλλέξουν και να το απομακρύνουν, σβήνοντας έτσι κάθε ίχνος σχετικά με το ότι κάτι ασυνήθιστο είχε συμβεί εκεί. Αυτό δένει με ισχυρισμούς που έγιναν από ντόπιους, ότι διάφορα κομμάτια που είχαν πάρει ως σουβενίρ αρπάχθηκαν από τον στρατό.
Ο Haut λέει στη συνέχεια πως ο συνταγματάρχης Blanchard τον πήγε στο ‘κτίριο 84’ ένα από τα υπόστεγα του Roswell και του έδειξε το ίδιο το αεροσκάφος. Περιγράφει ένα αυγοειδές μεταλλικό αντικείμενο, με μήκος 3,6 ως 4,5 μέτρα και φάρδος περίπου 1,8 μέτρα. Αναφέρει ότι δεν είδε παράθυρα, φτερά, ουρά, τροχούς προσγείωσης ή οποιαδήποτε άλλη προεξοχή.

Ο Haut είδε τα σώματα των εξωγήινων

Αναφέρει ότι είδε δύο σώματα στο πάτωμα, που ήταν καλυμμένα με λινάτσα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του είχαν ύψος περίπου 1,2 μέτρα με δυσανάλογα μεγάλα κεφάλια.
Στο τέλος της κατάθεσης ο Haut καταλήγει: “Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό που προσωπικά παρατήρησα αποτελούσε ενός είδους σκάφος και το πλήρωμά του, που προήλθαν από το διάστημα”.
Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον σχετικά με τον Walter Haut είναι πως στις πολυάριθμες συνεντεύξεις που έδωσε πριν από το θάνατό του, υποτιμούσε το ρόλο του στην υπόθεση και δεν είχε προβεί σε τέτοιους ισχυρισμούς. Εάν αποζητούσε τη δημοσιότητα, θα είχε αναφερθεί στο σκάφος και στα σώματα.
Φοβόταν μήπως ρεζιλευτεί, ή αποτελεί η κατάθεσή του μία επιθανάτια εξομολόγηση από κάποιον που συμμετείχε στην συγκάλυψη μιας υπόθεσης, αλλά που στο τέλος αποφάσισε να πει την αλήθεια;

Η ιστορία συγκάλυψης με το μετεωρολογικό μπαλόνι

Η αμερικανική κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με μεγάλη πίεση σχετικά με το Roswell τη δεκαετία του 90. Τον Ιούλιο του 1994 το γραφείο γραμματείας της αεροπορίας δημοσίευσε μία αναφορά, ‘Η αναφορά Roswell: Γεγονότα εναντίον φαντασίας στην έρημο του Νέου Μεξικού’.
Η αναφορά κατέληξε στο ότι το συμβάν του Roswell συνδέεται με ένα σχέδιο με το όνομα ‘Project Mogul’, ένα έργο μεγάλης μυστικότητας που χρησιμοποιεί μπαλόνια σε μεγάλο ύψος, τα οποία φέρουν αισθητήρες ανίχνευσης στις ψηλότερες ατμοσφαιρικές ζώνες, παρακολουθώντας τα αποτελέσματα από πυρηνικές δοκιμές των Ρώσων. Οι δηλώσεις που αφορούσαν την συντριβή μετεωρολογικού μπαλονιού αποτελούσαν μία ιστορία συγκάλυψης, όπως παραδέχτηκαν, αλλά όχι για να καλυφθεί κάποια υποτιθέμενη αλήθεια που αφορούσε εξωγήινους.

