Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας – Ο τρόμος του Έμπολα προ των πυλών

Advertisement

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, το υπουργείο Υγείας και τα νοσοκομεία προκειμένου να θωρακιστεί η Ελλάδα από τον τρομερό ιό Έμπολα, που θερίζει ήδη χιλιάδες ανθρώπους στην Αφρική.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Η επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) είναι συνεχής, καθώς ο διεθνής αυτός οργανισμός συντονίζει τις προσπάθειες όλων των χωρών για να κρατηθεί ο ιός μακριά από Ευρώπη, Αμερική, Ασία και όποιες άλλες χώρες είναι εκτεθειμένες κυρίως σε επισκέψεις πολιτών από τις αφρικανικές χώρες, που ήδη ο Έμπολα επεκτείνεται με ανεξέλεγκτο ρυθμό.

Στο υπουργείο Υγείας γίνονται σχεδιασμοί για τη δημιουργία χώρων καραντίνας, σε περίπτωση που διαπιστωθεί έστω και ένας ασθενής με τον ιό Έμπολα, ενώ ήδη γίνεται ένας διακριτικός έλεγχος των αφικνούμενων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από τις αφρικανικές χώρες, που έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη του ιού.

Επίσης, ο ΠΟΥ δίνει εντολές στα κράτη όλου του κόσμου που έχουν λιμάνια να προσέχουν ιδιαίτερα την άφιξη ναυτικών με καράβια από τις χώρες της Αφρικής, που έχει διαπιστωθεί ο ιός και σε οποιαδήποτε περίπτωση αμέσως να ειδοποιείται ο ΠΟΥ εάν διαπιστωθεί ασθενής με τον ιό Έμπολα, ο οποίος θα πρέπει να εισάγεται αμέσως σε καραντίνα.

Για την ώρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή και πανικού στις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι γεγονός ότι η εξάπλωση του ιού αυτή τη στιγμή γίνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, φάρμακο δεν έχει βρεθεί, το 90% των περιπτώσεων είναι θανατηφόρες και δεν έχει βρεθεί τρόπος περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

Advertisement