Μία δεύτερη αναφορά της αμερικανικής αεροπορίας συμπλήρωσε ότι οι ισχυρισμοί για θεάσεις σωμάτων που άνηκαν σε εξωγήινους, προήλθαν από ανθρώπους που είχαν δει ομοιώματα που χρησιμοποιήθηκαν για crash test και που είχαν πεταχτεί από τα εν λόγω μπαλόνια.
Υπάρχουν βέβαια πολλοί, που αμφισβητούν την αλήθεια της μαρτυρίας του Haut. Ούτως ή άλλως, όσο εντυπωσιακή κι αν φαίνεται, δεν αποτελεί παρά μία ιστορία. Όχι όμως και μία απόδειξη. Αλλά ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση, μετά από 60 χρόνια, το μυστήριο ακόμα κρατεί…

ΠΗΓΗ

Το Roswell ηταν σχεδιο των Σοβιετικων για προκληση πανικου στις ΗΠΑ, λεει νεο βιβλιο

Advertisement

Ένας γαλαξίας από θεωρίες συνωμοσίας περιβάλλει το περιστατικό του Roswell, αλλά ένα νέο βιβλίο προσφέρει την πιο αξιόπιστη εξήγηση που έχουμε δει για τα γεγονότα στην έρημο της Νεβάδα το 1947.
Από Telegraph / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Οι λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας έχουν πειστεί εδώ και δεκαετίες ότι ένα εξωγήινο διαστημικό σκάφος συνετρίβη στην έρημο του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ- και ότι η αμερικανική κυβέρνηση κάλυψε το γεγονός της εύρεσης νεκρών εξωγήινων.
(Σχ. ΚΟ: Το Συμβάν του Ρόσγουελ έχει γίνει αντικείμενο έντονης φημολογίας και αμφισβήτησης. Υπάρχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις για το τί πραγματικά συνέβη την 7η Ιουλίου 1947. Ο στρατός των ΗΠΑ αναφέρει ότι το αντικείμενο που ανέκτησε ήταν ένα υψίστης μυστικότητας ερευνητικό μπαλόνι το οποίο συνετρίβη.
Πολλοί υποστηρικτές των UFO πιστεύουν ότι τα συντρίμμια ανήκαν σε εξωγήινο σκάφος που κατέπεσε στη περιοχή και ότι η ανάκτηση του σκάφους συγκαλύφθηκε από τον στρατό. Το περιστατικό έχει αναχθεί σε παγκοσμίως γνωστό και από τα πλέον δημοφιλή στη λαϊκή κουλτούρα και για κάποιους το Ρόσγουελ είναι συνώνυμο με τα UFO).
Το λεγόμενο ‘Συμβάν του Roswell’ του 1947 γέννησε ένα σωρό θεωρίες συνωμοσίας.
Αλλά τώρα, δυστυχώς για τους λάτρεις των UFO, ένα νέο βιβλίο προσφέρει μια εντελώς τεχνητή – και μερικοί θα έλεγαν ακόμα πιο περίεργη – εξήγηση, παρουσιάζοντας δύο από τους μεγαλύτερους εγκληματίες της ιστορίας του 20ού αιώνα: τον Σοβιετικό δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν και τον διαβόητο Ναζί «Άγγελο του Θανάτου» Δρ. Γιόζεφ Μένγκελε.
Κατά τη διάρκεια μια ισχυρής καταιγίδας, τον Ιούλιο του 1947, ένα αντικείμενο συνετρίβη κοντά στο σπίτι ενός ραντσέρη στο Roswell, στο Νέο Μεξικό.
Η στρατιωτική αεροπορική βάση του Roswell δήλωσε αρχικά ότι ένας ‘ιπτάμενος δίσκος’ είχε κατέβει, αλλά ώρες αργότερα, καθώς οι επιστήμονες της κυβέρνησης έφτασαν στην περιοχή, αναφέρθηκε, αντιθέτως, ότι επρόκειτο για ένα μετεωρολογικό μπαλόνι που είχε συντριβεί.
Το περιστατικό διαδόθηκε μέσα από ένα μεγάλο μέρος ανεπίσημων βιβλίων μέχρι και ντοκιμαντέρ κατά την δεκαετία του 1970 που έκαναν ισχυρισμούς για εξωγήινες μορφές ζωής.
Το Area 51’ (‘Περιοχή 51’), το νέο βιβλίο της Annie Jacobsen, βασίζεται σε συνεντεύξεις με τους επιστήμονες και τους μηχανικούς που εργάστηκαν στην ‘Περιοχή 51’, την κορυφαία μυστική βάση δοκιμών στην έρημο της Νεβάδα.
Απορρίπτει την περί εξωγήινων ιστορία και διατυπώνει τη θεωρία ότι ο Στάλιν εμπνεύστηκε από την διάσημη ραδιοφωνική αφήγηση από τον ηθοποιό Orson Wells του μυθιστορήματος του HG Wells ‘Πόλεμος των Κόσμων’, που προκάλεσε υστερία σε ολόκληρη την Αμερική, όταν μεταδόθηκε το 1938.
Σύμφωνα με το βιβλίο, η πλοκή άρχισε όταν η Σοβιετική Ένωση, στο τέλος του πολέμου, πήρε από την Γερμανία το πειραματικό αεροσκάφος ‘Horton Ho 229’ – ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της γερμανικής αεροναυπηγικής, που κατασκευάστηκε στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τα αδέρφια Horten και έμελλε να αποτελέσει τον πρόδρομο του σύγχρονου βομβαρδιστικό stealth Β2.

Εδώ μπαίνει στην ιστορία ο Μένγκελε. Ο ναζιστής γιατρό, ο οποίος έκανε πειράματα με τους κρατούμενους στο Άουσβιτς και κατέφυγε στην Νότια Αμερική μετά τον πόλεμο, υποτίθεται ότι στρατολογήθηκε για να δημιουργήσει ένα πλήρωμα του «τερατόμορφους – σε μέγεθος παιδιού αεροπόρους» με αντάλλαγμα ένα εργαστήριο ευγονικής.
Το βιβλίο λέει ότι το αεροπλάνο ήταν γεμάτο με παιδιά «που έμοιαζαν με εξωγήινους», ηλικίας 12 ή 13 ετών, τα οποία ο Στάλιν ήθελε να προσγειωθούν στην Αμερική και να προκαλέσουν υστερία παρόμοια με την εκπομπή του 1938. Όμως, το αεροπλάνο, που εξ αποστάσεως το οδηγούσε ένα άλλο αεροσκάφος, συνετρίβη και οι Αμερικανοί αποσιώπησαν το περιστατικό.
Η πηγή της Jacobsen, ένας συνταξιούχος μηχανικός από την πρώην αμυντική εταιρία EG & G, η οποία χειρίστηκε τα περισσότερα ευαίσθητα σχέδια της κυβέρνησης των ΗΠΑ, είπε ότι τέθηκε στο σχέδιο Roswell στην ‘Περιοχή 51’ το 1978.
Η Jacobsen γράφει: «Βρήκαν πτώματα μαζί με τα συντρίμμια του σκάφους. Αυτά δεν ήταν εξωγήινοι. Ήταν ανθρώπινα ‘ινδικά χοιρίδια’. Ασυνήθιστα μικροί για πιλότοι, φαίνονταν σαν να είναι τα παιδιά. Κάθε ένα ήταν κάτω από πέντε πόδια ψηλό.
“Ήταν φρικτά παραμορφωμένα, αλλά το κάθε ένα έμοιαζε με το άλλο. Είχαν ασυνήθιστα μεγάλο κεφάλι και ανώμαλα διαμορφωμένα υπερμεγέθη μάτια. “
Δύο φέρεται, ότι βρέθηκαν «σε κωματώδη κατάσταση, αλλά ακόμα ζωντανά».
Οι μηχανικοί της EG & G είπαν ότι «η θέα των οργάνων ήταν μια συγκλονιστική και ενοχλητική εμπειρία”.
Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη, το ότι εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε: «Δεν έχω διαβάσει ακόμα αυτό το βιβλίο έτσι δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο σχετικά με αυτό.”

Advertisement